Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

H ΠΟΣ οφείλει να απαντήσει στα δημοσιεύματα για τον ΟΣΕ και τους εργαζόμενους


Αυτονόητη υποχρέωση της ηγεσίας της ΠΟΣ, θεωρούμε ότι είναι η απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα του liberal που "επιτίθεται" στους 

εργαζόμενους στην υποδομή αλλά αναφέρετε και σε χρέη που σωρεύει ο Οργανισμός. 'Ενα άρθρο προάγγελο της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης της υποδομής.
Αναφέρει ο δημοσιογράφος (Μανραβέλλης Βαγγέλης)  για τον ΟΣΕ: 
(Η  επιχείρηση δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει έσοδα 12 εκατ. ευρώ και κόστος πωλήσεων πάνω από 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24 εκατ. ευρώ είναι το κόστος μισθοδοσίας (α' εξάμηνο 2019). Μόνο κατά τους πρώτους 6 μήνες φέτος δημιουργούσε ζημίες ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ κάθε ημέρα)

Αναφορικά με το θέμα με τον ..κλειδούχο, για ΟΛΟΥΣ μας το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον εργαζόμενο αλλά στις πολιτικές που δημιουργούν την έλλειψη προσωπικού στον ΟΣΕ.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ενίσχυσε τον Οργανισμό μέσω των μετατάξεων απο την πρώην ΕΕΣΣΤΥ και την επιστροφή μεταταχθέντων αλλά και τις προσλήψεις σταθμαρχών και κλειδούχων.
Τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν γίνει προσλήψεις (ούτε καν προχώρησε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσωπικό στον καθαρισμό) και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ λοιπόν την απάντηση της ΠΟΣ στην επίθεση που δέχεται ο ΟΣΕ μετά απο  χρόνια.
Και την περιμένουμε γιατί η σημερινή ηγεσία της ΠΟΣ βγάζει ανακοινώσεις για αυτά που γράφει το στέκι της έλξης. 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατό να μην απαντήσει στο Liberal.
Καλός ο Κυβερνητικός συνδικαλισμός αλλά έχει και όρια συνάδελφοι της ΠΟΣ.
Εδώ και 1 χρόνο σιωπή.....λες και λύθηκαν όλα, την ώρα που ΟΛΑ χειροτερεύουν!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου