Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Το δήθεν νέο Σωματείο καταγγέλει για την μη εφαρμογή όρου της ΣΣΕ που ΘΑ κατήγγειλε !

Καμία φορά και οι λέξεις χάνουν το νόημα τους,ιδιαίτερα όταν διαβάζουμε τέτοιες ανακοινώσεις απο συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας. Ας διαβάσουμε τι λένε οι "νέοι" του ...ΣΕΠ επειδή ΠΕΠ και ΠΕΠΕ συμφώνησαν στην παράταση για το bonus >

 Ανακοίνωση του δήθεν νέου Σωματείου  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ >

 Στην πιο κρίσιμη περίοδο για όλους  τους εργαζομένους έτσι και στον σιδηρόδρομο τα δυο σωματεία  ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ  συνεχίζουν  να τάσσονται με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και

εναντίον των συμφερόντων  των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού́ αποδέχθηκαν την μεταφορά́ αμοιβών (bonus) για την έλξη και την κίνηση .
     Αμοιβές  τις οποίες προέβλεπε όρος της ισχύουσας  ΣΣΕ και μεταφέρθηκαν για μεταγενέστερο και ακαθόριστο χρονικό́  διάστημα Οι πλειοψηφίες των 2 σωματείων αποδέχθηκαν με  τον πιο απαράδεκτο τρόπο τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα την  ωμή́ παρέμβαση και παραβίαση των άρθρων της ΣΣΕ κατ’ εντολή́ της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

     Η  ενδοτική́ στάση τους απέναντι στην  πιστή́ τήρηση των όρων  μιας  ΣΣΕ από τον εργοδότη αποτελεί κερκόπορτα για το συνδικαλιστικό́ κίνημα και τις ΣΣΕ.

     Υποτίθεται  ότι τα σωματεία θα πρέπει να υπερασπίζονται  τα όσα υπογράφονται και όχι να τρέχουν να παρέχουν στήριξη στην παραβίαση τους ανάλογα με τις ορέξεις των εργοδοτών.

     Μια ΣΣΕ ανεξάρτητα από́ το αν κάποιος συμφωνεί́ ή διαφωνεί́ με το περιεχόμενο της  θα πρέπει να τηρείται και από́ τις 2 πλευρές καθώς  έτσι  διαφυλάσσεται ο θεσμός των  ΣΣΕ  αλλά́ και το κύρος των σωματείων που τις υπογράφουν.

     Είναι επίσης ξεκάθαρο γιατί́ οι πλειοψηφίες των σωματείων της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν επιθυμούν να συμμετέχει στην διαπραγμάτευση το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ  (δίνουν μεγάλο αγώνα για αυτό́)  , ώστε με αυτόν τον τρόπο  πρώτον, να μην υπάρχει, η ενημέρωση και η πληροφόρηση προς εργαζομένους για την πορεία της ΣΣΕ και το περιεχόμενο της ( όπως έγινε με την προηγούμενη ) , και δεύτερον να μην υπάρχει   η εγγύηση και η δέσμευση τήρησης των όρων της νέας ΣΣΕ αφού́ όπως αποδεικνύεται τόσο η ΠΕΠΕ όσο και η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ  θέλουν να παρέχουν την δυνατότητα στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κάνει την ΣΣΕ και τους όρους της «λάστιχο»

Συνάδελφοι,

  Οι παλινωδίες αυτού́ του τύπου   δεν ταιριάζουν  στο ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δηλώνουμε  ξεκάθαρα ότι οι όροι της νέας ΣΣΕ που θα υπογράψει το ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, θα τηρηθούν στο ακέραιο , χωρίς πισωγυρίσματα και συνδικαλιστικές «εκπτώσεις»


ΤΟ Δ.Σ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου