Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ρε Παύλο,γιατί την ψήφισες την ΣΣΕ; (Να σου πούμε εμείς αν θες)

Πραγματικά σε όλους τους μηχανοδηγούς έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη απορία τις τελευταίες μέρες διαβάζοντας τις παραληρηματικές ανακοινώσεις του Παύλου Θανασιά.Γιατί ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ ψήφισε την ΣΣΕ; Μάλιστα 
πρέπει να μας εξηγήσει γιατί την ψήφισε, αφού κατά την άποψη του δεν επιφέρει τα θετικά που προσδοκούσε για τους μηχανοδηγούς.

Εμείς θα κάνουμε μια ψύχραιμη ανάλυση μπας και καταλάβουμε γιατί ο Παύλος ψήφισε την ΣΣΕ
  • Την ψήφισε  γιατί τους τελευταίους 15 μήνες δεν έχει υποστεί καμία μείωση στις τακτικές του αποδοχές.(το 2013 έφαγε το δεύτερο 25% όπως όλοι μας βέβαια,αλλά το ξέχασε, όπως ξέχασε ότι το 2013 επί των ημερών του στην ΔΑΚΕ,οι δευτερεύουσες μας εξεφτελίστηκαν).Το αντίθετο συνέβη φέτος,έλαβε αύξηση τόσο αυτός όσο και περίπου το 25% των μηχανοδηγών. Οι υπόλοιποι παρέμειναν στα ίδια με τα γνωστά προβλήματα που επιφέρει το τελευταίο ενιαίο.
  • Την ψήφισε γιατί στο άρθρο 8 προβλέπεται η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του, ΜΟΝΟ προσθετικά στο προσεχές μέλλον. Βέβαια ο Παύλος αυτό δεν το ψήφισε την Παρασκευή το πρωί-παρότι το ήθελε-, το ψήφισε 5 μέρες μετά - παρότι τότε δεν ήθελε να αλλάξει την ψήφο της Παρασκευής-
  • Την ψήφισε γιατί στο άρθρο 1 διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, πρόβλεψη που δεν υπήρχε στην προηγούμενη ΣΣΕ και μάλιστα σε συνάρτηση με το άρθρο για τα ΥΓΟΣ που χτες δημοσίευσε το στέκι της έλξης, πρόβλεψη που δεν υπήρχε το 2013 στην αντίστοιχη σύμβαση.
  • Την ψήφισε γιατί προστατεύονται ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας,χωρίς να υποχρεώνονται πλέον σε συνδικαλιστές.
  • Την ψήφισε γιατί μετά απο δεκαετίες, οι μηχανοδηγοί λαμβάνουν άδεια μετ αποδοχών 7 εργάσιμων ημερών έπειτα απο θανατηφόρο ατύχημα πάνω στις ράγες.
  • Την ψήφισε γιατί  πλέον όλοι αποκτούν δικαίωμα μετακίνησης απο και προς τον χώρο εργασίας με την απόδειξη για τα ταξί 
  • Την ψήφισε γιατί διπλασιάστηκαν σχεδόν όλες οι κοινωνικές παροχές.
  • Την ψήφισε γιατί οι μηχανοδηγοί λαμβάνουν μετά απο 6 χρόνια πραγματική αύξηση στα χιλιόμετρα και αποκαταστάθηκε η αδικία σε βάρος των συναδέλφων μας σε Βόλο,Πύργο,Διακοφτό.
  • Την ψήφισε γιατί θα πληρώνεται για την 6η μέρα
  • Την ψήφισε γιατί τσίμπησε "μεζέ" και ένα χιλιάρικο,που έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ για να ηρεμήσουν οι σιδηροδρομικοί(νομίζει το ΤΑΙΠΕΔ)μετά τις απεργίες του Ιουλίου.

Όσον αφορά το επίδομα ευθύνης αγαπητέ συνάδελφε Παύλο Θανασιά, τα είπαμε και τα ξανάπαμε.
Η ΣυνΕξέλιξη στις τελευταίες συνελεύσεις είπε ξεκάθαρα ότι αυτό καταφέραμε,δεν πετύχαμε δηλαδή  το επίδομα ευθύνης αλλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε και έθεσε την δράση της στην κρίση των μηχανοδηγών, όπου και με συντριπτικό ποσοστό -μοναδικό τα τελευταία χρόνια-αυτή κρίθηκε ως θετική. 

Αν η μάχη που δόθηκε φέτος το καλοκαίρι, δινόταν τον Απρίλη του 14 (αν θυμόμαστε με την δική σου ψήφο Παύλο Θανασιά τότε δεν έγιναν απεργίες για το θέμα, και μάλιστα υποστήριξες ότι...θα δικαιωθείς) το αποτέλεσμα ΙΣΩΣ να  ήταν διαφορετικό,καθώς σε άλλη ΔΕΚΟ το επίδομα ήδη είχε σπάσει σε περισσότερες κατηγορίες.
Όσον αφορά τις προσλήψεις αγαπητέ συνάδελφε, αποφασίστηκαν για πρώτη φορά ιστορικά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δεκέμβρη του 2015 απο το ΔΣ της Εταιρείας, με την σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ.
Απο το 2012 όταν και η ΔΑΚΕ είχε την πλειοψηφία στο Σωματείο,αυτό δεν είχε συμβεί ΠΟΤΕ.
Σύντομα θα δεις και τους νέους συναδέλφους δίπλα σου.

Μέχρι τότε μπορείς να βρίζεις κάθε μέρα, αν θες όμως πες μας και τι έχεις προτείνει στους 24 μήνες παρουσίας σου στα κοινά της ΠΕΠΕ, εκτός απο το να βρίζεις τον Γενιδούνια,τον Πασχάλη,τον Καλαμάρα,τον Κλειδαρά,τον Μπάρρο,τον Καραδήμα και όλους όσους δεν βλέπουν το κρυφό σου ταλέντο.
Γιατί εμείς μαθαίνουμε ότι δεν έχεις προτείνει τίποτα απολύτως παρά να κουβαλάς μαζί σου αναρτήσεις απο το στέκι και να τις αναλύεις....και να τις ξανααναλύεις.....

Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου