Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την κατάργηση των 90/91 μεταξύ Αλεξανδρούπολης -Δίκαια

Επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την οποία ζητά από τη διοίκηση της εταιρίας να επανεξετάσει την απόφαση αναστολής των δύο δρομολογίων του Intercity στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Δίκαια και Δίκαια-Αλεξανδρούπολη,
απέστειλε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

“Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και θα διαδραματίσει έναν εξαιρετικά ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή μετακίνηση των πολιτών του νομού”, υπογραμμίζει στην επιστολή της η κα. Γκαρά, και προσθέτει ότι «το επιχείρημα της μειωμένης και ασύμφορης επιβατικής κίνησης δεν ακούγεται πειστικό», ενώ «σε καμία περίπτωση η διακοπή των δρομολογίων δεν αποτελεί λύση». Αντίθετα, καταλήγει η βουλευτής, «θα περιμέναμε πολιτικές και πρωτοβουλίες, ώστε τα εν λόγω δρομολόγια και η χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου να γίνουν προσιτά κι ελκυστικά προς τους πολίτες, ώστε να αυξηθεί και η επιβατική κίνηση».
Ακατανότητη ενέργεια» χαρακτηρίζει την απόφαση του ΟΣΕ να αναστείλει δρομολόγια στην περιοχή του βορείου Έβρου, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος.

«Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προωθεί το έργο της “Σιδηροδρομικής Εγνατίας”, επιδιώκοντας να μετατρέψει τον νομό στο σημαντικότερο διαμετακομιστικό κέντρο για όλα τα Βαλκάνια, ο ΟΣΕ επιλέγει να μειώσει τα επιβατικά δρομολόγια από και προς την περιοχή του Βορείου Έβρου, επικαλούμενος οικονομικούς λόγους, ενέργεια που ενδεχομένως δείχνει μερική άγνοια για τις δυσκολίες, την ιδιαιτερότητα αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής μας», σημειώνει ο κ. Ρίζος. Εκφράζει δε την αισιοδοξία του ότι «στο τέλος θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διακοπή δρομολογίων από και προς τον Βόρειο Έβρο».

www.ert.grΧρυσούλα Σαμουρίδου
Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου