Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ακόμα πιο ακραία η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις απεργίες

Γιατί να το κρύψουν άλλωστε; Πανηγυρίζουν στην ΝΔ όταν ανοίγουν θέματα για εργασιακά.
Με σημερινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει ότι οι θέσεις της για την προκήρυξη της απεργίας είναι πιο ακραίες απο αυτές που περιγράφονται στον υπό ψήφιση Νομοσχέδιο.Αναλυτικότερα ενώ
το κατατεθέν Νομοσχέδιο,δεν επηρεάζει τα πρωτοβάθμια σωματεία

ευρύτερης περιφέρειας (π.χ. Αττικής) ή πανελλαδικής εμβέλειας (π.χ. μιας επιχείρησης με Πανελλαδική κάλυψη), καθώς και τις δευτεροβάθμιες (εργατικά κέντρα - ομοσπονδίες) και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ενώ η ρύθμιση προβλέπει  ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους. Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων στην συνέλευση ενώ στα Πανελλαδικής κάλυψης Σωματεία αρκεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία ενώ προσπαθεί να μας πείσει ότι σέβεται το δικαίωμα στην απεργία στην ουσία προωθεί μια ακόμα πιο ακραία διάταξη που θέλει η απεργία να κηρύσεται αν το αποφασίζει το 50+1% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών σε ένα Σωματείο, δηλαδή να μην ισχύει η σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων. Παράλληλα βάζει στο κάδρο και τα Σωματεία με  Πανελλαδική κάλυψη θέτοντας θέμα για ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία μέσω του ΑΜΚΑ,όπου στην ουσία δεν θα χρειάζεται η παρουσία τους στις συνελεύσεις όπου τελικά εκεί γίνονται οι ζυμώσεις και λαμβάνονται οι αποφάσεις,με ότι αυτό συνεπάγεται για την συσπείρωση και ορθή ενημέρωση των εργαζομένων.
Η ουσία είναι ότι δυστυχώς η συζήτηση που ανοίγει με το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο,δυνητικά θα οδηγήσει στο μέλλον σε ακόμα πιο απαγορευτικές διατάξεις,καθώς αν η Νέα Δημοκρατία λέει αυτά σαν Αντιπολίτευση,φανταζόμαστε τι θα κάνει ΑΝ εκλεγεί Κυβέρνηση.
Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε τις επιστρατεύσεις εργαζομένων την τριετία 2012-2015,όταν οποιοσδήποτε εργαζόμενος διαφωνούσε,βρισκόταν την επόμενη μέρα με το χακί!

Η δική μας θέση είναι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πρέπει να γίνει σοβαρή κουβέντα για την οργάνωση και λειτουργία των συνδικάτων.
Πρώτο βήμα για όλα αυτά είναι το ηλεκτρονικό μητρώο στα συνδικάτα, που θα περιορίσει τις διπλοεγγραφές σε Σωματεία και θα εξαφανίσει τα Σωματεία - σφραγίδες.
Μετά καθαροί κανόνες,με την συμμετοχή των εργαζομένων στην λήψη αποφάσεων χωρίς αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργίες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου