Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

24 ωρη απεργία στο Μετρό την Παρασκευή

H ανακοίνωση των συναδέλφων
Εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.

Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια 
να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων.


Η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Κάθε επίφαση δημοκρατίας στο συγκεκριμένο μέτρο καταρρέει από την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την συνολική λειτουργία των συνδικάτων, για καμία άλλη διαδικασία απόφασης αλλά εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στον τρόπο απόφασης για απεργία.

Βέβαια πριν από αυτού φρόντισε και φροντίζει ο συνδικαλιστικός τους βραχίονας να σαμποτάρει αποφάσεις της πλειοψηφίας και να υποδαυλίζει την διάσπαση σε κάθε διεκδικητική δράση.

Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους.

Απλά θυμίζουμε στους αγωνιστές της δημοκρατίας του κυρίου Τσίπρα ότι το συνδικάτο μας λειτουργεί αποφασίζει και εκλέγει με βάση διαδικασίες που το ίδιο έχει αποφασίσει και περιγράφονται στο καταστατικό του.

Ότι τιμά και σέβεται το καταστατικό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει έτσι ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει ο νόμος τους τις επόμενες ημέρες.

Αντί υστερόγραφου να πούμε ότι αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει και να ακολουθήσει τον δρόμο προς τον βάλτο, ακόμη και να πέσει μέσα στον βάλτο στηριζόμενη ή επικαλούμενη την θέληση των πολλών.

Ας αναγνωρίσει και εκείνη το δικό μας δικαίωμα να παλεύουμε για το δίκιο, αδιάφορο αν το υποστηρίζουν πολλοί, λίγοι ή ελάχιστοι.

Για τους παραπάνω λογούς το σωματείο μας προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/1/18 καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης«.

1 σχόλιο:

  1. Σωστοί οι συναδελφοι!εμεις απ ότι φαινεται εχουμε σημαντικότερα πραγματα ν ασχοληθούμε απο τα πολυνομοσχεδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή