Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αντιφάσεις του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και για τα εργατικά ατυχήματα (ΕΕΣΣΤΥ κτλπ)

Κραυγαλέες είναι πλέον οι αντιφάσεις στις πολιτικές τοποθετήσεις της παράταξης του ΠΑΜΕ και για τα εργατικά ατυχήματα. Έτσι μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του ΠΑΜΕ για το εργατικό ατύχημα που είχε συνάδελφος στην ΕΕΣΣΤΥ, κατηγορώντας ανοιτά και 
τα συνδικάτα στον σιδηρόδρομο,που υπηρετούν τις πολιτικές που οδηγούν σε ατυχήματα, χτες με νέα αρθρογραφία του για εργατικό ατύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη,με εργαζόμενο μάλιστα να χαροπαλεύει, ξέχασε εντέχνως να αναφερθεί στον "εργοδοτικό και κυβερνητικό" συνδικαλισμό που  φταίει,προφανώς όμως αυτός υπάρχει  σε όσα Σωματεία ΔΕΝ ελέγχει το ΠΑΜΕ.Σε όσα ελέγχει, φταίνε ...οι "άλλοι".
Καθόλου τυχαία η επιλεκτική ¨αμνησία"

Και δεν το ξέχασε τυχαία,αλλά επειδή τα Σωματεία στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη,στην πλειοψήφια τους ελέγχονται απο δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενώ και το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών είχε πανηγυρίσει για την ΣΣΕ που υπεγράφη απο το Συνδικάτο Μετάλου.
Μαλιστα για το εργατικό ατύχημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών με δημοσίευση στοχοποιεί - προσέξτε εδώ- το Υπουργείο Εργασίας γιατί δεν δέχεται να συναντήσει το Συνδικάτο Μετάλου που έχει καταγγείλει τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας κτλπ.
Δηλαδή στα Σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ φταίει το Υπουργείο που δεν τα δέχεται για να ...συζητήσουν τις καταγγελίες που γίνονται(τους αρκούν εδώ οι ...συναντήσεις), ενώ στα υπόλοιπα Σωματεία, αυτά δηλαδή που ΔΕΝ ελέγχει το ΠΑΜΕ φταίει ο δήθεν εργοδοτικός συνδικαλισμός που κάνει τα στραβά μάτια και προφανώς για αυτούς δεν ...ζητάει ...συναντήσεις με το Υπουργείο! 
Ακόμα όμως και όταν  τις ζητήσουν τα Σωματεία αυτά ,το ΠΑΜΕ κατόπιν τα καταγγέλει ως εργοδοτικά  γιατί δεν πραγματοποιούν δράσεις,ενώ σε όσα ελέγχει, καταγγέλει το Υπουργείο που δεν τα δέχεται (και όχι γιατί δεν πραγματοποιούν δράσεις-ακόμα παραπέρα όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά συμβάντα). 
Γίνεται αντιληπτό  και στον πλέον καλοπροαίρετο, η ρεφορμιστική τακτική του ΠΑΜΕ γενικότερα,που όμως στον σιδηρόδρομο τα τελευταία 3 χρόνια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, έσχατου λαικισμού και παραπληροφόρησης.

Εμείς στους συντρόφους του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών συνιστούμε να διαβάσουν τις ανακοινώσεις τους πριν τις δημοσιεύουν,μπας και συνειδητοποιήσουν ότι πλέον εκτίθενται καθημερινά καθώς οι εργαζόμενοι  εύκολα μπορούν να τις αντιφάσεις τους.
Εμείς απλά τις επισημαίνουμε.
Τα εργατικά ατυχήματα οφείλονται στην γενικότερη προσπάθεια κάθε εργοδοσίας να μειώσει το κόστος, μη λαμβάνοντας μέτρα για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας αλλά και στον πλημελή έλεγχο απο το Κράτος σε αυτούς.
Εμείς απλά θυμίζουμε ότι τα τελευταία 3 χρόνια στους μηχανοδηγούς δόθηκαν μετά απο δεκαετία και βάλε ΟΛΑ τα μέσα ατομικής προστασίας ενώ το Σωματείο μας προσπαθεί ακόμα και με ιδία μέσα να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις που εργάζεται το προσωπικό έλξης.
Μετά την τελευταία συμφωνία με το Σωματείο μας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι υποχρεωμένη να εκπαιδεύει διαρκώς το προσωπικό σε υποδομές και τροχαίο υλικό.Σημαντική παράμετρος αφού η εκπαίδευση αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφαλή εργασία σε χώρους όπως οι σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ΟΛΟΙ γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και που κληρονομήθηκαν απο το παρελθόν.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ  Ξέρουμε, ξέρουμε. Είμαστε ... αντικομμουνιστές θα μας πουν ...

1 σχόλιο:

  1. Καταγγελω την αηθη επίθεση από το στεκι της διαπλοκης προς το μοναδικό κόμμα που μπορει ν αντιπαλεψει τις αντιλαικες πολιτικες κι ας ειναι σε κωμα.Μονο πα τα φυτώρια του ξεπηδανε αγνές επαναστατικες ιδέες και πρακτικές κι ειναι άτοπο να κατηγορείται για ρεφορμισμο και οπορτουνισμό.Αντικομμουνιστες μπορει να μην εισαστε αντιΚΚ ομως?
    Αντρέας Πατερούλης του Κωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή