Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ισονομία -Δικαιοσύνη -Διαφάνεια

Αναρτήθηκαν στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ οι συγκεντρωτικές καταστάσεις με τις δευτερεύουσες που έχουν πραγματοποιήσει ολοι οι συνάδελφοι το 2017.Τηρηθηκε για 2ο συνεχόμενο χρόνο η δέσμευση που ανέλαβε το Σωματείο μας το 2015 για
την διαφάνεια για την κατανομή της εργασίας και έτσι οι μηχανοδηγοί κ βοηθοί μηχανοδηγού μπορούν να διαπιστώσουν ανα μήνα κ συνολικά για το έτος τον καταμερισμό του έργου κ τις δευτερεύουσες.
Δική μας διαπίστωση είναι ότι τα τελευταία χρόνια παρα την τεράστια έλλειψη προσωπικού περιορίστηκε σημαντικά η ανισοκατανομή στον καταμερισμό έργου κ απολαβών -ιδιαίτερα στους βοηθούς μηχανοδηγού όπου υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια διαπιστωμένο πρόβλημα -  ενώ υπάρχει μεταξύ του  προσωπικού αίσθημα δικαιοσυνης που είναι πολύ σημαντικό για το κλίμα μεταξύ των μηχανοδηγών . Παράλληλα υπάρχει σεβασμός στις παραμέτρους που διαχρονικά συμφωνήθηκαν κ μέχρι σήμερα τηρούνται ευλαβικά (αρχαιότητα κτλπ).
Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη είχε  η προσπάθεια που ξεκίνησε με την δημιουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας  το φθινόπωρο του 2016 κ τις ενέργειες για την εκπαίδευση του προσωπικού σε όλες τις δραστηριότητες κ το τροχαίο υλικό στο ΜΑΙ από την Υπηρεσία  των ΜΕΚ που επίσης δημιουργήθηκε με το τελευταίο Οργανόγραμμα.
Φυσικά η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω , στοχος παραμένει η έκδοση μηνιαίου προγραμματισμού εργασίας που θα οδηγήσει κ στον ετήσιο προγραμματισμό .
Θυμιζουμε κλεινοντας οτι η δημοσιοποίηση όλων των δεδομένων κ η ισονομία στον καταμερισμο εργασιας ήταν δέσμευση της +ΣυνΕξελιξης καθως στο παρελθόν με το πρόσχημα των «προσωπικών δεδομένων» πολλοί είχαν προσπαθήσει κ είχαν πετύχει να μην δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του προγραμματισμού εργασίας κ του καταμερισμού αυτής.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου