Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Στις 17 Ιανουαρίου η υπογραφή της «Σύμβασης Μίσθωσης Τροχαίου Υλικού» μεταξύ ΓΑΙΑΟΣΕ και Rail Cargo Logistics – Goldair.

Η μίσθωση τροχαίου υλικού αποτελεί ένα από τα τελευταία βήματα για την έναρξης της εμπορικής λειτουργίας της ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας.Η πλειοψηφία του τροχαίου υλικού θα έρθει από το δίκτυο των αυστριακών σιδηροδρόμων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας. Οι λοκομοτίβες θα ενοικιαστούν, αρχικά, από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

“Καθώς οι ανάγκες για το έργο της εταιρείας θα επεκτείνονται, υπάρχει δέσμευση των μετόχων για περαιτέρω επένδυση σε τροχαίο υλικό”, αναφέρουν στελέχη της εταιρείας.

Αρχές του έτους, η εταιρεία φιλοδοξεί να διεξάγει εμπορευματικά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο κέντρο logistics που διατηρεί στη Σίνδο.

Μετά, τα δρομολόγια θα επεκταθούν από τη Σίνδο στην Ειδομένη και το δεύτερο εξάμηνο του 2018 στο Ικόνιο.

Στην τελική του μορφή το επιχειρηματικό πλάνο της Rail Cargo Goldair περιλαμβάνει:

-Καθημερινά δρομολόγια Ειδομένη – Θεσσαλονίκη.

-Καθημερινά δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με σκοπό την εμπορευματική σιδηροδρομική διασύνδεση των 2 μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας και παράλληλα των 2 μεγαλύτερων λιμανιών.

-Τακτικά δρομολόγια Προμαχώνα – Θεσσαλονίκη – Ασπρόπυργος.

-Τακτικά δρομολόγια με πλήρεις συρμούς με χημικά.

-Τακτικά δρομολόγια με πλήρεις συρμούς με πετρελαιοειδή.

-Με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνητης γραμμής Πάτρας – Αθήνα, τακτικό δρομολόγιο για την σιδηροδρομική διασύνδεση της Δυτικής Ευρώπης με το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου.

Η εταιρεία θα επενδύσει 20 εκατ. σε βάθος 5ετίας, με στόχο την ενίσχυση των εμπορευματικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Κεντρικής Ευρώπης, σε συνδυασμό με την αρωγή του Θριασίου Ε/Κ.

Γι΄ αυτό το λόγο, η Rail Cargo Logistics Goldair θα προχωρήσει σε συνεργασίες με σιδηροδρομικές εταιρείες από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου