Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Νίκος Φωτόπουλος : Μια οφειλόμενη απάντηση στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Κιουτσουκη

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Κιουτσούκη για μακροσκελές σχόλιο του στο Facebook σχετικά με ανακοίνωση της παράταξης ΕΜΕΙΣ -ΑΡΚΙ στον σιδηρόδρομο .
Γενικέ Γραμματέα της ΓΣΕΕ,
σου απαντώ με ένα μήνα καθυστέρηση γιατί σαν ευγενής άνθρωπος που είμαι (όπως εσύ άλλωστε) είπα να μην σου χαλάσω τις διακοπές σου καλοκαιριάτικα. Αν και εδώ που τα λέμε εσύ μαζί με τον κ. Γιάννη το έχετε κλείσει το «μαγαζί» εδώ και χρόνια (έτσι τη βλέπετε τη ΓΣΕΕ) και είστε σε μόνιμες διακοπές εσαεί ….

Τέλος πάντων, τώρα που πιστεύω να «επανήλθες στα καθήκοντα» σου ήρθε η ώρα να πάρεις την απάντηση στο για γέλια και για κλάματα παλιάς κοπής και νοοτροπίας πονηρού πολιτευτή σχόλιό σου σχετικά με την ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ που ξεγυμνώνοντάς σε αποκαλύπτει τις κυβιστήσεις σου και το πόσο δημοκράτης είσαι. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωσή μας αποκάλυπτε ότι προκειμένου να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους δεν έχεις κανένα πρόβλημα να συνεργαστείς με οποιονδήποτε (όπως και έκανες) και επίσης ότι για όσους σου ασκούν κριτική δεν έχεις κανένα απολύτως ενδοιασμό να κατρακυλήσεις σε αντιδημοκρατικές και φασιστικές πρακτικές αποκλείοντάς τους από τα όργανα της ΓΣΕΕ.
Κατά τα άλλα έχεις και το θράσος να κάνεις σχόλια για … φασίζουσες νοοτροπίες!!

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο μακροσκελές σχόλιό σου Γενικέ Γραμματέα με πολύ ερασιτεχνικό τρόπο επιχείρησες τα εξής:

1. Να δημιουργήσεις θέμα ανάμεσα σε μένα και τονσύντροφο συναγωνιστή μου, συνδικαλιστή της παράταξής μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πρόεδρο του Σωματείου μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια.
2. Να εμφανίσεις τον Κώστα Γενιδούνια ως συκοφάντη και ως άνθρωπο που πατά σε δύο βάρκες.
3. Να εμφανίσεις εμένα ως κάποιο εμμονικό που εκ συστήματος είναι διασπαστής.
4. Να δικαιολογήσεις τη συνεργασία σου με την ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του διασπαστικού σωματείου που έφτιαξες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέγοντας ότι τα ίδια κάνουμε κι εμείς στη ΓΕΝΟΠ 
5. Να μας εμφανίσεις ως καιροσκόπους που έφυγαν από την ΠΑΣΚΕ όταν είδαν ότι βουλιάζει το καράβι του ΠΑΣΟΚ που τους κουβαλούσε τόσα χρόνια και σάλταραστο καράβι του ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός αύξησε τις δυνάμεις του και τέλος.
6. Να δικαιολογήσεις, την απαράδεκτη, κατάπτυστη δήλωσή σου σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα από την αρχή:
Πρώτο:
Γενικέ Γραμματέα, αν δεν το ξέρεις μάθε ότι όλες μα όλες οι ανακοινώσεις του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ έχουν την έγκριση και υπογραφή μου. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα θελήσεις να βάλεις «σφήνα» ή να «σπείρεις ζιζάνια» ανάμεσα σε εμένα και οποιονδήποτε σύντροφό μου, βρες κάποιο πιο έξυπνο τρόπο. 
Περιττό βέβαια να σου πω πως όσο και να το προσπαθήσεις, κάτι τέτοιο δεν θα το καταφέρεις.

Δεύτερο:
Για όλους εμάς του συντρόφους του, αλλά όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα των εκλογών στον σιδηρόδρομο, όλα αυτά τα χρόνια και για ένα πολύ μεγάλο μέρος των συναδέλφων σας, ο Κώστας Γενιδούνιας είναι και κόσμημα και ανιδιοτελής μαχητής και απολαμβάνει την απόλυτη στήριξή μας και αν κρίνουμε από το πόσο ενοχλείσαι από την κριτική του, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.
Όσο δε για την συκοφαντική προσπάθειά σου να τον εμφανίσεις ότι πατάει σε δύο βάρκες, ότι είναι δηλαδή και με τον Χωροφύλαξ (ΕΑΚ-ΜΕΤΑ) και με τον Αστυφύλαξ(ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ), πέρα από το ότι θα σου πούμε άσε σε εμάς που είναι σύντροφός μας να ξέρουμε καλύτερα που είναι και τι κάνει, σου λέμε την άλλη φορά που θα κάνεις σχόλια, λέξεις όπως Χωροφύλαξ και Αστυφύλαξ, κράτα τες αποκλειστικά για τον εαυτό σου γιατί εσύ είσαι με αυτούς και σε αυτούς χρωστάς την καρεκλίτσα σου!
Σε αυτούς και τον Χρυσοχοϊδη, για αυτό Νικόλα, εκτός των άλλων, πρόσεχε και τους τίτλους που χρησιμοποιείς στα σχόλιά σου, όπως για παράδειγμα το ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!!!
Πόσο δίκιο έχεις…
Πόσο σου ταιριάζει…

Τρίτο:
Όσον αφορά στην προσπάθειά σου να με παρουσιάσεις ως εκ συστήματος διασπάστη λέγοντας ότι διέσπασα την ΠΑΣΚΕ, διέσπασα το ΕΜΕΙΣ και τώρα την ΕΑΚ, σου λέω ότι αντί να προσπαθείς να εμφανίσεις όσους σου ασκούν κριτική ως γραφικούς και εμμονικούς (και έτσι να κρύβεσαι και να μην απαντάς), καλύτερα θα ήταν να έχεις το κουράγιο να απαντάς στην κριτική που σου ασκούμε για την απαράδεκτη στάση σου.
Όσο δε για το ποιος διέσπασε και τι, όχι για σένα γιατί εσύ τα ξέρεις, αλλά για όσους θα διαβάσουν αυτή την ανακοίνωση, λέω τα εξής:
Ναι, μαζί με μια μεγάλη ομάδα συντρόφων το 2012 αποχωρήσαμε από την ΠΑΣΚΕ γιατί όπως καταγγείλαμε δεν στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της. Αποχωρήσαμε από την ΠΑΣΚΕ γιατί όλοι όσοι υπογράψαμε την ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης που φτιάξαμε (ΕΜΕΙΣ), η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ με την στάση της έβαζε πλάτη στο πέρασμα των μνημονιακώνπολιτικών.
Κάναμε καλά ή άσχημα Νικόλα;
Ξέχασες τι μας έλεγες;

Πάμε στη συνέχεια, στα όσα αφορούν τη διάσπαση του ΕΜΕΙΣ.
Αγαπητέ Νικόλα, το ΕΜΕΙΣ δεν το διέσπασα εγώ. Το ΕΜΕΙΣ το διέσπασε μια μικρή ομάδα των όσων είχαμε αποχωρήσει από την ΠΑΣΚΕ και ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελαν τη συνεργασία με τις άλλες αριστερές δυνάμεις γιατί είχαν στο νου τους να ξαναγυρίσουν στη «μαμά» ΠΑΣΚΕ, όπως και έγινε.

Όπως αποδείχτηκε Νικόλα, όσοι αποχωρήσαμε από την ΠΑΣΚΕ το 2012 δεν είχαμε όλοι τα ίδια κίνητρα. Άλλοι αποχωρήσαμε γιατί όντως διαφωνούσαμε με τη στάση της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ και είμαστε σταθεροί στην κριτική μας απέναντί της και άλλοι γιατί έψαχναν καρέκλες. Όμως όπως λέει ο λαός μας, ο καιρός ξεχώρισε την ήρα από το στάρι…
Να σου θυμίσω τι μας έλεγες τότε για όσους αποχώρησαν από το ΕΜΕΙΣ; 

Πάμε τώρα στην τελευταία διάσπαση που υποτίθεται ότι έκανα, της ΕΑΚ.
Πρώτο Νικόλα, σε ένα ψηφοδέλτιο 40 συνέδρων όταν για μια σειρά λόγους χωρίζεται στα δύο και το ένα κομμάτι παίρνει 23 ψήφους και το άλλο 17, ε δε λες διασπαστές τους πολλούς … που ένας εκ των 23 είμαι και εγώ.
Τώρα όσον αφορά στην ουσία και τους λόγους της διάσπασης αγαπητέ Νικόλα τους ξέρεις πολύ καλά, ο κυριότερος ήταν ότι η ηγεσία του άλλου κομματιού σας χαρίζονταν και δεν κατήγγειλε με το σθένος, την πυκνότητα και τη φρασεολογία που σας άξιζε την απαράδεκτη στάση σας και τις αθλιότητες που κάνατε με τα ΜΑΤ και τους φουσκωτούς στο Συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ για να ξαναρπάξετε τις καρέκλες.
Γι αυτό και παρότι το άλλο κομμάτι δεν μπορούσε να εκλέξει καν εκπρόσωπο στην εκτελεστική(γιατί έχει μόνο δύο έδρες), εσείς για τη χλιαρή στάση της ηγεσίας του διαχρονικά και την έγκρισή του στις αθλιότητες της διοργάνωσης του συνεδρίου και στην εκτελεστική επιτροπή το βάλατε δίνοντας δική σας ψήφο (δακίτικηή ΠΑΣΚΙΤΙΚΗ) και στο προεδρείο!!!
Εμάς, δημοκράτη Νικόλα (που στο σχόλιό σου έχεις τα μούτρα να κάνεις λόγο για φασίζουσες συμπεριφορές από όσους διαφωνούν με τις απόψεις σου!!), παρότι είχαμε 3 έδρες και όχι 2 όπως το άλλο κομμάτι των συντρόφων μας, γιατί μας πετάξατε απ’ έξω;
Μπορείς να μου απαντήσεις; Πες μου μπορείς; ΟΧΙ βέβαια. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

Γενικέ Γραμματέα,
μετά από αυτό που έκανες μαζί με τον άλλο δημοκράτη τον Παναγόπουλο, εμάς στα μάτια δεν μπορείς να μας κοιτάξεις. Η σχέση μας μέχρι προχθές, παρά τις ριζικές διαφωνίες μας, είχε ένα επίπεδο σεβασμού.
Ο σεβασμός όμως Γενικέ Γραμματέα κατακτιέταιατακτιέται με εκείνη την στάση που λέει ότι όσο κι αν με ενοχλεί η κριτική σου, αυτό που δικαιούσαι με βάση τις ψήφους των συνέδρων που πήρες, αυτονόητα και χωρίς δεύτερη σκέψη οφείλω να στο δώσω.
Εσύ τι έκανες;
Όποιον σε ενοχλεί, όποιον δεν σε λιβανίζει τον πετάς απ’ έξω;;
Αυτή είναι η δημοκρατία σου;

Τέταρτο:
Όσον αφορά στις συνεργασίες μας στη ΓΕΝΟΠ, εμείς Νικόλα συνεργαζόμαστε με συγγενείς δυνάμεις, που κράτησαν καθαρή στάση απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές, πάνω σε προγραμματική βάση. Εσύ σε ποια προγραμματική βάση συνεργάστηκες και που πήγαν οι ιδεολογικές σου διαφορές;

Πέμπτο:
Όσον αφορά στην προσπάθειά σου να μας εμφανίσεις ως καιροσκόπους, όσοι ξέρουν τη διαδρομή μας γελάνε ακόμαμε τις ψευτιές σου. Γελάνε ακόμα γιατί εσύ είσαι αγκαλιά με αυτούς που υποτίθεται σε χώριζε άβυσσος. Εμείς Γραμματέα, εκεί που τα βροντήξαμε, δεν γυρίσαμε μετανοιωμένοι. Γραμματέα της ΓΣΕΕ εμείς είμαστε οι πρώτοι που διαφώνησαν με τις μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, οι πρώτοι που τις καταγγείλαμε και οι πρώτοι που αποχωρήσαμε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμα παντοδύναμο και κυβέρνηση. Και βέβαια όπως καλά ξέρεις διαστρεβλωτή της αλήθειας η συντριπτική πλειοψηφία όσων αποχωρήσαμε από την ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΣΟΚ δεν τρέξαμε να γίνουμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην κυβέρνηση. Ίσα ίσα ακόμη και όσοι έγιναν μέλη του συγκρούστηκαν μαζί του για μια σειρά επιλογές του.
Μήπως δεν το ξέρεις;
Το ξέρεις, αλλά για σένα δεν είναι πρόβλημα να κάνεις το άσπρο μαύρο … 
Πήγαινε τώρα και φωτογραφήσου με καμάρι με αυτούς που δήθεν τότε κατάγγελλες 

Έκτο και τελευταίο:
Όσον αφορά στην προσπάθειά σου να αποστασιοποιηθείς από αυτά που εσύ δήλωσες για το κατάπτυστο και φασιστικού τύπου νομοσχέδιο απαγόρευσης των συναθροίσεων, σε ρωτάμε:
Γενικέ Γραμματέα, υπάρχει πουθενά καμιά δήλωσή σου ή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που να το αποκαλεί έστω απαράδεκτο;
Πουθενά. Πουθενά και μάλιστα για 3 λόγους:
Πρώτος: Δε διαφωνείς ιδεολογικά.
Δεύτερος: το νομοσχέδιο αυτό σας βολεύει μαζί με τον κ. Γιάννη γιατί τώρα θα έχετε άλλοθι να μην εξαγγείλετε καν συγκεντρώσεις και
Τρίτος και σημαντικότερος: πώς να τολμήσεις να το χαρακτηρίσεις κατάπτυστο αφού χρωστάς την καρέκλα σου στον Χρυσοχοϊδη;
Γι αυτό πάψε να μας δουλεύεις γιατί όπως πολύ σωστά γράφεις «Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, όμως ΟΛΟΥΣ για πάντα ΠΟΤΕ»!

Φωτόπουλος Νίκος
Εκπρόσωπος του ΜετωπικούΣχήματος
ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ


Τέλος, παρατίθεται αυτούσιο το σχόλιο του Ν. Κουτσιούκηστο Facebook«ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...”ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ” ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ»
Είναι προφανές ότι το απόσπασμα της ανακοίνωσης της παραταξηςΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ που θα διαβάσετε παρακάτω, δεν έχει την υπογραφή του Ν.Φωτόπουλου, αλλά του αλλαζόνα,αριβίστα και εμπαθή πρόςόσους έχουν διαφορετική με αυτόν άποψη, “συναδέλφου” Κώστα Γενιδούνια που νομίζει ότι λόγω της θέσης μου δεν μπορώ να...πέσω στο επίπεδό του!
 Προφανώς ούτε εκβιαστής μπορώ να γίνω, ούτε εργοδοτικός συνδικαλιστής, ούτε μπορώ με εμπάθεια και φασίζουσα νοοτροπία να απαντώ σε όσους διαφωνούν με τις απόψεις μου!
  Αυτό είναι μια τέχνη που μόνο ο Κώστας γνωρίζει και εφαρμόζει ως άλλος συγχρονοςΓκαίμπελς μέσα από τον “διαδικτυακό του βόθρο”!
Βεβαίως και μπορώ όμως να πέσω στο επίπεδό του για να του απαντήσω, όπως γνωρίζω πολύ καλά ότι εκείνος είναι παντελώς ΑΝΙΚΑΝΟΣ να ανέβει επίπεδο!
 Άλλωστε τρείς τριετίες συνεχόμενα ως επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ έχει οδηγήσει την Παράταξή του στον...όλεθρο, ώσπου στις τελευταίες εσωτερικές διαδικασίες-όπως λένε οι κακές γλώσσες-κόντεψε να μην βρεί ούτε την ψήφο του!
Στα σοβαρά τώρα...
Με τον Νίκο Φωτόπουλο μας χωρίζουν πολλά!Άβυσσος ιδεολογική και θεσμική και μας ενώνουν όμως κοινοί αγώνες!
Ο Νίκος ποτέ δεν θα προχωρούσε-όπως δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα-σε στοχοποίηση-διαπόμπευση προσώπων!Οσο για αυτό είναι προσεκτικός!
Ο Νίκος λοιπόν το 2013 στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, έκανε τις επιλογές του διασπώντας την παράταξη της ΠΑΣΚΕ που τον ανέδειξε και προφανώς αυτό ήταν δικαίωμά του και κρίνεται γι’αυτό από τους συντρόφους του, ιδρύοντας με άλλα στελέχη την παράταξη του ΕΜΕΙΣ!
Το 2016 διέσπασε την παράταξη ΕΜΕΙΣ που ο ίδιος ίδρυσε το 2013 και προσχώρησε συνεργαζόμενος στην παράταξη του ΜΕΤΑ και αυτή ονομάστηκε ΕΑΚ ΜΕΤΑ!
Το 2020 διέσπασε την παράταξη του ΕΑΚ ΜΕΤΑ και δημιούργησε την παράταξη ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ η οποία  σήμερα με καταγγέλειονομαστικά στην ανακοίνωσή της...
Όχι!Αυτή δεν είναι ανακοίνωση γραμμένη από το Νίκο αλλά δυστυχώς αυτόν εκθέτει!
Άλλωστε ο Κώστας, ο συντάκτης της ανακοίνωσης, δεν έχει πρόβλημα να εκθέσει οποιονδήποτε γιατί εάν δεν του κάνουν το χατήρι...
     Ο Κώστας είναι σαν τα μικρά παιδιά, που ψάχνουν εναγωνίως να κερδίσουν ένα παιχνίδι, γιατί έχουν χάσει προηγουμένως ΠΕΝΤΕ ή ΕΞΙ...
Είναι και με τον χωροφύλαξ(ΕΑΚ ΜΕΤΑ) και με τον αστυφύλαξ(ΕΜΕΙΣΑΡΚΙ)αρκεί να κάνει την δουλειά του!!!
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ δηλαδή και ότι κάτσει...
 Όμως αλήθεια ποιοί μιλούν για συμπόρευση με την ΠΑΣΚΕ??? 
Αυτοί που από το 2013 στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατεβαίνουν απέναντι στην ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ και στον πρόεδρό της Αντώνη Καρρά, συνασπιζόμενοι σε ψηφοδέλτιο με ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ???
Αυτοί που εκλέγονται με ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ σε Α’βθμιασωματεία, κατόπιν σε ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και στο τέλος ψηφίζουν ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ???
Αυτοί που στην Ομοσπονδία Μεταφορών μέχρι χθές κατέβαιναν αγκαλιά με την ΠΑΣΚΕ???
Αυτοί που έφυγαν από την ΠΑΣΚΕ μόνο όταν είδαν να βουλιάζει το “καράβι” του ΠΑΣΟΚ που τους κουβάλαγε τόσα χρόνια και...σαλτάρησαν στο καράβι του ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός αύξησε δυνάμεις???
Εεεε λοιπόν συνάδελφοι είστε οι μόνοι που...” ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ” όπως έλεγε ο αείμνηστος παλιός σύντροφός σας!
Σας συνιστώ ψυχραιμία και εγκράτεια γιατί όπως λέει συχνά πυκνά και ο Κώστας...”τα καλύτερα έρχονται”!
Υ.Γ. 1. Δεν θα ξεχάσω την επόμενη φορά να ζητήσω την άδειά σας για το τι θα πράξω και γιατί όχι να μου γράψετε και την διακύρηξη...Απλά συνεννοηθείτε ποιάς παράταξης διακύρηξη θα επιλέξετε να μου στείλετε!
Υ.Γ. 2. Μπορείτε να κοροϊδέψετε λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, όμως ΟΛΟΥΣ για πάντα...ΠΟΤΕ!!!
Υ.Γ. 3. Ξαναδιαβάστε την δήλωσή μου για τις πορείες, αν και δεν περιμένω να καταλάβετε αρκετά!»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου