Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Παραίτηση Ν.Θεοδωρόπουλου απο την ΠΟΣ


 Με την σημερινή παραίτηση του Νώντα Θεοδωρόπουλου,κορυφαίου συνδικαλιστή στον σιδηρόδρομο τα τελευταία 35 χρόνια με την παράταξη της ΠΑΣΚ,κλείνει
ένας ιστορικός κύκλος συνδικαλιστών που υπηρέτησαν το  κίνημα έχοντας ξεκάθαρες απόψεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε συνδικαλιστικό πεδίο.

Ανεξάρτητα απο τις διαφωνίες που μπορεί κάποιος να έχει με τον Νώντα - και εμείς έχουμε πολλές αν και τον γνωρίζουμε μόλις 10 χρόνια απο τα 37 που εργάζεται στον σιδηρόδρομο- η παρουσία του στο συνδικάτο μας για δεκαετίες, είτε απο την θέση του Προέδρου της ΠΕΠΕ ,είτε απο το Προεδρείο της ΠΟΣ, αφήνει το δικό της αποτύπωμα και στίγμα.
Θετικό ή αρνητικό η ιστορία θα αποτανθεί,καθώς είναι γεγονός ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚ στην έλξη περιορίστηκαν αισθητά τα τελευταία χρόνια και κάποιος εύκολα θα μπορούσε να πεί ότι οι συνάδελφοι έδωσαν μια πρώτη απάντηση αφού ο Νώντας ήταν επικεφαλής μέχρι και το 2014. Ωστόσο στον αντίποδα είναι ξεκάθαρο ότι αν ο Νώντας δεν ήταν υποψήφιος με την ΠΑΣΚ το 2015 στην έλξη, η ΠΑΣΚ θα είχε καταρεύσει σε πολύ χειρότερο βαθμό.
Για εμάς οι διαφωνίες με τον Νώντα ήταν και είναι πολιτικές και αυτές αναδείξαμε,άσχετα αν ο ίδιος θεωρεί ότι το στέκι του ασκεί κριτική που ξεπερνά τα όρια της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης.Οι αντιφάσεις σε θέσεις του υπήρξαν πάρα πολλές,ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που κατέχει θέση ευθύνης στον προγραμματισμό εργασίας και θεωρούμε ότι προσπάθησε να διαμορφώσει καταστάσεις και για συνδικαλιστικά οφέλη (προς την ΠΑΣΚ κ με κύριο στόχο την +ΣυνΕξέλιξη πάντα),χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα αφού οι παρεμβάσεις της ΠΕΠΕ είναι καίριες όποτε χρειαστεί. 

Εμείς αποχαιρετούμε  σήμερα τον Νώντα απο τον συνδικαλιστικό στίβο και  ευχόμαστε να υπηρετήσει την  θέση ευθύνης που κατέχει απο τον Μάιο του 2017 στην ιδιωτικοποιήμενη πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ  με συνέπεια και χωρίς να σκέφτεται πλέον μικροπολιτικά.
Γιατί η προσπάθεια του θα κρίνει αν ο κλάδος θα καταφέρει να διατηρήσει τις θέσεις ευθύνης που κερδίσαμε στο τελευταίο Οργανόγραμμα,αν σταθεί δηλαδή αντάξιος των απαιτήσεων σε μια νέα Υπηρεσία που αποτελούσε το στοίχημα του Οργανογράμματος.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών,

Φυσικά δεν αποκλείουμε την περίπτωση να ξαναδούμε και τον Νώντα και πάλι υποψήφιο σε εκλογές καθώς η ΠΑΣΚ έχει πολύ σοβαρά προβλήματα -επιβίωσης πλέον στο ΔΣ- ενόψει των εκλογών του Απρίλη στο Σωματείο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου