Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο γάμος της δεκαετίας (και βάλε) στην έλξη !!!!

Προ των πυλών απο τον γάμο της δεκαετίας (και βάλε) βρισκόμαστε στην έλξη καθώς όπως λένε οι πληροφορίες που έχουμε στις επικείμενες εκλογές του Σωματείου μας,

τον Απρίλη (18-19), σε κοινό ψηφοδέλτιο θα βρεθούν οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ (Δημ. Συμπαράταξη) και ΔΑΚΕ Έλξης,ενώ όπως όλα δείχνουν θα συμπορευθεί μαζί με αυτούς και η ΑΣΚΕ,αποδεικνύοντας σε όλους τους μηχανοδηγούς ότι οι "διαφορές" δεκαετιών και η πολιτική αντιπαράθεση τους,ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Στο κοινό "μέτωπο" που θα δημιουργηθεί κάτω από την ομπρέλα χιλιοειπωμένου συνθήματος (όπως πχ όλοι μαζί ), θα δούμε δήθεν σοσιαλιστές (ΠΑΣΚ) να συνεργάζονται με κοινωνικά φιλελεύθερους και κομμουνιστές (κάποιοι σχολιάζοντας γελώντας ότι τα ντολμαδάκια της Μαρίκας στον Χαρίλαο ήταν πταίσμα μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη).

Η ΟΥΣΙΑ

Ωστόσο η κίνηση συμπόρευσης των ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ και ΑΣΚΕ είναι απόρροια της απώλειας της εκλογικής τους δύναμης και εντάσσεται στην προσπάθεια επιβίωσης συγκεκριμένων προσώπων.
Καθοδηγητικό ρόλο σε αυτήν την κίνηση, έχει πρόσφατα παραιτηθείς κορυφαίος συνδικαλιστής που έχει βαρεθεί εδώ και 2 βδομάδες να απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής σε μηχανοδηγούς,χωρίς να βρίσκει όμως καμία ανταπόκριση.
Αναλύοντας τον γάμο της δεκαετίας,θα έβλεπε κάποιος ότι αυτός προκύπτει από την εμφανή αδυναμία των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και ΑΣΚΕ να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια.
Η ΠΑΣΚ είναι γνωστό ότι φυλλορροεί σε όλη την Ελλάδα, η ΔΑΚΕ μετά την διάσπαση της από την Νέα Έλξη- Αναγέννηση θυμίζει παράταξη του ενός, ενώ είναι γνωστό ότι η ΑΣΚΕ μετά την εκλογική ήττα του 2015 -όταν και  δεν εξέλεξε εκπρόσωπο στο ΔΣ του Σωματείου μας-  στην ουσία δεν λειτουργεί παρά μόνο στα πλαίσια της δράσης του γραφικού της εκπροσώπου,που άλλωστε έχει οδηγήσει ιστορικά της στελέχη (πραγματικούς κομμουνιστές) στην συνειδητή αποχή απο τα κοινά.
Ο γραφικός προσπαθώντας να εξηγήσει και να απολογηθεί για  την συμπόρευση με τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της +ΣυνΕξέλιξης,όπου ενώθηκαν μηχανοδηγοί από όλους τους χώρους.
Αγνοώντας προφανώς εσκεμμένα ότι η +ΣυνΕξέλιξη αποτελούσε και αποτελεί μια παράταξη βάσης στην οποία συμμετέχει πλήθος συναδέλφων και όχι μια παράταξη που δημιούργησαν συνδικαλιστές καριέρας για να επιβιώσουν. Άλλωστε με το ψηφοδέλτιο της εκλέχτηκαν και σήμερα είναι μέλη του ΔΣ της ΠΕΠΕ,συνάδελφοι που ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά από θέσεις κορυφαίας συνδικαλιστικής ευθύνης (Μπάρρος,Ιορδανίδης,Καλαμάρας,Κλειδαράς).
Ο γάμος της χρονιάς θα έχει σαν επικεφαλείς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας συνδικαλιστές καριέρας δεκαετιών οι οποίοι το 2018 θα καταλάβουν ότι ... τους ενώνουν περισσότερα από όσα τους  χωρίζουν,μετά απο δεκαετίες μαχών για πολιτικούς λόγους.
Ωστόσο , το μόνο που τους ενώνει είναι η προσπαθεία προσωπικής επιβίωσης και ο εγωισμός πρόσφατα παραιτηθέντα συνδικαλιστή .

Ο ΛΑΓΟΣ

Επειδή λοιπόν κάθε τέτοια κίνηση πρέπει να περικλείεται κ από ένα μανδύα επίπλαστης διάθεσης για ενότητα , δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες κάποιος να απευθύνει μια πρόταση πχ κοινό ψηφοδέλτιο , το λεγόμενο ενιαίο , προκείμενου να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το τι θα πουν και τι στάση θα κρατήσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ , που διαφωνούν -για πολίτικους λογούς όπως διατείνονται -στα ενιαία ψηφοδέλτια, -όπως κ άλλες παρατάξεις - ακόμα και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αττικής!
Ίσως στην έλξη , κάνουν τα «στραβά μάτια»,αφού στόχος τους είναι η ανατροπή της συνδικαλιστικής δράσης κ τακτικής που έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες το Σωματείο μας, αφού το ΠΑΜΕ πάντα ήθελε τους μηχανοδηγούς ετερόφωτους κ «ήσυχους» στις διεκδικήσεις τους .

Θα δούμε λοιπόν αν έφτασε η στιγμή να έχουμε κοινό ψηφοδέλτιο κομμουνιστών με νεοφιλελεύθερους κ σοσιαλιστές !
Αν δηλαδή, εργοδοτικοί θα είναι οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ  κ ΔΑΚΕ , όπως αρέσκεται το ΠΑΜΕ να λέει, όλων των άλλων σωματείων εκτός  όσων συνδικαλιστών, δεν ανήκουν στην έλξη!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Πάντως οι εκλογές της ΠΕΠΕ θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος .
Κ όπως έλεγε έμπειρος παρατηρητής , σχολιάζοντας την έπαρση του γνωστού γραφικού , θα δούμε αν τελικά απερχόμενοι θα είναι συνδικαλιστές καριέρας δεκαετιών ή τελικά οι δυνάμεις που ανέλαβαν την τύχη του Σωματείου μας το 2015,θα καταφέρουν  μια -ακόμη-ιστορική νίκη.
Γιατί οι κακές γλώσσες λένε ότι στο ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου ΔΑΚΕ κ ΑΣΚΕ δεν θα εξέλεγαν εκπρόσωπο στο ΔΣ, ενώ η ΠΑΣΚ θα έβλεπε  σημαντικό μέρος της δύναμης της, να εξαφανίζεται.
Στο κοινό ψηφοδέλτιο , απλά θα διασφαλίσουν την συνδικαλιστική τους επιβίωση 2-(3 πολύ δύσκολα) συνδικαλιστές καριέρας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

3 σχόλια:

  1. Αν ισχυει η κοινή κάθοδος σιγουρα θα προωθηθεί με ενα σχετικό αφηγηματακι του τύπου "η ελξη ενωμενη σε τύπου ενιαίο ψηφοδέλτιο".Μονο που αυτο θα γινει σε καιρό που αυτές οι συγκεκριμένες παρατάξεις εχουν προβλημα.Νομιζω ότι το αρθρο εχει καλύψει όλες τις πλευρές καο δεν θελω μα αναπαραγω τα ιδια μιας καο συμφωνω απολυτα.Στο μονο που θα κανω μια παρατήρηση ειναι ότι από τους σοσιαλιστες κομμουνιστές και νεοφιλελευθερους που θα απαρτιζουν (αν φτσικα ισχύουν αυτα) την μεγαλη ενωμενη παραταξη της ελξης μονο οι τελευταιοι ειναι αυτοι που λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους!Αυτη η σχεση καιρός ηταν να επισημοποηθει.Τοσα χρονια κοινο μυστικό ηταν.Να ζήσουν τα παιδια και στις καλπες να φέρετε ρύζι να τους πετάξετε.Εκτος κι αν προτιμούν να το φάνε σε σούπα

    Αντρέας Πατερούλης του Κώστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να φύγει με την ρετσινιά του νεοφιλελεύθερου απο την έλξη,ο ντεμέκ σοσιαλιστής με το μουστάκι.Βέβαια αυτός θα ισχυριστεί ότι δεν είναι υποψήφιος,αλλά ποιος θα τον πιστεύει.
    ΝΕΜΕΣΙΣ και για τους συνταξιούχους που το παίζουν παράγοντες,δουλεύοντας μαύρα,είναι ότι τελικά το δοκιμαστικό δεν είχε σουβλάκια στην Οινόη,αλλά αναμονή στην Καρόλου στο ισόγειο.
    Γιατί όταν κουβαλάς μια ζωή τσάντες,έρποντας,έρχεται και η ώρα που θα περιμένεις να μπείς στο κτίριο,επειδή δεν σου μιλάει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή