Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Εκτός του υπερΤαμείου ΟΣΕ , Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ,ΚΤΥΠ

Την κατάργηση της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η κατάργηση της ΕΔΗΣ θα μειώσει το γραφειοκρατικό φόρτο
και κόστος ίδρυσης του συγκεκριμένου νομικού προσώπου. Η ΕΔΗΣ βέβαια καταργείται μόνον στα χαρτιά, αφού δεν συστάθηκε ποτέ, παρόλο που η ίδρυσή της προβλεπόταν σε νόμο του Μαΐου 2016 (ν. 4389/16). Πρόκειται για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε ενόψει της πρώτης αξιολόγησης της ελληνική οικονομίας.

Οι εταιρείες που προβλέπεται να μεταφερθούν στην ΕΔΗΣ, τώρα μεταφέρονται ως άμεσες θυγατρικές εταιρείες του υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας, ΕΕΣΥΠ). Ωστόσο, ενώ ο αρχικός νόμος προέβλεπε να μεταφερθούν στην ΕΔΗΣ και οι εταιρείες ΟΣΕ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ), το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή τώρα τις εξαιρεί. Επίσης, ορίζει ότι ο ΟΑΚΑ θα μετασχηματιστεί σε κεφαλαιουχική εταιρεία.

Ετσι, οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην ΕΕΣΥΠ είναι τελικά 16 και είναι οι εξής: 1. ΟΑΣΑ, 2. ΟΣΥ, 3. ΣΤΑΣΥ, 4. ΟAKA, 5. ΕΛΤΑ (Α΄ ομάδα), 6. ΕΥΑΘ, 7. ΕΥΔΑΠ, 8. ΔΕΗ (Β΄ ομάδα), 9. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, 10. Ελληνικές Αλυκές, 11. ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, 12. Α.Ε. Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), 13. Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ), 14. Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), 15 ΔΕΘ-HELEXPO και 16. Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (Γ΄ ομάδα). Οι συμμετοχές του ελληνικού Δημοσίου στις προαναφερόμενες επιχειρήσεις μεταβιβάζονται χωρίς τίμημα στο υπερταμείο, αυτοδίκαια με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ακόμη το υπερταμείο φαίνεται να λαμβάνει ως προίκα τα μερίσματα του Δημοσίου στον ΟΤΕ. Ειδικότερα, το πολυνομοσχέδιο ορίζει ότι το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος για τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ εκχωρείται στο υπερταμείο. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, η απόφαση αυτή αφαιρεί ετήσια έσοδα ύψους 4 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του Δημοσίου (5%) στον ΟΤΕ δεν έχει αποφασιστεί να μεταβιβαστεί στο υπερταμείο.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου