Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση από την ΠΑΣΚ-Κίνησης (για γέλια ή για κλάματα εσείς θα κρίνετε)

Επίθεση αλητείας απο Γ.Αντωνίου-Β.Πατσιά και τους υπολοίπουςτης ΠΑΣΚ-Κίνησης.Αλήθεια συνάδελφοι μηχανοδηγοί τι δεν καταλαβαίνετε ; Για πρωτη φορα παράταξη απο άλλο Σωματείο ασχολείτε με την δράση της ΠΕΠΕ. Τελικά έχουν μεγάλη πλάκα οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ στην κίνηση και στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Γράφουν ανακρίβειες για τις θέσεις του Προέδρου του Σωματείου μας και ΠΑΡΑΛΥΡΟΥΝ πραγματικά! 
Διαβάστε την ανακοίνωση απο τους νοσταλγούς της ΠΑΣΟΚ περιόδου...και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

        Από την αρχή των διεργασιών για τη ΣΣΕ έως και την υπογραφή της, η παράταξη μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με ευθύνη και σοβαρότητα,  πάντα με απόψεις και προτάσεις, προς το συμφέρον όλων των συναδέλφων. Ωστόσο, καθ΄όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, δεχθήκαμε επιθέσεις, λάσπη και συκοφαντίες από τους διαδρομιστές και τους παρατρεχάμενους του Υπουργείου Μεταφορών και της  Διοίκησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύνδεσμος αυτών των παρατρεχάμενων και σε πρωτεύοντα  ρόλο, υπήρξε η φιλοκυβερνητική παράταξη του Δικτύου και προπαντός ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ, ο οποίος αφενός μεν έταζε και καθησύχαζε τους συναδέλφους διατυμπανίζοντας ότι ο διαγωνισμός είναι άγονος λόγω της χαμηλής προσφοράς και αφετέρου δε «πουλούσε» εκδούλευση  στη Διοίκηση και στο Υπουργείο. Με λίγα λόγια πατούσε σε δύο βάρκες! 
        Πολέμιος της ΠΟΣ για τα δικά του συμφέροντα, και εφόσον δεν του βγήκαν τα σχέδια, άρχισε να πετά λάσπη και ψέματα προς το προηγούμενο Προεδρείο της ΠΕΠΑ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σήμερα ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ), αναφέροντας ακόμη και τις μετατάξεις του 2011! Για τις οποίες,  αφού εξασφάλισε ότι δεν θα μεταταγούν οι νεότεροι συνάδελφοι σε προϋπηρεσία και βγαίνοντας από την πίσω πόρτα του Δ/ντος Συμβούλου, αμέσως μετά έγινε επαναστάτης και έστελνε επιστολές! Μετά την υπογραφή της πολύπαθης ΣΣΕ συνεχίζει, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα για να καλύψει τα λάθη του και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του, να υποβαθμίζει το συνδικαλιστικό κίνημα και να αυτοπροβάλλεται ότι αυτός και το Σωματείο του έκαναν αγώνες και υπογράφηκε η ΣΣΕ. 
        Συνειδητά όμως αγνοεί, ότι ο αγώνας δόθηκε κυρίως από την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους Μηχανοδηγούς αλλά και από την ΠΟΣ, που κάτω από την δική της καθοδήγηση, κινητοποιήθηκαν τα Σωματεία του ΟΣΕ (Λαρισαϊκός και ΠΕΣΟΣΕ) να συνδράμουν στην προσπάθεια όλων μας για την υπογραφή της ΣΣΕ.

        Όσον αφορά τους πανηγυρισμούς του για την υπογραφή της ΣΣΕ, η οποία ουσιαστικά υπογράφηκε με την παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αυτός εξόρκιζε και λοιδορούσε, καταδεικνύει περίτρανα τον πολιτικό προσανατολισμό, προωθώντας σε όσους ακόμα τον ακούνε και τον εμπιστεύονται, τη κυβερνητική προπαγάνδα του πουλάμε και κλαίμε! 
        Ωστόσο όλοι γνωρίζουν, το παιχνίδι που παίχτηκε «για τα μάτια του κόσμου», ανάμεσα στο Υπουργείο, την Διοίκηση και το ΤΑΙΠΕΔ (διορισμένοι όλοι από την ίδια κυβέρνηση-τσίρκο) και στη μέση οι εργαζόμενοι στο ρόλο του κορόιδου. Ευτυχώς που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, Σωματεία και ΠΟΣ, υποστηριζόμενοι από τον αγώνα των συναδέλφων, διαχειριζόμενοι με λογική και ψυχραιμία τα τεκταινόμενα, οδήγησαν στην υπογραφή της ΣΣΕ, κλείνοντας ένα κορυφαίο ζήτημα, προκειμένου να ανακτηθούν δυνάμεις για τα επόμενα σημαντικά και δύσκολα! 

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

         Εμείς παρόλα αυτά, κρατάμε στάση ευθύνης και σοβαρότητας, λέγοντας πάντα την αλήθεια στους συναδέλφους και ενημερώνοντας για τις πραγματικές συνθήκες, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη νέα εποχή για το σιδηρόδρομο από την 6η Ιουλίου, ημέρα κατάθεσης της ιταλικής προσφοράς για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να υπάρξει συνέχεια στον σιδηρόδρομο και για να παραμείνουν οι σιδηροδρομικοί ενωμένοι. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε για όλους «και όχι για μερικούς» περισσότερα και με διάρκεια.


        
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου