Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ο Συρόπουλος , ο Αλτής και ο Φιλιπόπουλος βγάλανε ανακοίνωση για τα ρούχα!

Εντάξει,πλέον έχουνε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.  Ο Συρόπουλος και ο Φιλιπόπουλος συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ με τον Νίκο Αλτή της ΔΑΚΕ βγάλανε ανακοίνωση επειδή θιχτήκανε για την ανάρτηση μας για την επίδοση του ρουχισμού στους μηχανοδηγούς. Έχουν πραγματικά χάσει την μπάλα και τον αυτοέλεγχο τους  οι συνάδελφοι της 
ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ τις τελευταίες μέρες...Τι άλλο να πούμε! Την δημοσιεύουμε και ας τους ....κρίνουν οι μηχανοδηγοί.
Παραδέχονται πάντως ότι η επιτροπή δεν έφταιγε για την καθυστέρηση (που λύθηκε κατόπιν παρεμβάσεως της ΠΕΠΕ τους 2 τελευταίους μήνες) και ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ τον Τουρλή που στοχοποίησε τον Διονύση Αθανασόπουλο στις πρόσφατες συνελεύσεις.

Ας διαβάσουμε την ανακοίνωση τους: 
Αναγκαζόμαστε να ενημερώσουμε περί του περιβόητου θέματος των ρούχων στην έλξη,
καθώς, κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια του ψεύδους και της ανηθικότητας. Αφού πήραν πτυχίο και μεταπτυχιακό στο ψέμα, τώρα τελευταία -μετά από πολλές προσπάθειες και διάβασμα- πήραν και το διδακτορικό τους! Εύγε! 

Στην επιτροπή για τα ρούχα έπειτα από απόφαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ συμμετείχαμε τρία μέλη του κλάδου: Αλτής Νίκος, Φιλιππόπουλος Γιάννης και Αθανασόπουλος Διονύσης. Η αρμοδιότητα μας ήταν να επιλέξουμε τα ρούχα για την έλξη. Δηλαδή, κοστούμια, πουκάμισα και μπουφάν. Πήγαμε οι Αλτής κι Φιλιππόπουλος τέσσερις φορές (σε δύο από τις οποίες ήταν παρών και ο Συρόπουλος ο Σπύρος) στο κατάστημα -βιοτεχνία του επιχειρηματία που είχε επιλεγεί από την τότε διοίκηση. Επιλέξαμε ποιότητα και χρώμα των υφασμάτων για όλη την γκάμα των ρούχων, πάντα βέβαια, βάσει των προδιαγραφών που είχε δώσει η τότε διοίκηση της Τραινοσέ. Τελικά, καταλήξαμε στην επιλογή των ρούχων. 
Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι άρχισαν να δίνονται και ευχόμαστε σε όλους να είναι καλοφόρετα -όπως λέει ο λαός μας-. Φυσικά, είχαμε επαφές ως σωματείο επανειλημμένα με τη διοίκηση προκειμένου το ζήτημα των ρούχων  να “τρέξει”. Πράγμα που έγινε, με αποτέλεσμα να εγκριθεί το θέμα από το ΔΣ της Τραινοσέ. 
Σημειώνουμε πως αποστολή της επιτροπής του σωματείου μας ήταν να επιλέξει και να προτείνει ρούχα στην διοίκηση της Τραινοσέ. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η όποια καθυστέρηση στην παράδοση του ρουχισμού στο προσωπικό είναι ενδοϋπηρεσιακό θέμα. Σε καμία πάντως περίπτωση δεν οφείλεται στη δράση της επιτροπής για τα ρούχα. 

Επιπλέον, θέλουμε να επισημάνουμε πως ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ το μέλος της επιτροπής ο Αθανασόπουλος Διονύσης ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ! ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ. Τα υπόλοιπα που γράφονται είναι ΨΕΜΑΤΑ και εκείνοι που τα γράφουν θα έπρεπε να ντρέπονται. Εξάλλου, το ψέμα και η ανηθικότητα έχουν αναχθεί σε εθνικό προϊόν και μάλιστα πολύ φθηνό. Όλα όμως έχουν και τα όρια τους. 

Εργαζόμαστε σε έναν κλάδο που επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι, παρόλα αυτά κάποιοι σπέρνουν το ψέμα και τη διχόνοια. Μάλλον στην Ελλάδα του σήμερα αυτά είναι εύπεπτα και προσπαθούν να σταθούν μόνο με αυτά. Αναρωτιόμαστε όμως, ως πότε; 

Οι υπογράφοντες έχουμε τιμηθεί από τους συναδέλφους, συμμετέχοντας στο ΔΣ της ΠΕΠΕ, επί σειρά ετών και από την εμπειρία μας βλέπουμε ότι σε κανένα άλλο σωματείο του ομίλου δεν συμβαίνουν αυτά που γίνονται στο σωματείο της Έλξης. 

Σήμερα, όποιος θέλει να περάσει ευχάριστα την ώρα του μας επισκέπτεται στο διαδίκτυο. Είναι σαν να ξεφύλλιζε ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό. Εκεί καταντήσαμε. Δεν τα ισοπεδώνουμε όλα, σαφώς, γίνεται ΚΑΙ ενημέρωση. Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο.

Ντροπή τους! Βέβαια, σύντομα θα έρθει η ώρα του θερισμού και της συγκομιδής, η οποία θα έχει αρνητικό πρόσημο. Τώρα υπάρχει μεγάλη έπαρση. Σύντομα όμως, θα καταλάβουν το αποτέλεσμα των πράξεων τους. Το ζητούμενο είναι να μην είναι αργά για όλους μας και στο τέλος κλαίμε με μαύρο δάκρυ!

Αλτής Νίκος, Μηχανοδηγός ΜΘ
Φιλιππόπουλος Γιάννης, Μηχανοδηγός ΜΑΙ

Συρόπουλος Σπύρος, Μηχανοδηγός ΜΘ
στις 10.8.16 

2 σχόλια:

  1. Αυτά που συνέβαιναν στην έλξη όντως δεν συνέβαιναν σε κανένα άλλο Σωματείο μέχρι τον Μάιο του 2015.
    Απο τότε που οι Συρόπουλος , Αλτής, Φιλιπόπουλος οι ΠΑΣΚίτες και οι Δακίτες δηλαδή, χάσανε τις εκλογές έχουνε λυσάξει γιατί δεν μπορέσαν να συνεχίσουν αυτά που κάνανε.Την επόμενη φορά ας κατέβουν σε κοινό ψηφοδέλτιο για να μην ξεγελάνε τους μηχανοδηγούς.Είναι ένα και αυτό.
    Όσον αφορά τον Σπύρο, ας κοιτάξει το βίντεο με τις συνελεύσεις.Τότε που σαν αυθεντική ουρά της ΔΑΚΕ έβγαινε και μας κατατρόπωνε λέγοντας πως έχει δίκιο ο ...Τουρλής και ήταν και ...χείμαρος όπως έλεγε ο εκπρόσωπος μιας ιστορικής παράταξης που μίκρυνε στα χέρια του, απο το 2012 και έπειτα.
    Μίκρυνε όχι γιατί έχασε ψήφους αλλά γιατί κατέληξε να ακολουθεί την ΔΑΚΕ, χωρίς πρόταση- ένα πραγματικό κενό γράμμα.
    Σπύρο,όταν έκανες κριτική για τα ρούχα στις συνελεύσεις,εκεί ήμασταν.Τώρα που το θέμα λύθηκε, παρεξηγήθηκες,γιατί το έμαθες απο το internet.
    ΔΕΝ πειράζει όμως εσείς το κάνατε και αυτό,επιλέξατε ρούχα στην...Επιτροπή που έστησε ο Ρετσινάς αλλά σαν Γραμματέας και Πρόεδρος ο Τουρλής τότε, δεν φροντίσατε να δείτε τους όρους που έκρυβε η Σύμβαση.
    Και όταν άργησε να υλοποιηθεί αυτή,σας έφταιγε ο Γενιδούνιας.
    Αλήθεια Νίκο,Σπύρο και Γιάννη, απο ποιον έλειψε η ντροπή για να λείψει απο εσάς;

    Γενιδούνιας Κώστας - Πρόεδρος ΠΕΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ 14 ΜΕΤΡΑ ΜΑς ΠΗΡΑΝ ΤΟ 15 ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ-ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή