Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Νέο ατόπημα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Σε νέο σοβαρότατο ατόπημα προχώρησε ο "αμόρφωτος" Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών,Παναγιώτης Παρασκευόπουλος,αφού στην τελευταία συνάντηση των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ΕΕΣΣΤΥ,υποστήριξε πως 
δεν μπορεί να γίνουν κινητοποιήσεις για την πώληση της εταιρείας επειδή το...απαγορεύει η νέα διάταξη για τις απεργίες (Πράγμα που δεν ισχύει φυσικά καθώς τα Σωματεία είναι Πανελλαδικά).
Μια ερμηνεία είναι ότι μεγάλος καημός του "αμόρφωτου" Προέδρου της Ομοσπονδίας,είναι να μην εκτεθεί σε κινητοποιήσεις για λόγους που γνωρίζει ο ίδιος. Και φυσικά είναι βέβαιο ότι μετά την ανάρτηση μας κατά την προσφιλή τακτική των επαγγελματιών του συνδικάτου, θα τις κάνει (τις κινητοποιήσεις) με την δικαιολογία ότι τον πίεσαν "οι άλλοι" 
Θυμίζουμε ότι απο εδώ και πέρα ο χαρακτηρισμός "αμόρφωτος", θα συνοδεύει τον  Παρασκευόπουλο, σε κάθε ανάρτηση που τον αφορά, αφού υπέγραψε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (και όχι της παράταξης του)-σε συνεργασία με την ΔΑΚΕ- για την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ,χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συμφωνία,χωρίς να έχει ρωτήσει κανένα και μετά την γκέλα του,έσπευσε   σε εργατολόγο για να πάρει γνωμάτευση (απο το προστατευόμενο περιβάλλον της ΓΣΕΕ φυσικά) προκειμένου να δικαιολογήσει το ατόπημα του.
Και είναι βέβαιο πως μέχρι να βρεί κάποιον να του υπογράψει ότι αυτό που υπέγραψαν οι "αμόρφωτοι" ηγέτες της ΠΟΣ στην ανακοίνωση τους,είναι σωστό, δεν θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ.
Όχι ότι θα γλυτώσει τον διασυρμό σε αυτό,απλά προσπαθεί να βρεί αναχώματα για να δικαιολογήσει την προσωπική του πολιτική τα τελευταία 5 χρόνια,πολιτική που μίκρυνε την Ομοσπονδία.
Οι συνάδελφοι στην ΕΕΣΣΤΥ, δεν έχουν να περιμένουν ΤΙΠΟΤΑ απο την ηττοπάθεια του "αμόρφωτου" Παρασκευόπουλου.Φυσικά ο ίδιος φρόντισε να μεταταχθεί  στον ΟΣΕ αλλάζοντας ειδικότητα, λίγο πριν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η ΕΕΣΣΤΥ. Η ανάγκη τον έκανε προφανέστατα.
Οι συνάδελφοι στην ΕΕΣΣΤΥ θα πρέπει να ζητήσουν εξηγήσεις απο τον "αμόρφωτο" Πρόεδρο της ΠΟΣ.
Κλείνοντας, ξαναγράφουμε ότι για εμάς το θέμα της συμφωνίας ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει κλείσει οριστικά,αυτή έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Εργασίας και έχει πάρει τον δρόμο της.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου