Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Η εικόνα αριστερά αντικατοπτρίζει πλήρως την καταστροφή που έχει υποστεί η Ελληνική Οικονομία απο τις μνημονιακές πολιτικές.

Απο τα 226 δις Ευρώ του ΑΕΠ το 2010 στα 207 το 2011, μετά στα 191 δις το 2012, στα 180 δις το 2013, στα 177 δις το 2014 με την κατάσταση
να σταθεροποιείται κάπως (με νέα μείωση όμως) το 2015 στα 176 δισ Ευρώ παραγόμενου πλούτου στην χώρα.

Αυτή η καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας (25% του παραγόμενου πλούτου χάθηκε σε 5 χρόνια,2010-2014) αποτυπώνει πλήρως την σημερινή εικόνα της και όμοια της μπορεί να βρεθεί ΜΟΝΟ σε χώρες που βγαίνουν απο σοβαρές εμπόλεμες καταστάσεις.
Δεν ξέρουμε αν θα έρθει η ...ανάπτυξη (μάλλον μας αφήνει για τον επόμενο χρόνο) ξέρουμε όμως ότι η συνταγή που εφαρμόζεται ΚΑΙ σήμερα είναι λάθος. Και είναι λάθος και για το παρόν,αλλά και για το μέλλον.
Και εμείς απο αυτόν εδώ τον χώρο δεν θα κάνουμε το άσπρο-μαύρο, όπως κάνανε όσοι προσπαθούσαν να μας πείσουν το 2013 και 2014 ότι ...απογειωνόμαστε σαν χώρα,την ώρα που κατρακυλούσε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μας.
Αλλαγή πολιτικής είναι το ζητούμενο και για αυτό θα πρέπει να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα.
Να ανατρέψουμε τις λογικές των νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν που θέλουν να μας πείσουν ότι όλα είναι μονόδρομος.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου