Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Επικουρικές: Μέχρι και 38% το «ψαλίδι» την Παρασκευή σε 150.000 συντάξεις

Με τη μεγαλύτερη μείωση να φτάνει και το 38%, θα καταβληθούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου «ψαλιδισμένες» 150.000 επικουρικές συντάξεις. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα 

των περικοπών, με βάση το νέο ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, και τη διαδικασία «επανακαθορισμού» των συντάξεων (σ.σ.: έτσι ονομάζονται πλέον οι αιματηρές περικοπές). Αφορά σε συνταξιούχους 6 πρώην Ταμείων (νυν κλάδους του ΕΤΕΑΕΠ): ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, ΤΑΕΑΥΕΚ, ΤΑΕΠΟΖΟ, ΤΕΑΥΝΤΠ, ΚΑΠ/ΔΕΗ και ΤΑΠΤΠ.
Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται από 60-70 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις θα διαπιστώσουν στα ΑΤΜ μειώσεις που θα ανέρχονται ακόμα και στα 140 ευρώ. Ποσά, και στη μία και στην άλλη περίπτωση, απαραίτητα για τη διαβίωση του συνταξιούχου, πολλώ δε μάλλον όταν με αυτή τη σύνταξη ζει ολόκληρη την οικογένεια του, στην οποία είναι βέβαιον πως θα υπάρχει τουλάχιστον ένας άνεργος, βάσει των στοιχείων.
Στους χαμένους του Σεπτεμβρίου, εντάσσονται συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων, πρώην εμποροϋπάλληλοι και συνταξιούχοι της πρώην Τράπεζας Πίστεως καθώς λόγω υψηλών κύριων συντάξεων δεν προστατεύονται από το μεικτό όριο (κύριας και επικουρικής) των 1.300 ευρώ.
Να σημειωθεί πως στο πρώτο κύμα των περικοπών τον Αύγουστο είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται 66.900 συνταξιούχοι, ενώ με το τρίτο, τον Οκτώβριο, θα αντικρίσουν περικοπές περί τους 120.000 συνταξιούχους με ειδικά καθεστώτα.
Το σοκ τον Οκτώβριο, πάντως, θα είναι μεγαλύτερο, καθώς θα προστεθούν και οι αναδρομικές περικοπές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα πολλές συντάξεις των 300 και των 200 ευρώ να φτάσουν στα 100 και στα 60 ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου