Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Σπίρτζης: Ναι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι με τον τρόπο που γίνονται.

Και τα μυαλά στα κάγκελα λέμε εμείς! Ιδιωτικοποίηση είναι ιδιωτικοποίηση,απλά και ξάστερα....
Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά εναντίον του τρόπου με τον οποίο γίνονται εμφανίστηκε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη του στα
Παραπολιτικά FM. Σε σχέση με το θέμα, μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα παρακάτω:

Μια κριτική που σας γίνεται είναι πως μπορεί ενώ η Κυβέρνηση υλοποιεί και
ο Πρωθυπουργός τις ιδιωτικοποιήσεις εσείς να φορτώνετε τις ιδιωτικοποιήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ αποκλειστικά. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.


Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Βεβαίως καταλαβαίνω. Κοιτάξτε και ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν δεσμευτεί οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και που επιβλήθηκαν στη χώρα στη συνέχεια, διαφωνεί πολιτικά.

Έγινε όπως θυμάστε μια διαπραγμάτευση πέρσι το καλοκαίρι που κατέληξε σε συμφωνία και μέσα από τη διαπραγμάτευση υποχωρήσαμε σε κάποια πράγματα εμείς και σε κάποια οι δανειστές και περιλαμβάνονται σε αυτή τη συμφωνία κάποιες ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτές δεσμευτήκαμε ότι θα γίνουν και θα γίνουν. Το ότι διαφωνούμε πολιτικά, είναι προφανές.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γι' αυτό σας λέω για ποιο λόγο εσείς προσωπικά επικεντρώνετε την κριτική σας στο ΤΑΙΠΕΔ όταν αυτές είναι αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ναι αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω. Διότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν πάει να υλοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις με ένα μοντέλο κατά τη γνώμη μου, με ένα σύστημα το οποίο είναι το βέλτιστο. Πάει με ένα μοντέλο που έρχεται από την Κυβέρνηση Σαμαρά, με εργαζόμενους και στελέχη που έχουν τοποθετηθεί από την Κυβέρνηση ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει τον τόνο τον δίνει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος εξ όσων γνωρίζω συνδέετε και προσωπικά και πάρα πολλά χρόνια με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Δεν είναι ένα πρόσωπο ουδέτερο.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη γνώμη μου προφανώς πρέπει να αναθεωρήσει αυτή την πορεία που έχει χαραχθεί από την Κυβέρνηση Σαμαρά. Πρέπει οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε συμφωνήσει να γίνουν, να έχουν μια άλλη λογική, τελείως διαφορετική από αυτή που ...


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό ήθελα να σας πω, υπάρχει κάποια καινούργια στο πρόγραμμα, στο αμέσως προσεχές διάστημα; Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε ο διαγωνισμός όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένας συμμετέχων. Παρ' ότι το ΤΑΙΠΕΔ και ... μας έλεγαν ότι θα υπάρχουν πολλοί συμμετέχοντες και δεν υπάρχει καμία συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.

Επομένως αυτό είναι ακόμη μία απόδειξη του λάθους μηνύματος και του λάθους τρόπου που επιχειρεί το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έπρεπε να παγώσει το θέμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της μη συμμετοχής δεύτερου ή τρίτου ενδιαφερόμενου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η γνώμη μου είναι ότι έπρεπε σε αυτή την ιδιωτικοποίηση να υπάρχει άλλη λογική και η άλλη λογική σημαίνει ότι θα έπρεπε να αξιολογηθούν αυτές οι συγκεκριμένες εταιρείες.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ δεν είμαι ενάντια. Και είμαι υπέρ, γιατί η χώρα κατηγορείται για κρατικές ενισχύσεις από το παρελθόν, τις οποίες θα κληθεί ο ελληνικός λαός να πληρώσει αν δεν πάμε σε τέτοιες λύσεις. Δυστυχώς αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Επομένως δεν είμαι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ούτε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ούτε του ΟΣΕ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά στο πως.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αλλά στον τρόπο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει ενόψει άλλη ιδιωτικοποίηση στον σχεδιασμό;

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Από ό,τι γνωρίζω είναι οι φορείς που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, έχουν ψηφιστεί. Οι υπόλοιποι φορείς είναι στο νέο Ταμείο, δεν γίνεται ιδιωτικοποίηση. Είναι για να έχουν μια άλλη λειτουργία και για να σωθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις είχαν αναγγείλει όπως θυμάστε πάρα πολύ καλά.

Πηγή: ypodomes.com

1 σχόλιο:

  1. Πώς μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοιο άνθρωπο ότι και να πει ,όπου και αν ορκιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή