Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ο ΟΣΕ προχωρά σε εργασίες συντήρησης της γραμμής Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία εντός Οκτωβρίου


Τον προγραμματισμό του ΟΣΕ για την έναρξη των εργασιών συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής «Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία» εντός του Οκτωβρίου, γνωστοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη
Γιαννόπουλο, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020, στον Πύργο.


Η συνάντησή τους, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης στις αρχές του καλοκαιριού στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΣΕ, οι εργασίες στο τμήμα «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία», θα αρχίσουν εντός του Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση τεχνικών έργων (γέφυρες), την ανάταξη και βελτίωση της σιδηροδρομικής γραμμής, την εγκατάσταση 12 ΑΣΙΔ (προστατευτικές μπάρες) σε αντίστοιχες διαβάσεις της παραπάνω διαδρομής, καθώς επίσης και βελτιώσεις στις υποδομές των στάσεων.


Στιγμιότυπο από την συνάντηση


Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε ο κ. Γιαννόπουλος και την εξέλιξη που αφορά στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής «Πύργος – Πάτρα (Κάτω Αχαϊα)».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον κ. Κοτταρά, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της γραμμής σε όλο το μήκος της και εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η εκπόνηση μελέτης (σ.σ. με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου) σχετικά με την επισκευή και συντήρηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής.

Αυτές οι εξελίξεις, επιβεβαιώνουν στην πράξη – όπως υποστήριξε ο κ. Κοτταράς – την πρόθεση του Οργανισμού για τη σιδηροδρομική επανασύνδεση της Ηλείας με την Αχαΐα και κατ’ επέκταση με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου