Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΔΑΚΕ : Παρέμεινε ΚΑΙ στο ΔΣ της ΠΟΣ ο "κορυφαίος" , εκτός οι διαφωνούντες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί για την παράταξη της ΔΑΚΕ η σύνθεση των μελών που την εκπροσωπούν στο νόθα εκλεγμένο ΔΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Μια πρώτη -και ίσως η σημαντικότερη- είναι η παρατήρηση του ότι σε αυτό επέστρεψε μετά 
απο πολλά χρόνια -ως απλό μέλος αυτήν την στιγμή - ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ συνάδελφος Νίκος Κιουτσούκης.

Στρατιώτης της παράταξης θα σπεύσουν να δικαιολογηθούν οι θερμοκέφαλοι.
Εμείς απλά θα πούμε ότι η ανησυχία για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων - και ιδιαίτερα για την καραμπινάτη νοθεία με την διπλοψηφία των αντιπροσώπων του ΤΡΑΜ για την ΓΣΕΕ- ίσως είναι αυτή που  αναγκάζει  τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ να διατηρήσει τον συνδικαλιστικό θώκο -καρέκλα- ΚΑΙ στην ΠΟΣ.
 Ίσως και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα για την νοθεία, επιφέρει και εξελίξεις σε ανώτερο επίπεδο, όπως ακούγεται απο την Παρασκευή.
Η άλλη δικαιολογία που ακούσαμε, ότι ο συνάδελφος μπήκε στο ΔΣ της ΠΟΣ για να βοηθήσει για την ΣΣΕ  στην ΕΕΣΣΤΥ δεν μπορεί να  ευσταθεί καθώς ούτε μέλος του Προεδρείου είναι, ενώ θα μπορούσε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις ενισχυτικά και ως μέλος της διορισμένης - απο το Πρωτοδικείο- Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Και ιδιαίτερα όταν ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ κατά την διάρκεια του συνεδρίου αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην διαπραγμάτευση της ΠΟΣ με την ΕΕΣΣΤΥ.
Φυσικά μπορεί και να παραιτηθεί απο το ΔΣ  της  ΠΟΣ τις επόμενες ημέρες.....

Τέλος καμία εντύπωση δεν προκαλεί -στους γνωρίζοντες το συνδικαλιστικό γίγνεσθαι- το γεγονός ότι από την παράταξη της ΔΑΚΕ δεν εξελέγη στο ΔΣ της ΠΟΣ ο συνάδελφος απο την Βόρεια Ελλάδα που είχε διαφωνήσει και δεν είχε ψηφίσει στην τελευταία  συνεδρίαση του ΔΣ της  τον σχεδιασμό για τον αποκλεισμό της ΠΕΠΕ από το κατόπιν νόθο συνέδριο.

Ο συνάδελφος δεν εξελέγη στο νέο ΔΣ καθώς είναι γνωστό ότι στην ΔΑΚΕ κυριαρχεί το σύνθημα "Ελεύθερη Σκέψη- Ελεύθερη Δράση

Αρκεί αυτή να μην ξεφεύγει από την κομματική-παραταξιακή γραμμή.
Όσοι διαφωνούν απλά αποπέμπονται από τα όργανα στα οποία ήταν εκλεγμένοι.
Έτσι συνέβη και με τον συνάδελφο που δεν ακολούθησε την επιλογή της ΔΑΚΕ για τον αποκλεισμό της ΠΕΠΕ και "πλήρωσε" την επιλογή του αυτή μένοντας εκτός Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΣ παρά το ότι τα τελευταία 2 χρόνια είχε σε αυτό ακόμα και τον ρόλο του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στις συνεδρίασεις του. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Στον ύπνο του με βλέπει μου είπαν.Δεν το πίστεψα στην αρχή,λέω κάτσε να το δω με τα ματάκια μου.Μιλάει για ΝΕΜΕΣΙΣ ο νόθος,ο νόθος που χρειάστηκε 8 διπλοψηφίσαντες και 6 διαγραφές για να εκλεγεί.Ο νόθος που έχει γίνει περίγελος σε όλη την συνδικαλιζόμενη χώρα,μιλά για ΝΕΜΕΣΙΣ.Που παρακαλάει δημοσιογράφους να μην αναφέρονται στο θέμα.ΝΕΜΕΣΙΣ είναι ότι γίνατε ξεφτίλα σε όλη την Ελλάδα.ΝΕΜΕΣΙΣ είναι ότι μέχρι το τελευταίο λεπτό,επειδή φοβόσαστε την ψήφο,μηχανικός περηφανευόταν ότι τον παρακαλούσε ο νόθος,μην τυχόν και γίνει κανά λάθος.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι η συνέχεια και το αποτέλεσμα της ΥΒΡΙΣ.
    Και ΥΒΡΙΣ είναι αυτά που είδε ο σιδηροδρομικός κόσμος στο νόθο συνέδριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή