Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Διαφάνεια, η μόνη λύση (για το ξεκίνημα σημαντικών αλλαγών)


Το τελευταίο διάστημα και λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού πολλοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει με το στέκι διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο
 προγραμματισμού εργασίας (και μάλιστα τελευταία και απο περιφερειακά μηχανοστάσια) που δημιουργεί σοβαρές ανισότητες μεταξύ του παραγόμενου έργου και των αποδοχών των συναδέλφων.

Επίσης διαμαρτυρίες υπήρξαν -απόλυτα δικαιολογημένες μάλιστα- για καταστρατήγηση του προγράμματος αδειών μέσα στο καλοκαίρι,όπου κάποιοι βρέθηκαν -χωρίς να έχουν αλλάξει αμοιβαία- να κάνουν άδειες μέσα σε 2 group ή ακόμα και να παρατείνουν-αδικαιολόγητα- την άδεια τους για 5-6 ημέρες.
Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την δυσκολία για την χορήγηση των ρεπό λόγω της έλλειψης μηχανοδηγών την καλοκαιρινή περίοδο, δυσκολία που αποτελεί ανέκαθεν το άλλοθι για να υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ του προσωπικού, αφού κυριαρχεί ένας ιδιότυπος τσαμπουκάς (που μόνο στο Δημόσιο συναντά κανείς) ορισμένων που παρουσιάζουν εαυτούς διαθέσιμους μόνο για συγκεκριμένες υπηρεσίες.Και οι υπόλοιποι που δεν έχουν αυτήν την οπορτουνιστική λογική εκτελούν ότι περισσεύει.
Αν συμπληρώσουμε σε όλα αυτά και το  ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μαθητεία του προσωπικού σε όλες τις δραστηριότητες τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα.
Πρόβλημα που ευνοεί την ύπαρξη αναξιοκρατίας μεταξύ των μηχανοδηγών (σε Πανελλαδικό επίπεδο),πρόβλημα που καταργεί την έννοια της ισονομίας κ δικαιοσύνης,πρόβλημα που τελικά καταλήγει να ισοπεδώνει την αλληλεγγύη μεταξύ του προσωπικού.
Γράψαμε ότι μετά την υπογραφή της ΣΣΕ έρχεται η ώρα της καθημερινότητας.
Η πρώτη ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση  είναι η ύπαρξη διαφάνειας.
Το επόμενο διάστημα θα ζητηθεί να αναρτηθούν σε ΟΛΑ τα μηχανοστάσια οι καταστάσεις με τις δευτερεύουσες απολαβές όλου του προσωπικού. (όχι φυσικά σε χρήματα,αλλά σε ώρες,αργίες,χιλιόμετρα,διανυκτερεύσεις κτλπ).
Δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα και όποιος βάζει τέτοιες παραμέτρους επιδιώκει να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση.
Γιατί έχουμε και καταγγελίες για περιπτώσεις που αν ισχύουν,δεν τιμούν κανένα και αδικούν κατάφορα όσους εργάζονται καθημερινά πάνω στα τρένα.

Η λογική super market -που περιορίστηκε σημαντικά με τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό στο ΜΑΙ, αλλά και την αποστολή του  με mail σε όλους τους μηχανοδηγούς   - πρέπει πλέον να εξαλειφθεί (και θα εξαλειφθεί)ολοσχερώς και την θέση της να πάρουν διαδικασίες που θα προάγουν την αξιοκρατία,την ισονομία,την δικαιοσύνη μεταξύ του προσωπικού λαμβάνοντας υπόψην τις παραδοχές που όλοι σεβόμαστε. Και γνωρίζουμε ότι αυτό επιθυμούν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοι παράγοντες που και αυτοί δίνουν μάχη καθημερινα για να βγεί η δουλειά.
Επίσης έχει καταγραφεί η καταγγελία της ΔΑΚΕ για ανισοκατανομή απολαβών μεταξύ μηχανοστασιαρχών, όταν καταγγέλθηκε ότι 3 συνάδελφοι (2 μάλλον, τον 3ο προσπάθησε η ΔΑΚΕ να τον αποκρύψει για λόγους ευνόητους) λαμβάνουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις απο τους υπολοίπους στο ΜΘ,πράγμα που δεν ισχύει.

Ωστόσο με αφορμή αυτήν την καταγγελία θα πρέπει να αναρτηθούν και οι δευτερεύουσες απολαβές σε όλα τα μηχανοστάσια ΌΛΩΝ των προϊσταμένων Υπηρεσιών και Τμημάτων αλλά και οποιεσδήποτε άλλες παροχές λαμβάνουν απο την εταιρεία (καύσιμα κτλπ) για να δούμε αν και εκεί υπάρχει δικαιοσύνη.

Το στέκι της έλξης διαχρονικά υποστηρίζει ότι θα πρέπει οριστικά να σπάσει η γάγγραινα που μαστίζει την έλξη εδώ και 30 χρόνια και αφορά αυτό ακριβώς το ζήτημα.(προγραμματισμός εργασίας - απολαβές).
Με την σημερινή ανάρτηση ξεκαθαρίζουμε ότι το προσεχές διάστημα θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτήν την λογική.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου