Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Νέα επιστολή για τον Προαστιακό Πάτρας και την κατάργηση της λεωφορειακής σύνδεσης

Συνεχίζονται τα παράπονα των επιβατών.Διαβάζουμε
Την 4η Ιουλίου 2010 συνέβη στην Πάτρα το καλύτερο γεγονός εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ξεκίνησε την λειτουργία του, εν μέσω κρίσης, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Πατρών, από την Πάτρα στο Ρίον και από εκεί με λεωφορείο προς Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο εργαζόμενος κόσμος της πόλης, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι λουόμενοι τον αγκάλιασαν, τον στήριξαν και τον ανέδειξαν την πλεόν κερδοφόρα γραμμή στην Ελλάδα, που μάλιστα δεν στοίχισε ούτε σέντ στον Έλληνα φορολογούμενο. 5000 επιβάτες μετακινούνται κάθε μέρα με τα τραίνα με σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Τα χρόνια αυτά ο Προαστιακός λειτούργησε υποδειγματικά παρά την κρίση, παρά τις συχνές αλλαγές κυβερνήσεων, παρά την γραφειοκρατία μιας κρατικής ΔΕΚΟ όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Φέτος όμως τον Αύγουστο κάτι άλλαξε. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Δ.Σ. Φ. Τσαλίδης αποφάσισαν να διακόψουν «εν όψει της θερινής περιόδου» όπως ανακοίνωσαν τελείως αιφνιδιαστικά την Δευτέρα 8 Αυγούστου τα δρομολόγια του λεωφορείου από την στάση Καστελόκαμπος προς Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο για ένα μήνα, από 11.8.16 ως 11.9.16. Φαίνεται κρίνοντας εξ ιδίων, θεωρούν ότι για ένα μήνα δεν εργάζεται κόσμος στο Νοσοκομείο, δεν υπάρχουν ασθενείς που πάνε στα εξωτερικά ιατρεία, ούτε επισκέπτες ασθενών. Οι φοιτητές δεν μετακινούνται προς την φοιτητική εστία, ούτε θα μεταβαίνουν από την 29.8. που αρχίζει η εξεταστική τους, στο πανεπιστήμιο ή στην κεντρική Βιβλιοθήκη για να διαβάζουν, ούτε κανείς θα μεταβαίνει για εκδηλώσεις στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου.
Η πραγματικότητα δεν έχει όμως σχέση με την άποψή σας περί θέρους κ. Τσαλίδη, ούτε με την ανικανότητά σας να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη λειτουργία των λεωφορείων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές, κατά κανόνα οι πιο αδύναμοι οικονομικά. Μόνο προς το Νοσοκομείο μετακινούνται καθημερινά περίπου 200 εργαζόμενοι, υπάλληλοι, νοσηλευτές, αποκλειστικές νοσοκόμες, επιπλέον περιστασιακά αρκετές δεκάδες επισκεπτών ΑΚΟΜΑ και την θερινή περίοδο. Η διακοπή της λεωφορειακής ανταπόκρισης συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία, περισσότερο χρόνο και τριπλάσιο κόστος για την μετάβαση με τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ. Τελικά «όπου φτωχός και η μοίρα του» όπως λέει και ο σοφός λαός. Οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών με τους παχυλούς μισθούς οι Υπουργοί και οι Διευθύνοντες σύμβουλοι πώς να καταλάβουν τον εργαζόμενο; Εξάλλου δεν μετακινούνται με σιδηρόδρομο, ούτε με λεωφορεία για να ξέρουν από πρώτο χέρι. Τι σημαίνει για μια νοσηλεύτρια των 700 ευρω καθαρά, αντί της μηνιαίας κάρτας των 25 ευρώ και των 26 λεπτών χρόνου μετάβασης, να πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 90 ευρώ και να σπαταλά 40-50 λεπτά , ΕΦΟΣΟΝ πρέπει να παρει ένα μόνο λεωφορείο.
Αντιδρώντας στην απαράδεκτη, αυθαίρετη, άδικη και αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συλλέγουμε εδώ και 4 μέρες υπογραφές διαμαρτυρόμενοι και απαιτώντας την ΑΜΕΣΗ επανέναρξη των δρομολογίων του λεωφορείου προς Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο, αλλά και την μη υπονόμευση του Προαστιακού, από αυτούς που πληρώνονται πολλές χιλιάδες ευρώ τον μήνα χάρις σε εμάς, στους επιβάτες με τα πολύ μικρότερα εισοδήματα. Έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα πάνω από 300 υπογραφές με πλήρη στοιχεία και θα συνεχίσουμε, μέχρι οι ανίκανοι «αρμόδιοι» να κάνουν επιτέλους την δουλειά τους!
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς να μας συνδράμουν, μέχρι τώρα μόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο Αντιπρύτανης Καθ. κ. Αγγελόπουλος έχουν ενεργά βοηθήσει… αναμένουμε τους υπόλοιπους εφόσον και αυτοί δεν είναι σε «διακοπές από την καθημερινότητα εν όψει θέρους»

Ομάδα Facebook Αγανακτισμένοι Επιβάτες Προαστιακού Πατρών

Απο το press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου