Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δεν σεβάστηκαν ούτε τους εργαζόμενους στα εμπορεύματα και στην κίνηση οι συνδικαλιστές της ΠΟΣ

Η σημερινή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για τις πιστοποιήσεις μηχανοδηγών και προσωπικού κίνησης,απέδειξε πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους. Και αυτό γιατί 
η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, κοινοποιεί την επιστολή σε ανταγωνίστριες εταιρείες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,χωρίς να εκπροσωπεί ούτε ένα εργαζόμενο σε αυτές!

Μάλιστα την μια εξ αυτών, (Pearl) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) δεν την έχει συναντήσει καν,αλλά επιλέγει να της στείλει επιστολή (μάλλον διαπιστευτήρια για τον νέο ρόλο της) για ένα κρίσιμο θέμα όπως αυτό των πιστοποιήσεων κρίσιμων ειδικοτήτων. 
Είτε γιατί την έχει συναντήσει και δεν το ξέρει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Είτε γιατί πιστοποιήσεις πρέπει να δίνουν συνταξιούχοι,όπως ορέγονται πολλοί στην σιδηροδρομική πιάτσα και η ΠΕΠΕ χαλάει  τα όνειρα τους κ σπεύδει ο παραιτηθείς Παρασκευόπουλος και όσοι τον στηρίζουν να δώσει ,άθελα του ισως ,αφού είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι υπογράφει ,χείρα βοηθείας σε αυτά!

Η ΠΕΠΕ ξεκαθάρισε την θέση της και οι εξελίξεις στην σχέση της με την Ομοσπονδία αναμένονται πλέον ραγδαίες. 
Ωστόσο ο προβληματισμός σε πολλούς συναδέλφους για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας είναι παραπάνω απο ολοφάνερος.
ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαία η σιωπή του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και του γραφικού του εκπροσώπου στην έλξη για όλα αυτά.
Όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα, ο γραφικός μετράει (και μάλιστα λάθος) δευτερεύουσες!!!!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να κρίνουν ελαφρά την καρδία τα όσα έκανε σήμερα η ΠΟΣ, εμείς θα πούμε το απλό.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο,Παρασκευόπουλος και Πουρλιάκας, έστειλαν επιστολή για κρίσιμα θέματα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) χωρίς να τους ρωτήσουν!
Θέλετε και άλλα ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου