Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Γελάνε κ τα μπαλάστρα με την ανακοίνωση του Λαρισαϊκού για την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ξεφτίλισαν τον Σύνδεσμο ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ. Η ανακοίνωση τους > 
Συνάδελφοι,
           Μας κοινοποιήθηκε από την Π.Ο.Σ. το αποτέλεσμα της διαβούλευσης μεταξύ της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του σωματείου της ΠΕΠΕ. Με έκπληξη
διαβάσαμε την συμφωνία που πρώτη φορά στην ιστορία του σιδηροδρομικού κινήματος σωματείο απεμπολεί την κατάκτηση του πενθημέρου. Αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα ήταν δύσκολο να τις νομοθετήσουν ακόμα και υπουργοί όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.
          Βέβαια το κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να διεκδικεί και να παλεύει για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μελών του , αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταργεί ουσιαστικές κατακτήσεις που με θυσίες οι εργαζόμενοι κατοχύρωσαν.
         Δυστυχώς αυτή η διαβούλευση και τελική συμφωνία έγινε την χρονική στιγμή που και η δεύτερη εταιρεία η ΕΕΣΣΤΥ βρίσκεται στο στάδιο της πώλησης. Πρώτη φορά στην συνδικαλιστική σιδηροδρομική ιστορία υπάρχει διαχωρισμός συναδέλφων, σε αυτούς που έχουν την συνείδηση να τηρήσουν το πενθήμερο και στους υπόλοιπους.
        Για να ντύσουν αυτή την αντεργατική τους συμφωνία την καμουφλάρουν με προσωρινά ανταλλάγματα είτε  λέγονται bonus είτε διευκολύνσεις στις καλοκαιρινές άδειες.
       Κάποιοι !!!!! προσπαθούν το θέλω της εργοδοσίας να το κάνουν πιστεύω των συναδέλφων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν μπορεί όμως ο θύτης και το θύμα να έχουν το ίδιο συμφέρον.
       Στο τελευταίο ΔΣ του σωματείου μας που έγινε στην Λάρισα (στο οποίο δεν συμμετείχαν τα εκλεγμένα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ Σιδηροδρομικών) ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση να :
Καταγγείλουμε την συμφωνία.
Καταγγείλουμε τον συμβιβασμό κάποιων που εκτελώντας κυβερνητικές εντολές (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και του εργοδότη φέρνουν από την πίσω πόρτα την κατάργηση του πενθήμερου. Επίσης επιχειρούν να παρακάμψουν την διαβούλευση της ΠΟΣ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τορπιλίσουν την ΣΣΕ και να οδηγήσουν στο τέλος τους συναδέλφους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.
(ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Σιδηροδρομικών ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ )
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διεκδικούμε πενθήμερο-οκτάωρο-δικαίωμα στην απεργία-ΣΣΕ
Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από  το ΣΩΜΑΤΕΙΟ  και την ΠΟΣ
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ο λαρισαικος που μέλη του (συνδικαλιστές) παραιτούνται τον τελευταίο μήνα από τα όργανα του συνδικάτου σαν τα κοτόπουλα καθώς φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του σκραπ , έβγαλε ανακοίνωση για την συμφωνία ΠΕΠΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ ! Για το σκάνδαλο και την φερόμενη εμπλοκή συνδικαλιστών των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ κουβέντα !!!! Αυτοί είναι η ΞΕΦΤΙΛΑ τους. Τους αξίζει η πλήρης αδιαφορία μας ....
    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή