Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σοβαρά ζητήματα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο;


Το στέκι της έλξης παρακολουθεί καθημερινά και στενά την πορεία της σύμβασης πώλησης της εταιρείας καθώς αυτή θα πρέπει να εγκριθεί απο το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών. Σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί μέχρι στιγμής έχουν προκύψει σοβαρά 
ερωτηματικά καθώς έχει ζητηθεί το αρχικό και τελικό κείμενο της Συμφωνίας Μεταβίβασης Μετοχών (SPA).

Επίσης έχει ζητηθεί να διευρευνηθεί αν θα υπάρξουν εντός του 2016 πιθανά έσοδα (εκτός των  προγραμματισμένων) που θα αυξήσουν τα αποθεματικά της εταιρείας.
Αποθεματικά που όπως ακούγεται θα φτάσουν στο ύψος των 25 εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία θα δοθούν  στους Ιταλούς (!!)πράγμα που σημαίνει ότι οι τελευταίοι θα καταβάλουν μόλις 20 εκκατομύρια Ευρώ για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Και αυτονόητα το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δίνεται τόσο μεγάλο κεφάλαιο κίνησης, και φυσικά αν αυτό προβλεπόταν στην προκήρυξη ενδιαφέροντος. Εαν προβλεπόταν, πως καθορίζεται το ύψος του, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης (ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στους Ιταλούς) θα παραμείνει στο SPA το ίδιο ποσό των 25 εκατομμυρίων ή αν αυτό θα αυξηθεί.
Τέλος οι δικαστές στο Ελεγκτικό συνέδριο θα πρέπει να εξηγήσουν (και να δικαιολογήσουν λέμε εμείς) το εξής.
Η κατάθεση της δεσμευτικής προσφοράς έγινε στις 6 Ιουλίου ΑΛΛΑ η κατάθεση των αποτιμήσεων απο τους 2 ανεξάρτητους αποτιμητές έγινε στις 12 Ιουλίου ΔΗΛΑΔΗ 7 μέρες ΜΕΤΑ την κατάθεση της προσφοράς. 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ η αποτίμηση πριν την κατάθεση της προσφοράς (όπως θα έλεγε κάθε λογικός αναλυτής).
Η αποσφράγηση της προσφοράς έγινε στις 14 Ιουλίου.....
Φυσικά όλα αυτά θα απαντηθούν ενώ ίσως και το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να διαφωτίσει την κατάσταση....
Εμείς παρακολουθούμε την υπόθεση ενώ και η ΠΟΣ έχει ζητήσει τον πλήρη φάκελο της....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουν από τους (ανεξάρτητους αποτιμητες)για το πως έδωσαν αυτά τα 30-35 εκατομμύρια ,σιγά -σιγά θα βγουν και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή