Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Συνταξιοδοτικό: Κοινωνικός αυτοματισμός απο σύμβουλο του Πρωθυπουργό


Ο Αλ. Πατέλης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού  σε μία (βγαλμένη από τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια) δήλωση του στο «Βήμα της Κυριακής», ανέφερε ανερυθρίαστα ότι «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», προκειμένου
να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, με την κανιβαλική δήλωση του στο  ότι «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», ουσιαστικά αναιρεί με μία φράση τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την αναδιανεμητική της λειτουργία και κάθε στοιχείο αλληλεγγύης των γενεών.
Τορπιλίζει το ασφαλιστικό και φωτογραφίζει έμμεσα τις αλλαγές που έρχονται το επόμενο διάστημα όπου στην χώρα αναμένεται να εφαρμοστούν ακραία νεοφιλελεύθες πολιτικές (Έκθεση Πισσαρίδη) που θα ζήλευαν ακόμα και οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ.
Φυσικά καμία δήλωση δεν υπήρξε για το θέμα απο την ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία μάλλον συνεχίζει να απολαμβάνει την θερινή ραστώνη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου