Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Έδωσαν τα χέρια» Rail Cargo Logistics Goldair – ΓΑΙΑΟΣΕ για τη μίσθωση τροχαίου υλικού. Video με δηλώσεις


Την υπογραφή της «Σύμβασης Μίσθωσης Τροχαίου Υλικού» μεταξύ ΓΑΙΑΟΣΕ και Rail Cargo Logistics Goldair επισημοποίησαν, σήμερα, οι δυο πλευρές.


Του Φώτη Φωτεινού - metaforespress.gr

Η μίσθωση τροχαίου υλικού (πρόκειται – κυρίως – για τέσσερις λοκομοτίβες, 2 ηλεκτρικές και 2 πετρελαιοκίνητες) αποτελεί ένα από τα τελευταία βήματα για την έναρξης της εμπορικής λειτουργίας της ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας, η οποία εκτιμάται το αμέσως προσεχές διάστημα (τέλη Ιανουαρίου).

Η πλειοψηφία του τροχαίου υλικού της Rail Cargo Logistics Goldair, η οποία αποτελεί κοινοπραξία της ελληνικής Goldair και των Αυστριακών Σιδηροδρόμων (Rail Cargo Group, η οποία ανήκει στην OBB), θα προέλθει από το δίκτυο των Αυστριακών Σιδηροδρόμων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας, ωστόσο οι λοκομοτίβες θα ενοικιαστούν από την ΓΑΙΑΟΣΕ.
«Οι προοπτικές ανάπτυξης των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες», σχολίασε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Goldair Καλλίνικος Καλλίνικος, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία, εάν και μπορούσε να νοικιάσει λοκομοτίβες  από τους Αυστριακούς Σιδηροδρόμους, επέλεξε τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την εταιρεία, ως διαχειριστή τροχαίου υλικού, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην σύναψη αντίστοιχων συμφωνιών.
«Τα τελευταία 2,5 χρόνια ο σιδηρόδρομος αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα, τόσο στο επίπεδο των υποδομών, όσο και της λειτουργίας», σχολίασε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, ενώ η πρόεδρος της ΡΑΣ Ιωάννα Τσιαπαρίκου υποσχέθηκε ότι η Αρχή θα διασφαλίσει συνθήκες ισονομίας στο σιδηρόδρομο.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Rail Cargo Logistics Goldair 

Αρχές του έτους, η εταιρεία φιλοδοξεί να διεξάγει εμπορευματικά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο κέντρο logistics που διατηρεί στη Σίνδο.

Μετά, τα δρομολόγια θα επεκταθούν από τη Σίνδο στην Ειδομένη και πιθανότατα, το δεύτερο εξάμηνο του 2018 στο Ικόνιο.

Στην τελική του μορφή το επιχειρηματικό πλάνο της Rail Cargo Goldair περιλαμβάνει:

-Καθημερινά δρομολόγια Ειδομένη – Θεσσαλονίκη.

-Καθημερινά δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με σκοπό την εμπορευματική σιδηροδρομική διασύνδεση των 2 μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας και παράλληλα των 2 μεγαλύτερων λιμανιών.

-Τακτικά δρομολόγια Προμαχώνα – Θεσσαλονίκη –  Ασπρόπυργος.

-Τακτικά δρομολόγια με πλήρεις συρμούς με χημικά.

-Τακτικά δρομολόγια με πλήρεις συρμούς με πετρελαιοειδή.

-Με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνητης γραμμής Πάτρας – Αθήνα, τακτικό δρομολόγιο για την σιδηροδρομική διασύνδεση της Δυτικής Ευρώπης με το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου.

Η εταιρεία θα επενδύσει 20 εκατ. σε βάθος 5ετίας, με στόχο την ενίσχυση των εμπορευματικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Κεντρικής Ευρώπης, σε συνδυασμό με την αρωγή του Θριασίου Ε/Κ.

Γι΄ αυτό το λόγο, η Rail Cargo Logistics Goldair θα προχωρήσει σε συνεργασίες με σιδηροδρομικές εταιρείες από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου