Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΕκΚίνηση: Νέα συνδικαλιστική κίνηση στον χώρο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε  ανακοίνωση - διακήρυξη της Συνδ/κής Παράταξης Κίνηση Εργαζομένων Τραινοσέ "Εκκίνηση" που θα συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Διαβάζουμε : 
Συνάδελφοι, 
 Το τρένο για εμάς της ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗΣ,
είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Δεν είναι απλά βιοπορισμός αλλά αγάπη για τη δουλειά μας, για τον σιδηρόδρομο. Μας έδωσε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε αλλά και να δημιουργήσουμε οικογένειες, σχέσεις και φιλίες μέσα στα χρόνια του επαγγελματικού μας βίου.
 Όλοι μας, μέσα από την καθημερινή μας παρουσία, προσπαθήσαμε και πιστεύουμε πως καταφέραμε και δημιουργήσαμε, συνθέσαμε, αγωνιστήκαμε, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία νέων δεδομένων, νέων νοοτροπιών, πρακτικών, κρατώντας την γνώση και την εμπειρία των παλαιότερων, προσπαθώντας πάντα για καλύτερες συνθήκες, για τους συναδέλφους μας αλλά και το σιδηρόδρομο που αγαπάμε. 
 Ο σιδηρόδρομος έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια και στο επίκεντρο όλων αυτών των αλλαγών, κινητήριος μοχλός, ήμασταν όλοι εμείς. O επαγγελματισμός μας και το φιλότιμο των σιδηροδρομικών. 
 Δυστυχώς όμως, οι Ηγεσίες αλλά και η πλειοψηφία των Εκπροσώπων μας, φάνηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, με αποτέλεσμα το μέλλον να φαντάζει πολύ πιο δύσκολο από ότι όλοι μας περιμέναμε. Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι κάτι που μας τρομάζει, μας προβληματίζει όμως, εάν δεν καταφέρουμε να αποτυπώσουμε τις διαφορές και τα οφέλη, μπαίνοντας σε μια μεγάλη σιδηροδρομική οικογένεια. Μας προβληματίζει η μέχρι σήμερα εκπροσώπηση μας, που συνεχώς φθίνει, χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα μετά την αλλαγή δεδομένων παρωχημένες πρακτικές και από τις κορόνες της, φτάσαμε στους συμβιβασμούς άνευ όρων. 
 Το όραμα μας, είναι ένας σύγχρονος σιδηρόδρομος, με υψηλής ποιότητας επιβατικές και εμπορευματικές υπηρεσίες, που θα έχει ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης τους ικανοποιημένους, καταρτισμένους, έμπειρους εργαζόμενους της.   Σε αυτή μας την κίνηση δεν μας ταιριάζουν οι κομματικές ταυτότητες. Όπως εξάλλου δεν θα έπρεπε να ταιριάζουν σε κανέναν εκπρόσωπο εργαζομένων. Δεν αποποιούμαστε τα πιστεύω μας, αλλά θα θέλαμε να μας κρίνετε για τις ιδέες μας, και αργότερα για τις πράξεις μας. 
 Πράττουμε σύμφωνα με τις ιδέες μας και το συμφέρον των εργαζομένων.

Κυρίως, αυτά μας ώθησαν να κάνουμε την:
ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ που αφορά όλους εμάς,την 
ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ  που θα σηματοδοτήσει μια νέα δυναμική στην εκπροσώπηση των εργαζομένων,την 
ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ  που θα βγάλει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους εργαζομένους και θα προάγει την Ενότητα, την 
ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ  που πριν σηκώσει το πανό, θα πάρει το κοντύλι και που πριν φωνάξει, θα συζητήσει. 

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου