Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Και νέα επταήμερη απεργία στην Μ.Βρεττανία για τις ώρες απασχόλησης

Οι εργαζόμενοι στα τρένα Eurostar που συνδέουν τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της σήραγγας της Μάγχης θα απεργήσουν για συνολικά επτά ημέρες εντός του Αυγούστου, κατηγορώντας τη διεύθυνση της εταιρείας για
αθέτηση υποσχέσεων σχετικά με το καθεστώς των ωρών απασχόλησης, ανακοίνωσε το βρετανικό συνδικάτο σιδηροδρομικών RMT.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα επικεντρωθεί σε δύο σαββατοκύριακα, από τις 12 μέχρι τις 15 και από τις 27 μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Το συνδικάτο κατηγορεί τη διεύθυνση της εταιρείας ότι έχει αθετήσει τις δεσμεύσεις της που χρονολογούνται από το 2008 σχετικά με την εξισορρόπηση ανάμεσα στις δυσμενείς βάρδιες εργασίας και την ανάγκη των εργαζομένων για ποιότητα οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου, το 95% των εργαζομένων ψήφισε υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης.

Η πλειοψηφία της Eurostar ανήκει στη γαλλική δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, η οποία δεν έχει σχολιάσει την ανακοίνωση του RMT.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου