Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Χοντρή κόντρα ΟΑΣΘ- Υπουργείου Μεταφορών, σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Το στέκι δημοσιεύει όπως πάντα τις απόψεις και απο τις 2 πλευρές.
Πάνω απο 850 εκατομμύρια Ευρώ υποστηρίζει ότι έχει πληρώσει το Υπουργείο Μεταφορών στον ΟΑΣΘ (!!!!) για την περίοδο 2009-Αύγουστος 2016, την ώρα που οι εργαζόμενοι σε αυτόν προχωρούν σε απεργία διαρκείας,αφού τονίζουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το Υπουργείο Μεταφορών, υποστηρίζει ότι
η ετήσια  επιδότηση του ΟΑΣΘ είναι πολλαπλάσια απο αυτήν της ΟΣΥ για πενταπλάσιο όμως αριθμό εργαζομένων, λεωφορείων και πολιτών…  

Διαβάζουμε και τις 2 απόψεις, όπως τις είδαμε στο διαδίκτυο.

« Επειδή τα ψέματα και η παραπληροφόρηση έχουν όριο ή μάλλον δεν έχουν κανένα όριο και φραγμό τα τελευταία 24ωρα, οφείλουμε να
διατυπώσουμε μερικές αλήθειες για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Η απάντησή μας σε όλους εκείνους που έχουν παραλύσει μία πόλη και έχουν ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της δεν θα δοθεί μέσω έωλων μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων

Θα δοθεί με στοιχεία και αριθμούς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που καταδεικνύουν ότι ο ΟΑΣΘ όλα τα τελευταία χρόνια, επιβιώνει εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων,  χωρίς καν να παρέχει ποιοτικό συγκοινωνιακό έργο και χωρίς το ΥΠΥΜΕΔΙ να οφείλει ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΣΘ.

Το ψέμα των οφειλών του δημοσίου που αναζητά η διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι έωλες πρόσθετες διεκδικήσεις.

Η αλήθεια δυστυχώς, είναι συντριπτική για αυτούς που θέλουν να την παραποιήσουν: Ειδικότερα, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ) έχει καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο τις αντισταθμιστικές καταβολές που προβλέπονται, έως και τον Αύγουστο του 2016.

Για να μάθει λοιπόν και ο ελληνικός λαός πόσα χρήματα δίνει για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης,  αναφέρουμε ότι το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί από το έτος 2009  μέχρι και τον Αύγουστο του 2016 ανέρχεται σε 866.609.724,48 εκατομμύρια ευρώ και το ΥΠΥΜΕΔΙ δεν έχει απολύτως καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς τον ΟΑΣΘ.

 Και όχι μόνο δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη υποχρέωση αλλά αντιθέτως ο ΟΑΣΘ έχει συμφωνήσει όλες τις παραπάνω αντισταθμιστικές καταβολές.

Συγκεκριμένα για το τρέχον έτος, έχουν καταβληθεί 73.283.121,48 εκ. ευρώ, ενώ για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 έχει προϋπολογιστεί  ακόμη το ποσό των 15.680.387,26 ευρώ.   Η συνολική χορηγηθείσα αντισταθμιστική καταβολή ανέρχεται στα 88.963.508,5 εκατομμύρια ευρώ.

Για να αντιληφθεί κανείς το ύψος της επιδότησης, αρκεί μία σύγκριση με την ετήσια επιχορήγηση προς την ΟΣΥ Α.Ε., η οποία για το 2016 ανέρχεται στα 86 εκατομμύρια ευρώ ! Τηρουμένων των αναλογιών, η κρατική επιχορήγηση του ΟΑΣΘ είναι πολλαπλάσια από αυτήν που εισπράττει η ΟΣΥ Α.Ε για πενταπλάσιο αριθμό εργαζομένων, λεωφορείων και πολιτών… 

Τα  προαναφερθέντα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι μέχρι τώρα οι επιδοτήσεις μαμούθ έκρυβαν κάτω από το χαλί την κακοδιαχείριση και τη σπατάλη από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ, την οποία, οψίμως, τα στελέχη της τώρα θέλουν να τη χρεώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕΔΙ, μεθοδεύοντας σκηνικό πολέμου και ψευδών εντυπώσεων, ενόψει της ΔΕΘ και εξυπηρετώντας σχεδιασμούς γνωστών πολιτικών και οικονομικών κύκλων που αναπαρήγαγαν όλα αυτά τα χρόνια τον παλαιοκομματισμό και τη σπατάλη του ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Πέραν  των  αστρονομικών επιδοτήσεων,  ο Οργανισμός  μέσω των διαιτητικών αποφάσεων, έβαζε στα ταμεία του εκατομμύρια ευρώ, λόγω των ανισοβαρών συμβάσεων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδέχονταν σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, αποδεικνύοντας  ότι ο ΟΑΣΘ ήταν το «χαϊδεμένο τους παιδί».

Είναι ενδεικτικό ότι από το 1957 ως σήμερα το ελληνικό δημόσιο δεν έχει δικαιωθεί ούτε σε μία διαιτησία !!!!

Το ψέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων λόγω των δήθεν οφειλών του δημοσίου που είναι έωλες πρόσθετες διεκδικήσεις και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων.

Με επιστολή του ο Πρόεδρος και ο ΓΓ του Σωματείου των Εργαζομένων ΟΑΣΘ κ. Τσερμενίδης και κ. Αγγελούδης, στις 9 Αυγούστου ζητούν από τον Υπουργό ΥΜΕΔΙ Χρήστο Σπίρτζη, ενημερωτική συνάντηση ως τις 11 Αυγούστου !!!, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων Ιουνίου και Ιουλίου στους εργαζόμενους από την Διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Στις 11 Αυγούστου του 2016, επανέρχονται με νέα επιστολή τους κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτικές μεθοδευμένης πτώχευσης του ΟΑΣΘ, υιοθετώντας όλες τις πρόσθετες διεκδικήσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, διαμαρτυρόμενοι γιατί  η συνάντηση δεν έγινε σε δύο μέρες και προαναγγέλλοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, κατηγορώντας το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το οικονομικό αδιέξοδο του.

Επιλέξαμε να μην απαντήσουμε για να εξελιχθεί το «έργο» και να αναδειχθεί ποιοι συνεργάζονται στην σκηνοθεσία του, ποιοι οι πρωταγωνιστές και ποιοι οι κομπάρσοι.

Τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στα γνωστά μέσα «ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ» συνεχίζει τις κατηγορίες απέναντι στον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη προσωπικά και στήνεται η επικοινωνιακή τακτική του: «δεν πληρώνει το ελληνικό δημόσιο τον ΟΑΣΘ και επομένως ο ΟΑΣΘ τους εργαζόμενους. Ταλαιπωρούν τους πολίτες και την πόλη…»

Τι κρύβει με επιμέλεια ο Πρόεδρος του Σωματείου  Εργαζομένων κ. Τσερμενίδης, το οποίο γνωρίζει πιο καλά και από τον Υπουργό και από το Υπουργείο: ότι το ελληνικό δημόσιο δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΣΘ. Το γνωρίζει και ως Πρόεδρος των Εργαζομένων και ως συμμετέχων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ.

Τι άλλα παράξενα παρατηρούμε αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου: ότι ενώ το Σωματείο Εργαζομένων προχώρησε σε επίσχεση εργασίας, η Διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν προχώρησε στις πάγιες νομικές ενέργειες αλλά αρκέστηκε σε δήλωση διαφωνίας. Με αυτή τη στάση της η διοίκηση του ΟΑΣΘ δηλώνει προφανώς την φιλεργατική της στάση, η οποία όμως δεν συνάδει με την μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ειδικά μετά τις επιδοτήσεις τόσων εκατομμυρίων του ελληνικού λαού.

Παρατηρούμε επίσης ότι σε γνωστή εφημερίδα ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ κατηγορεί και αυτός στην ίδια γραμμή  με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, παρότι δεν τους πλήρωσε τα δεδουλευμένα, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, γιατί δεν πληρώνουν τις πρόσθετες διεκδικήσεις του ΟΑΣΘ, όπως είχαν συνηθίσει για δεκαετίες, χωρίς ελέγχους, χωρίς αξιόπιστα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, χωρίς οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν ελέγξει.

Και οι δύο Πρόεδροι έχουν δύο επικοινωνιακά προτάγματα: την μη καταβολή των δεδουλευμένων και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η αλήθεια είναι ότι έχουν μόνο ένα: τη συνέχιση της κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού, με πρόσθετες διεκδικήσεις, με διαιτησίες που πάντα δικαιώνουν τον ΟΑΣΘ (!!!), χωρίς ελέγχους και παρέχοντας μη ποιοτικό και πανάκριβο μεταφορικό έργο στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και με ψέματα μιας και το Υπουργείο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ από την ως σήμερα ισχύουσα οικονομική συμφωνία.

Ξεκαθαρίζουμε είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον ΟΑΣΘ.Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι με οποιοδήποτε κόστος η σπατάλη του παλαιοκομματισμού στον ΟΑΣΘ έλαβε τέλος. Πρέπει ο κ. Τσερμενίδης να ξεκαθαρίσει και να επιλέξει μεταξύ των δύο ρόλων του: του Πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων ή τουοιονεί εκπροσώπου μετόχων που μετέχουν στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Και πρωτίστως να απευθυνθεί στους εργοδότες του και να ρωτήσει γιατί μετά από τόσες εξωφρενικές επιχορηγήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι!

Δεν μπορεί να πατά ανάμεσα σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί στο όνομα των εργαζομένων να διεκδικεί όχι τα δεδουλευμένα από τον ΟΑΣΘ αλλά ακόμη μεγαλύτερες αντισταθμιστικές καταβολές, για να βάλουν κάποιοι ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, επιδοτώντας ακόμη πιο αδρά έναν συγκοινωνιακό φορέα με αμφισβητούμενη συγκοινωνιακή ποιότητα έργου.

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, που συνήθισαν να δίνονται τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού χωρίς ελέγχους, αξιόπιστα στοιχεία και διαφάνεια από το παλαιό κομματικό σύστημα, διαμηνύουμε ότι το πάρτι των ανεξέλεγκτων επιδοτήσεων έλαβε τέλος και θα αναδειχθούν πολύ σύντομα ποιοι συμμετείχαν, με ποιο τρόπο και ποιοι έχουν ευθύνες.

Το ψέμα των εκατομμύριων ευρώ λόγω της μετακίνησης ανέργων, φοιτητών και μαθητών

Πώς προκύπτουν οι αξιώσεις του ΟΑΣΘ, απέναντι στα αρμόδια Υπουργεία και όχι στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι ζητούμενο για όλους. Ο ΟΑΣΘ δεν έχει δώσει στοιχεία για το κοινωνικό έργο, τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, το σύστημα που πιστοποιεί τις μετακινήσεις. Αυτό δεν είναι κάτι ασύνηθες για τον ΟΑΣΘ. Δεν δίνει στοιχεία ούτε για το αν τηρεί την ως σήμερα ισχύουσα οικονομική συμφωνία.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι το αρμόδιο Υπουργείο ενημερώθηκε πριν λίγο καιρό για το μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ, μετά από τόσες δεκαετίες.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει μία έκθεση από δημόσιες υπηρεσίες που να πιστοποιεί ότι ο ΟΑΣΘ τηρεί την σύμβαση που ως σήμερα ισχύει.

Το ψέμα των 15 εκατομμύριων ευρώ που αναζητά η διοίκηση του ΟΑΣΘ από τη διαφορά της αύξησης του ΦΠΑ

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ για κενό 12 έως 15 εκατομμυρίων ευρώ από τη διαφορά της αύξησης του ΦΠΑ τον τελευταίο χρόνο,  η πραγματικότητα είναι διαφορετική, την οποία μάλιστα παραδέχονται και οι ίδιοι, καθώς υπολογίζουν  τη διαφορά από το ΦΠΑ στα εισιτήρια μέχρι τις 31-5-2016 σε 4.075.072,33 εκ. ευρώ.  

Συγκεκριμένα το εν λόγω ποσό προσδιορίζεται από τον ίδιο τον ΟΑΣΘ, σε σχετικό έγγραφο (αρ.πρωτ. 7129) που απέστειλε στις 27-6-2016, προς  τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο  και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Ας συνεχίσουν λοιπόν, να δημιουργούν εντυπώσεις, για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία υπάρχουν  μόνο στη φαντασία τους. Συστήνουμε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ να  σταματήσει τις  πύρινες δηλώσεις  για τη μη χορήγηση της διαφοράς του ΦΠΑ  και να προβληματιστεί  λίγο περισσότερο για τα όσα του καταμαρτυρεί ο Φορέας που ελέγχει  την τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων.  

Το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης  (ΣΑΣΘ), αρμόδιο ελεγκτικό όργανο τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων του ΟΑΣΘ, επανειλημμένα έχει εγκαλέσει τον Οργανισμό για «κατ΄ εξακολούθηση αποφυγή έγκαιρης προσκόμισης των νομίμων ζητηθέντων στοιχείων, παρακωλύοντας σημαντικότατα το έργο του ΣΑΣΘ όπως αυτό οριοθετείται από τη νομοθεσία»

Μάλιστα, ο ΣΑΣΘ έχει καλέσει τους εκπροσώπους του ΟΑΣΘ σε κλειστή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΑΣΘ τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, προκειμένου να τοποθετηθούν για τα εξής:

«Τις αιτίες μη συμμόρφωσης του ΟΑΣΘ με  τη διαδικασία παροχής στοιχείων προς τον ΣΑΣΘ», καθώς όπως υπογραμμίζεται, «εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρότατες ελλείψεις σε ό,τι αφορά την παροχή στοιχείων για τα έτη 2015 και 2016 {…}».

Κι επειδή η αλήθεια  δεν πρέπει μόνο να λέγεται …αλλά και να αποδεικνύεται, ακολουθούν τα έγγραφα  που καταρρίπτουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τους λεονταρισμούς των κέντρων και παράκεντρων γύρω από τον ΟΑΣΘ.

Οι έλεγχοι θα γίνουν και θα ολοκληρωθούν, όπως έχει προγραμματισθεί…

Η συνέχεια σύντομα….

Καταβληθέντα στον ΟΑΣΘ από το 2009 έως και τον Αύγουστο του 2016



Η εμφανιζόμενη διαφορά (στα έτη 2009-2014) οφείλεται  σε εκτέλεση αποφάσεων του διαιτητικού δικαστηρίου για τις χρήσεις των ετών 2008-2014.

 Για το  χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016 καθώς και για το έτος 2017 έχουν προϋπολογισθεί τα παρακάτω ποσά:












Η άποψη των εργαζομένων - Σημερινό Δελτίο Τύπου προς τους επιβάτες: 

Είναι διάχυτη η τάση από πολλές πλευρές για την δυσφήμισή μας για το γεγονός ότι προβήκαμε σε επίσχεση εργασίας. 
Οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ. ασκούμε ένα βασικό δικαίωμα που προβλέπεται από το αστικό δίκαιο για κάθε πολίτη, όταν ο οφειλέτης - εργοδότης δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. 
Ασκούμε το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας που τυπικά μεν φαίνεται ότι ασκείται για την μη πληρωμή των μισθών μας των τριών τελευταίων μηνών, πραγματικά όμως πρόκειται για απεγνωσμένη και έσχατη λύση για μας, γιατί ο Ο.Α.Σ.Θ. εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα συστηματικά καθυστερεί την καταβολή των μισθών μας, γεγονός για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε. Εκδηλώνοντας δε την καλή μας πίστη είχαμε επανειλημμένως προειδοποιήσει τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι αν συνεχίσει αυτή την πρακτική η μόνη λύση είναι να προβούμε σε επίσχεση εργασίας.
 Από αυτά τα περιστατικά προκύπτει ότι η επίσχεση δεν γίνεται για μια ολιγοήμερη ή προσωρινή μη καταβολή των μισθών, αλλά έχει καταστεί πάγια τακτική με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς που στερούμεθα άλλον πόρο να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις στοιχειώδεις βιοποριστικές μας ανάγκες, ενώ παράλληλα διάχυτος είναι ο διαφαινόμενος σκοπός να μην μπορέσουμε να πληρωθούμε τον μισθό μας στο μέλλον. Και το βασικό ερώτημα που θέτουμε σε όλους είναι αν οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Σ.Θ. μπορούν να εργάζονται δωρεάν. 
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για απεργία που ασκεί το Σωματείο με σκοπό τις διεκδικήσεις, αλλά για άσκηση ενός γενικού δικαιώματος με ατομική δήλωση του καθενός μας, όπως μπορεί να το πράξει και κάθε πολίτης για τις απαιτήσεις του. 
Βέβαια ο Ο.Α.Σ.Θ. επικαλείται ότι δεν είναι υπεύθυνος γι'αυτό, αλλά η Κυβέρνηση, η οποία παραλείπει να εκπληρώσει τις από τον νόμο υποχρεώσεις της απέναντι στον Ο.Α.Σ.Θ.
Σε αυτό το σημείο έχει δίκιο βάσει των στοιχείων που καταθέτει και τα οποία πηγάζουν από τους νόμους της οικονομικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ., όπως δίκιο έχει και από την θέση του ότι οι υποχρεώσεις αυτές δεν αποτελούν επιχορήγηση, όπως συνήθως αρκούνται ορισμένοι να λένε, αλλά αντισταθμιστική καταβολή για το γεγονός ότι το Κράτος υποχρεώνει τον Ο.Α.Σ.Θ. στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για μειωμένο κόμιστρο ή για απαλλαγή από το κόμιστρο. 
Είναι επίσης γεγονός και αποτελεί πάγια τακτική της Κυβέρνησης, όχι μόνο απέναντι στον Ο.Α.Σ.Θ., αλλά και στους άλλους φορείς ή και ιδιώτες να καθυστερεί την καταβολή οφειλών στο πλαίσιο της επιδίωξης να εμφανίζει πλεονάσματα. 
Πρόκειται για ένα γενικό φαινόμενο που αφορά όλους τους πολίτες και με αυτή την έννοια τους καλούμε να συμπορευθούν μαζί μας για να παύσει το Κράτος να αρνείται τις υποχρεώσεις του και να είναι μόνο ένας εισπρακτικός μηχανισμός. Θα πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι εμείς έχουμε εργοδότη τον Ο.Α.Σ.Θ., ο Ο.Α.Σ.Θ. είναι υπεύθυνος για την πληρωμή των οικονομικών του υποχρεώσεων. Από καμία διάταξη από τον νόμο δεν προκύπτει ότι αν ο οφειλέτης για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να εξοικονομήσει τα χρήματα που χρειάζεται, απαλλάσσεται από την υποχρέωση εκπλήρωσης των οικονομικών του υποχρεώσεων. 
Θα ήταν ενδιαφέρον να προσθέσουμε ότι από την μη καταβολή των μισθών μας δεν στερούμεθα μόνο την δυνατότητα να εκπληρώσουμε τις βιοποριστικές μας ανάγκες, αλλά υφιστάμεθα με τα σημερινά δεδομένα πολλαπλές περαιτέρω ζημίες όπως, η μη δυνατότητα να ενταχθούμε στο πρόγραμμα τμηματικής καταβολής των φόρων ή διευθέτησης υποχρεώσεων στην ΔΕΗ, Τράπεζες, Λογαριασμούς Κοινής ωφέλειας κ.τ.λ. 
Για όλα τα παραπάνω, και λαμβάνοντας υπόψιν την αδιαφορία παντός υπευθύνου για εξεύρεση λύσεων, δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με την μορφή της επίσχεσης εργασίας από Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 συνεχόμενα έως την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ



Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό», επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, προσθέτοντας: «θέλουμε τη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη χθες και αυτά που λέει ότι εμείς δεν κλειδώνουμε το ραντεβού μας είναι ψέματα»
    
Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη από μέρους της διοίκησης του ΟΑΣΘ ο κ. Τσερμενίδης μας είπε «θα απαντήσουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο. Θα προσφύγουμε και εμείς στη δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν να μην μας πληρώνουν και να κινούνται και νομικά εναντίον μας; Και εμείς τον ξέρουμε τον νομικό δρόμο και μπορούμε να διεκδικήσουμε και αλλιώς τα δεδουλευμένα μας, που υπερβαίνουν για τους 2.300 εργαζόμενους τα 6,3 εκατ. ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης μας επεσήμανε ότι έχει συγκαλέσει ήδη έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων και τις επόμενες ώρες θα καθοριστούν και οι δικές τους κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου