Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Η ΠΟΣ ζητά επίσημα στοιχεία για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η απόφαση είχε ληφθεί σε συνενόηση με τα Σωματεία μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.Πιστεύουμε ότι η ΠΟΣ πρέπει να ζητήσει τα στοιχεία ΚΑΙ απο τον μέτοχο της εταιρείας (ΤΑΙΠΕΔ). Διαβάζουμε την επιστολή :
Κύριοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και όλοι οι Σιδηροδρομικοί, έχουν εκφράσει επανειλημμένως την έντονη διαφωνία τους τόσο για τη διάσπαση του Σιδηροδρόμου όσο και για την ιδιωτικοποίησή του. Παρά την προσπάθειά μας, όλες οι κυβερνήσεις προώθησαν αυτή την πολιτική
που σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της τελικής υλοποίησής της. 

Πέρα όμως από την κάθετη πολιτική διαφωνία μας υπάρχουν και τα οικονομικά – νομικά – εργασιακά καθώς και τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία πώλησης των μετοχών της εταιρείας. 
Προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για τα ανωτέρω θέματα, ζητάμε να μας κοινοποιήσετε τα κάτωθι:
1. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και πού αυτά βρίσκονται. 
2. Τις βεβαιωμένες υποχρεώσεις της. 
3. Τις διεκδικήσεις έναντι της εταιρείας. 
4. Εάν προκύπτει εναπομείναν ποσό και εάν αυτό περιέλθει στον νέο ιδιοκτήτη.
5. Τις διεταιρικές συμβάσεις με τις Σιδηροδρομικές εταιρείες (ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ).
6. Την σύναψη ΥΓΟΣ.
7. Την σύμβαση με τον ΟΑΣΑ. 

Με δεδομένο το ποσό που θα εισπράξει το κράτος από την πώληση της εταιρείας και επειδή το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις από δημοσιεύματα που έχουν υπάρξει όλο αυτό το διάστημα είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να γνωρίζει ο φορολογούμενος πολίτης τόσο τα «οφέλη» της  πώλησης, εάν ολοκληρωθεί, όσο και τις υποχρεώσεις οι οποίες θα δεσμεύουν τον νέο ιδιοκτήτη.
Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις. 

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ       ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου