Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για εργατικό ατύχημα στο Ρέντη

Με το σοβαρό ατύχημα του εργαζόμενου μαθητή στο Μηχανοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ στο Ρέντη, αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά ότι τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους – πολύ περισσότερο για
τους μαθητές – είναι από ελλιπή έως και ανύπαρκτα όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα. Η μαθητεία κατά την πρακτική εφαρμογή που ουσιαστικά ο μαθητής εργάζεται πρέπει να γίνεται στο αντικείμενό τους και όχι σε άσχετες δουλειάς.
Επίσης, πρέπει να γίνεται με ευθύνη του κράτους και τη συνεχή εποπτεία και φροντίδα του ώστε να ανεβαίνει συνεχώς η ποιότητά της.
Οι εργαζόμενοι και οι μαθητές εκτός των άλλων αιτημάτων πρέπει να έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την πλήρη κάλυψη από τον εργοδότη των αναγκαίων μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Η απαξίωση, η εγκατάλειψη του Σιδηροδρόμου, η σοβαρή μείωση προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η συγχώνευση ομάδων και ειδικοτήτων κ.α. που με ευθύνες τόσο της σημερινής Κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, αλλά και όλων των Διοικήσεων έχει γίνει, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Την ίδια ευθύνη έχει και ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός που υπηρετεί αυτές τις πολιτικές.
Αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμη με τις ιδιωτικοποιήσεις. Η πολιτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης που στηρίζουν ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των επιχειρήσεων, βάζοντας στο περιθώριο τις ανάγκες των εργαζομένων παρακάμπτοντας έτσι και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας γιατί αυτό έχει κόστος.
Αυτήν την πολιτική οι εργαζόμενοι και οι μαθητές πρέπει να έχουν στο στόχαστρό τους που οργανωμένα και με ταξικό αγώνα να παλέψουν να την ανατρέψουν.

Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου