Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Επίκαιρη Ερώτηση για την αποζημίωση των συνταξιούχων του ΟΣΕ

Να διασφαλιστεί η καταβολή της διαφοράς σε όλους, ανεξαιρέτως, τους συνταξιούχους του ΟΣΕ που πήραν
μειωμένη αποζημίωση μετά τη συνταξιοδότησή τους ζητάει το ΚΚΕ,με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει τα εξής:
«Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με τη συνταξιοδότησή τους δικαιούνται καταβολή αποζημίωσης, σύμφωνα με το Π.Δ. 410/1988. Η ανωτέρα αποζημίωση είχε καθοριστεί από τον ΟΣΕ στο ποσό των 15.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι οι οποίοι αποχώρησαν το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και τον Απρίλιο του 2014 (περίπου 250), δεν έλαβαν ολόκληρη την ως άνω προβλεπόμενη αποζημίωση με αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ.
Από τον Απρίλιο του 2014 και μετά ο ΟΣΕ επανήλθε στην εφαρμογή της ισχύουσας διάταξης του ΠΔ 410/1988 και έκτοτε αποδίδει κανονικά την αποζημίωση στους επόμενους συνταξιούχους. Αρνείται όμως στους συνταξιούχους, που πήραν μειωμένη αποζημίωση, την καταβολή της διαφοράς, που αυθαίρετα τους αφαίρεσε από το δικαιούμενο ποσό των 15.000 ευρώ.
Ο Σύλλογος των Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών με έγγραφά του προς τη διοίκηση του ΟΣΕ έχει ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση για το αναφερόμενο πρόβλημα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει απάντηση. Αντίστοιχα με έγγραφο προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε να οριστεί συνάντηση, χωρίς επίσης μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή της διαφοράς σε όλους, ανεξαιρέτως, τους συνταξιούχους του ΟΣΕ που πήραν μειωμένη αποζημίωση». 

www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου