Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Άσωτος Ιός : 10.000 Watt

Ήταν ένα συνηθισμένο χειμωνιάτικο μεσημεράκι του 1986 .Η κοινωνική Ειρήνη είχε πλέον ριζώσει για τα καλά στην σοσιαλιστική Ελλάδα και τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε.
Μπαίνω στο σπίτι απηυδισμένος από το δημοτικό σχολειό σιχτιριζοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση που στεκόταν εμπόδιο στο παιχνίδι μου.Ξαφνικά ακούω από το πικάπ 
«ολο εμμέναμε σηκώνει να πω μάθημα η δασκάλα θα τη σφάξω σαν κουνέλι και θα βγω να παίξω μπαλα»!
Ε αυτό ήταν!Ξεψάχνισα όλους τους δίσκους του Τζιμακου που είχε η μητέρα μου.Μετέπειτα αγόρασα κι άλλους.
Ότι θες προσφέρεται στα τραγούδια του. Αφιλοκερδώς. Σαν τις συναυλίες του Νταλάρα.Για παιδιά, για έφηβους, για ενήλικες , για να σκεφτείς, για να γελάσεις, για να ξεδώσεις,για να προβληματιστείς,για να τσιγκλίσεις την συντηρητική γιαγιά σου, για  τα πάντα!
Βλάσφημος και αιρετικός, ανατρεπτικός και αυθεντικός  με ιδιοφυΐες χιούμορ, δεν έχει αφήσει θεσμό που να μην καυτηριάσει με τα τραγούδια του όπως και  στα λαιβ σόου και στα βιβλία του.Άλλωστε μια τέτοια ευφυΐα δεν μπορεί να μην εκφραστεί και σίγουρα να επηρεάσει.Λόγος που φτάνει κατευθείαν στις εξεγερτικες εφηβικές καρδιές και σε αλλοπαρμένα ενήλικα μυαλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος . 
Λένε ότι οταν πεθαίνει ενας άνθρωπος που μας έχει επηρεάσει πενθούμε για το κομμάτι του εαυτού μας που χάνεται .Τα τραγούδια και το ύφος του Τζιμάκου όμως είναι τοσο στέρεα ριζωμένα μέσα μας που όχι μόνο δεν χάνεται αλλά συνεχίζει να υπάρχει και να μας τροφοδοτεί .Και αυτή είναι η μαγεία της τέχνης.Δεν πεθαίνει ποτέ.

Άσωτος Ιος

ΥΓ. δεν μας χεζεις ρε νταλαρα?


1 σχόλιο:

  1. Επειδη καποιοι καταλαβαινουν οτι θελουν ας εξηγησω δυο πραγματακια μπας και...
    Το υστερογραφο αν και με την ολη διαμαχη του Τζιμακου με τον ακατανομαστο εχει παρει αλλη βαρυτητα, δεν αναφερω πουθενα οτι το λεει αυτος.Εγω το λεω.Και το λεω προφανως γιατι ειμαι ενας κοπρολαγνος νταλαρικος.αυτα.
    κι αλλο υγ. αμα μ ενδιεφεραν τα λαικ δεν θα εβαζα το πρωτο υγ. για να "πιασω" και τους φιλονταλαρικους.
    κι αλλο ενα υγ. (νομιζω οτι θα παθω υστερογραφιτιδα κι αμα το παθεις αυτο αντε να ξεμπλεξεις) και τελειωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή