Ο συνάδελος Γιάννης Γρίβας,Γ.Γραμματέας της ΠΕΣΟΣΕ (Σταθμάρχες) μας έστειλε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση>ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Είναι γεγονός πως η αξιολόγηση έκλεισε. Το θέμα είναι γιατί έκλεισε τόσο
εύκολα;
Αυτό πρέπει να μας απασχολεί ,καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν απαιτήθηκαν προαπαιτούμενα από την τρόικα και επομένως η έξοδος στις ΑΓΟΡΕΣ τον Αύγουστο του 2018 είναι δεδομένη.
Πραγματικά με επιτόκιο των αγορών 4% στα ομόλογα της χώρας , από την άλλη με ανάπτυξη 1,7%-1.9% δεν θα προσθέσει στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ; Άρα θα υπάρχει μη ειπωθέν εκ της κυβέρνησης μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης με ένα μαξιλάρι που ήδη υπάρχει.
Εξάλλου σύμφωνα με τα δεδομένα η οικονομία μέχρι και το 2021 μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω των μικρών σχετικά τοκοχρεολυσίων από κει και πέρα όμως γίνονται αφόρητα!
Άλλωστε έχει αποδεχθεί τις αλλαγές στο πλαίσιο της αγοράς εργασίας, με ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ( ΕΡΓΟΥ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, αυτό είναι το νέο μοντέλο μορφών απασχόλησης.
Είναι γεγονός πως δεν μπορείς να δανείζεσαι χρήμα που δεν δύνασαι να δημιουργήσεις. Συνεπώς το 2018 θα είναι χρονιά εκκαθάρισης για την χώρα μας, δηλαδή θα επικρατήσουν αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις όπως ΕΥΔΑΠ-ΔΕΗ-ΟΛΠ-ΟΣΕ κλπ και περαιτέρω στα ακίνητα πλειστηριασμοί. Ο λόγος της εκτέλεσης των πλειστηριασμών , πέρα της θέσης των τραπεζών για βελτίωση, είναι η αποκατάσταση του εξορθολογισμού και της ισορροπίας στην ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προφανώς φέρνει εμπόδια η περιουσία που κατέχουν οι εργαζόμενοι.
Γιατί όλο το ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο στηρίζεται στη αγορά εργασίας. Σε αυτήν την ΑΓΟΡΑ προσέρχονται εργαζόμενοι-εργοδότες με την αντίληψη-φιλοσοφία να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη. Φυσικά μέσω της εργατικής προστατευτικής κρατικής (που τείνει να εξαϋλωθεί) νομοθεσίας-εργατικών συνδικάτων(που πάντα πρέπει να εργάζονται προς όφελος των εργαζομένων, και όχι όπως είναι σήμερα)-περιουσιακά στοιχεία-οικογένεια-πολιτιστικά πρότυπα, ώστε ο πραγματικός μισθός να ικανοποιεί την λειτουργία του, σαν διανεμητικός μηχανισμός, αλλά και να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων . Λόγω δε της ευελιξίας του καθορίζει ουσιαστικά και τις τιμές, ώστε η αγορά να είναι σε ισορροπία. Το ποσοστό που μένει ανενεργό των εργαζομένων ,αντανακλά την παραγωγική ικανότητα της οικονομίας. Αφού, με την συνάρτηση προσφοράς - ζήτησης καθορίζεται το επίπεδο της πραγματικής παραγωγής. Άρα, ισορροπία έχουμε όταν η προσφορά συμπίπτει με την πραγματική παραγωγή.
Όμως η περιουσία είναι από τα μείζονα εμπόδια στη λειτουργία της οικονομίας . Συνεπώς λεηλατείται πρώτα η ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία κατόπιν η ΙΔΙΩΤΙΚΗ και μετά η αρπαγή των καταθέσεων.
Εδώ οφείλουμε να ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ, ΟΤΑΝ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΩΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ- ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ Η ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΧΗ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ κ.ο.κ.
Πρέπει συνεπώς να αμυνθούμε σε αυτή την ΒΙΑ που καλλιεργούν τεχνηέντως και παντοιοτρόπως , με εργατική ΒΙΑ. Υπάρχει προοπτική, ελπίδα όταν και μόνον όταν δημιουργήσουμε όλοι μαζί τους όρους και τις αναγκαίες προϋποθέσεις , σαφές δείγμα είναι η ΣΣΕ που συνήφθει στον ΟΛΠ στις 03-01-2018(1100 κατώτατος μισθός-13/14ος μισθός-χρονοεπιδόματα-επιδόματα γάμου, τέκνων κλπ.).
Σηματοδοτείται μήπως κάτι διαφορετικό;
04/01/2018
ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου