Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Οι ΠΑΣΚιτες προκαλούν και αυτο-γελοιποιουνται.ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ, θα πούμε τα πάντα

Μια πρώτη ανάγνωση της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ Κίνησης αρκεί για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματα του για τα τραγικά αδιέξοδα της.
Η ΠΑΣΚ κάνει λόγο για ΣΣΕ που υπογράφηκε από το
υπεύθυνο συνδικαλίστικό  κίνημα σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ  (που προφανώς αποτελεί κ Θεό τους), αγνοώντας ότι πρόκειται για την ίδια ΣΣΕ που συμφωνήθηκε με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,με εξαίρεση μόνο το άρθρο 8! 
Ξεχνάνε ότι ΚΑΙ αυτοί έκαναν την κωλοτούμπα της χρονιάς όταν Παρασκευή πρωί ψήφισαν να μην υπάρχει πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση στο άρθρο 8 και μετά απο 5 μέρες-όταν διαπίστωσαν ότι είναι αδύναμοι να υπερασπιστούν ακόμα και την πλειοψηφική απόφαση που πήραν με την ΔΑΚΕ - γύρισαν την ψήφο τους. Γιατί πολύ απλά ποτέ δεν είχαν πραγματική εικόνα για την ΣΣΕ. Άλλοι έτρεχαν για την ΣΣΕ και άλλοι προσπαθούσαν να βάλουν τρικλοποδιές καθημερινά (και έχουμε πολλά να πούμε για αυτό τις επόμενες μέρες)

Αυτογελοιοποιούνται καθημερινά καθώς βρίσκονται μακριά από την καθημερινότητα των προβλημάτων των εργαζομένων πάνω στα τρένα.

Ο φερόμενος πρώτος συντάκτης της ανακοίνωσης και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ συνάδελφος Γιώργος Αντωνίου βλέπει τα τρένα με το κιάλι,-ενώ κανείς δεν ξεχνά ότι γλύτωσε την υποχρεωτική μετάταξη με τον τρόπο που  όλοι γνωρίζουμε το 2011,όντας και τότε συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ, την ώρα που άλλοι συνάδελφοι του φεύγανε υποχρεωτικά και η κίνηση αποδεκατιζόταν-, αφού απασχολείται καθημερινά στον σταθμό Λαρίσης ενώ η άλλη φερόμενη συντάκτης της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ, συναδέλφισα Βιβή  Πατσιά αμφιβάλουμε αν έχει ανέβει πότε σε τρένο αφού εργάζεται στην Καρόλου λαμβάνοντας παχυλότατο επίδομα ευθύνης για να προΐσταται του....εαυτού της, όντας τμηματάρχης σε ένα απο τα δεκάδες τμήματα -χωρίς υφισταμένους όμως-που έφτιαξε η προηγούμενη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να βολέψει την στρατιά των ημετέρων της ,ΜΕ επίδομα ευθύνης,ημετέρων που σιωπούσαν για το έγκλημα που συντελούνταν μπροστά στα μάτια των σιδηροδρομικών. Και κυριολεκτούμε σε αυτό που γράφουμε. 

Τα 2 αυτά βολεμένα παιδιά - και όχι μόνο- ενός σάπιου  κατεστημένου,  νομίζουν ότι μπορούν να βγάζουν γλώσσα επειδή ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επειδή αυτό δεν συνέβη σε μέρες ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ,να θεωρούν ότι ξεχάσαμε τα αίσχη τους ή ακόμα καλύτερα να θεωρούν ότι κολύμπησαν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και εξαφανίστηκαν τα εγκλήματα τους, όλα, σε ένα πρωί.
Για τους φερόμενους συντάκτες της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ Κίνησης, για τους Αντωνίου και Πατσιά δηλαδή, όταν έμπαινε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ  ήταν απλά μια μέρα με ήλιο , όταν διαλυόταν ο σιδηρόδρομος απόγευμα και όταν απολάμβαναν είτε την ιδιότυπη προστασία του σάπιου κατεστημένου είτε λάμβαναν προαγωγή για να προΐστανται του ...εαυτού τους,ήταν συνήθως βράδυ.Νύχτα βαθιά, για αυτό και νόμιζαν ότι δεν τους βλέπαμε.

Χάρισαν με την συνδικαλιστική τους κάλυψη και έβαλαν κάτω από το τραπέζι τα αίσχη της περιόδου 2007-2009 όταν και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φορτώθηκε με 700 εκατομμύρια Ευρώ χρεών, την ίδια ώρα που   συνοδοιπόροι τους δεκαετιών έτρεξαν (τόσο σε ΔΑΚΕ όσο και σε ΠΑΣΚ)να νοικιάσουν πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων μόλις η Διοίκηση Ζηλιασκοπουλου τα έβγαλε στο σφυρί, απομακρύνοντας από αυτά τους συναδέλφους μας, καταφέρνοντας μάλιστα να τα ΦΕΣΩΣΟΥΝ με εκατοντάδες των χιλιάδων  Ευρώ και αναγκάζοντας έτσι την προηγούμενη Διοίκηση να βγάλει ντιρεκτίβα για  τις ενοικιάσεις και να  εξαιρούνται συγγενείς εργαζομένων απο τους διαγωνισμούς.
Για μερικά λαμόγια που κάλυψαν την προηγούμενη τριετία ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ , στιγματίστηκαν όλοι οι σιδηροδρομικοί.

Μάλιστα εντυπωσιάζει όλους μας, ότι τόσο ΔΑΚΕ όσο και ΠΑΣΚ μιλούν για δήθεν καθησυχαστικό λόγο του συναδέλφου Γενιδούνια ξεχνώντας ότι η ΠΕΠΕ πραγματοποιούσε απεργίες πριν την ιδιωτικοποίηση όπου κ δημόσια ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ, 2 φορές στην ΕΡΤ, δήλωνε ότι η εταιρεία οδεύει σε πώληση. Τα ίδια έχουν ειπωθεί και στις συνελεύσεις, τα πρακτικά υπάρχουν.
Και τα λένε αυτά και δεν κοιτάνε αυτούς που συμμετείχαν στην πρώτη φάση της ιδιωτικοποίσης τρέχοντας να νοικιάσουν εκδοτήρια!

Θέλετε και άλλα ; 

O φερόμενος και συντάκτης της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ Κίνησης,συνάδελφος Γιώργος Αντωνίου -ο πλέον αποτυχημένος και κρυπτόμενος συνδικαλιστής στην ιστορία της ΠΕΠΑ- αφού την διέλυσε γιατί νόμιζε ότι θα γίνει Πρόεδρος στο νέο επιχειρησιακό Σωματείο(στο 90 το έχασες και ατύχησες μεγάλε...), πέτυχε στην θητεία του τα αρτηριακά τρένα να γίνονται με 1 μόνο εργαζόμενο από την κίνηση εξυπηρετώντας έτσι την προηγούμενη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ήθελε να εξαφανίσει τον κλάδο κίνησης , μετά δέχτηκε να εξαφανίσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον βαθμό του Προϊσταμένου τρένου κ αφού απεμπόλησε κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα αποτυγχάνοντας να εντάξει στα βαρέα το επάγγελμα του προσωπικού κίνησης , έφτασε φέτος, να βγαίνει- μετά από 6 χρόνια- και να κάνει τον κόκκορα.
Νομίζει ότι θα του χαριστούμε.
ΚΑΝΕΊΣ μας δεν ξεχνά τον ρόλο σας , συντρόφια.
Τα καλύτερα για εσάς έρχονται τις επόμενες μέρες από το στέκι της έλξης.
Όχι μόνο δεν υπάρξει ανοχή, δεν θα χαριστούμε σε κανένα απο εσάς.
Όσο μας προκαλείτε, τόσα και ακόμα περισσότερα ράμματα έχουμε για την γούνα σας.
Φυσικά δεν θα σας κάνουμε την χάρη να διασπάσουμε για εσάς την ενότητα του κινήματος.
Είναι προφανές ότι αυτό επιδιώκεται πλέον.
Η στοχοποίηση στα πρόσωπα συνδικαλιστών που ΔΕΝ μπήκαν ποτέ στην συνδιαλλαγή μαζί σας, αποδεικνύει το άγχος που έχετε για την επιβίωση σας, καθώς ο τρόπος που οργανώνατε την δράση σας αποτελεί πλέον παρελθόν.
Να περιμένετε λοιπόν ακόμα περισότερα τις επόμενες μέρες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. Καπως ετσι ξεκινα να γραφετε η ιστορια.Αν και ακαλεστος δεν μπορω να μεινω μακριά απο το πάρτι.Αφου καποιοι δεν βαζουν μυαλο πρεπει να τους φρεσκαρω την μνημη τους.Απο εδω θα τα λεμε και θα τα θυμόμαστε. Θα μαθουμε για τα επιδοματα προισταμενων, για τις συμβασεις ενοικιασης σημειων πωλησης εισιτηριων και για τα χρηματα που ακομα εχει να λαμβανει η εταιρία. Θα μαθουμε για τα πτυχια που αποκτηθηκαν κατοπιν εορτης.Για χρηματα εσοδων που εκαναν φτερα.Για προστιμα σε παραβατες επιβατες.Για καρτες απεριοριστων διαδρομων κομμένες σε ειδικα μπλοκ.Για τις διπλοθεσιες και το παρτι στο σταθμο Αθηνων.Για απολεσθεντα αντικειμενα. Εχουμε πολλα να θυμηθουμε!!!!

    Ο ΤΡΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός που είπε στους Πασκίτες στην ΠΕΠ να βγάλουν την σημερινή ανακοίνωση είναι ή εντελώς βλάκας ή στημένος.
    Δώσανε το δικαίωμα στον Γενιδούνια να απασφαλίσει.
    Ποτέ στο παρελθόν,συνδικαλιστική παράταξη άλλου χώρου κ κλάδου δεν στοχοποίησε Πρόεδρο Σωματείου άλλου κλάδου,όπως έκαναν σήμερα οι Πασκίτες.
    Και επειδή ο Γενιδούνιας αυτά περιμένει,εξηγήθηκε αλμυρό φυστίκι.Και θα έχει και άλλα το σίριαλ αυτό καθώς οι συνάδελφοι στην κίνηση δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν όσα όλοι ξέρουμε και συζητάμε,αλλά δεν τολμάμε να καταγγείλουμε δημόσια.Τέλος η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ στοχοποίηση του Προέδρου των μηχανοδηγών τις τελευταίες μέρες,παρότι η ΣΣΕ υπογράφηκε με σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις,μόνο τυχαία δεν είναι.Το αντιλαμβάνονται όλοι και το γιατί είναι προφανές.
    ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή