Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Δέκα βαριά τραυματίες από ανατροπή τρένου στη Γαλλία

Μια αμαξοστοιχία που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο από την πόλη Νιμ για το Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία, προσέκρουσε στον κορμό ενός δέντρου που είχε πέσει στις σιδηροτροχιές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά
οκτώ επιβάτες και ελαφρύτερα άλλοι 50, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.


Ο ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 10 σοβαρά τραυματίες.


Το τρένο, το οποίο μετέφερε 250 επιβάτες, χτύπησε στο δέντρο το οποίο έπεσε στις ράγες μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή νωρίς το απόγευμα.


Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 15.45, τοπική ώρα, στο ύψος του Λουνέλ, ενώ το τρένο κινείτο με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων, διευκρίνισε από την πλευρά της ο SNCF, ο γαλλικός εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων. Η αμαξοστοιχία υπέστη ζημιές στο μπροστινό μέρος και στην αριστερή πλευρά του πρώτου βαγονιού της.


Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερα και περίπου 80 πυροσβέστες για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Σύμφωνα με τον SNCF η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη "κυρίως λόγω των χοντρών χαλαζόκοκκων".


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου