Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Π. Γκαντιτζικίδης¨Ενέργειες που σπέρνουν τον διχασμό πρέπει να αποφεύγονται


Ο έμπειρος Μακεδόνας συνδικαλιστής και μέλος του Προεδρείου του Σωματείου μας, με σημερινή του επιστολή βάζει τα πράγματα στην θέση τους και υπενθυμίζει σε όλους,τα αυτονόητα.
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τα τεκταινόμενα στην ΠΕΠΕ, θα ήθελα να πω τα εξής: Στο τελευταίο πρόγραμμα STEP που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο συνάδελφος Γεν. Γραμματέας Τουρλής δεν ήταν παρών, ενώ ο συν/λφος Θανασιάς εμφανίστηκε προς τα μέσα του
προγράμματος. Για το ποιος είχε την πρωτοβουλία, μέσω της διερμηνέως, να μιλήσουμε με την ιταλική αποστολή παρακαλώ να μιλήσει ο συν/λφος Δρίτσας. 

 Σε κάθε όμως περίπτωση, την συναδελφική γνωριμία δεν την έχει μόνο η μία πλευρά. Κάποιοι είναι εμπειρότεροι. Αλλά σε αυτό το επίπεδο ό,τι γνωριμία και να έχεις δεν ενεργείς μεμονωμένα.
Μπαίνουμε σαν έλξη σε μία πρωτόγνωρη φάση, που όμοια της στην Ευρώπη δεν έχει υπάρξει. Παντού στη Ευρώπη συνυπάρχει ο ιδιωτικός σιδηρόδρομος με τον δημόσιο. Εμείς, αυτή την στιγμή, έχουμε μία δημόσια σιδηροδρομική εταιρία κ αυτή πωλείται!
Πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά κανείς δεν είπε ότι είμαστε μόνο για τα εύκολα. Ενέργειες που σπέρνουν τον διχασμό πρέπει να αποφεύγονται, γιατί ο διχασμός φέρνει εγγυημένα καταστροφικά αποτελέσματα και από αυτά δεν ωφελείται κανείς.
Με την υπογραφή Σ.Σ.Ε. αποφύγαμε τα χειρότερα. Ψηλά το κεφάλι και πάμε μπροστά!     

Γκαντιτζικίδης Πασχάλης
Μηχ/γος Μ.Θ.

1 σχόλιο:

  1. Στο STEP στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν,στην διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ για την ΣΣΕ δεν ήταν,στην συνάντηση με τον Σπίρτζη δεν ήταν,τις 12 μέρες απεργίας δεν ήταν στους χώρους εργασίας,στην υπογραφή της ΣΣΕ δεν ήταν, 12 μήνες απόντας.Το επιβεβαιώνουν πλέον όλοι.Και ακόμα έχει το θράσος να μιλάει και να βάζει τους άλλους να βρίζουν.Αν ο συνάδελφος Γραμματέας δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ρόλο του, ας τον αφήσει για κάποιον άλλο.Τα φτηνά του κόλπα δεν πιάνουν πλέον, η εποχή άλλαξε ο συνδικαλισμός άλλαξε,η κομματική προσέγγιση και η υποταγή σε αυτήν αποτελεί παρελθόν.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή