Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΕΑΚ για το Πολυνομοσχέδιο

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ, Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η Κυβέρνηση, όχι μόνο προχωρά με ταχείς
ρυθμούς στην εφαρμογή των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων της 3ης αξιολόγησης τα οποία υπαγόρευσαν οι δανειστές και οι εργοδότες, αλλά επιπλέον προκαλεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία, παρουσιάζοντάς τα ως success story.
Το κυβερνητικό επικοινωνιακό αφήγημα περί επιστροφής στις αγορές, περί ανάπτυξης, περί επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περί λήξης των Μνημονίων τον Αύγουστο 2018, αφορά μόνο την ίδια, αφού εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες εξακολουθούν να βιώνουν μια χωρίς τέλος φτωχοποίηση. 
Το πραγματικό αφήγημα είναι βέβαια διαφορετικό: υπερφορολόγηση, αέναη λιτότητα, πετσόκομμα συντάξεων (κατάργηση ΕΚΑΣ), μισθοί πείνας και απληρωσιά, εκ περιτροπής & μερική απασχόληση στα ύψη, δουλειά τις Κυριακές, διαλυμένα εργατικά δικαιώματα, δυσβάσταχτη ανεργία, συνεχείς περικοπές στο κράτος πρόνοιας.
Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το Πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή και θα ψηφίσει  με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβερνητική πλειοψηφία.
Με αυτό, η αυτοαποκαλούμενη ως «αριστερή» κυβέρνηση:
  • ξηλώνει το πουλόβερ του απεργιακού δικαιώματος, βάζοντας χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο και δυσκολεύοντας τη κήρυξη της απεργίας αρχίζοντας από τα επιχειρησιακά/ εργοστασιακά πρωτοβάθμια σωματεία
  • δίνει ώθηση στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και παρά τα όσα ισχυρίζεται περί «στρατηγικών κακοπληρωτών». Από αύριο η λαϊκή κατοικία γίνεται «βορά» για τους τραπεζίτες αλλά και το Δημόσιο χωρίς καμιά ντροπή για ένα κόμμα που είχε ως βασικό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»
  • βασικές λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, όπως και τα ΕΛΠΕ ξεπουλιούνται στους ιδιώτες για να ακολουθήσει το νερό, οι συγκοινωνίες και μια σειρά από κοινωνικά αγαθά. 

Οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία της Κοινωνίας δε μπορούν να αντέξουν άλλο. Φθάνει πια με τη φτώχεια, τη λιτότητα και την ανεργία.  

Απαιτούμε:
  • Κάτω τα χέρια από την Απεργία και το Ν. 1264/64 
  • Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία 
  • Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά αγαθά (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, νερό)

Η αντίσταση και ο αγώνας είναι καθήκον όλων μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και όλα τα συνδικάτα σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (Δευτέρα, 15/1/2018) 
Το Γ.Σ. της ΓΣΕΕ που θα συνεδριάσει αρχές Φλεβάρη, πρέπει να πάρει επιτέλους αποφάσεις για πραγματική οργάνωση και συντονισμό των εργατικών αγώνων με σχέδιο, διάρκεια, αντοχή και προοπτική, σε συνεργασία και στρατηγική συμμαχία με όλους όσους πλήττονται: εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου