Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Κανονικά τα δρομολόγια Κιάτο – Αίγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα στη γραμμή από την ΕΡΓΟΣΕ


 Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στη γραμμή Κιάτο –Αίγιο. Τα δρομολόγια ανεστάλησαν χθες το πρωί, όταν βαγόνι του συρμού της αμαξοστοιχίας 300 βρέθηκε εκτός σιδηροδρομικής γραμμής, κοντά στον Σ.Σ. Ξυλοκάστρου.


Συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ στη γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη
Συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Ροδοδάφνη προγραμματίζει να κατασκευάσει η ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να αρθούν ανακολουθίες και ασυμβατότητες μεταξύ των κατασκευασμένων έργων του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών (Ολυμπία Οδός) και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία αναπτύσσεται παράλληλα και σε κοντινή απόσταση από την εθνική οδό.

Στόχος είναι να περιοριστούν οι κίνδυνοι καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων για το έργο, αλλά και για την περιοχή, όπως συνέβη από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 με τον κυκλώνα «Ζορμπά» στην περιοχή μεταξύ του Κιάτου και του Δερβενίου.

Με αυτήν τη θεομηνία δημιουργήθηκαν προβλήματα, όχι μόνο στα οδικά και σιδηροδρομικά έργα της περιοχής, αλλά και σε γειτνιάζουσες με αυτά ιδιοκτησίες.

Σημειώνεται, ότι οι μελέτες του αυτοκινητοδρόμου έχουν εκπονηθεί χρονικά μεταγενέστερα των μελετών της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ), γεγονός που οδήγησε σε ορισμένες περιπτώσεις, ανά τόπους, σε πλήρη επανασχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής.

Πρόσφατα εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες από την ΕΡΓΟΣΕ και ετοιμάζεται η συμβασιοποίησή τους, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες.

Ενδεικτικές τοποθεσίες στις οποίες προβλέπονται παρεμβάσεις είναι Κιάτο, Δημινιό, Καρυώτικα, Ξυλόκαστρο, Καμάρι, Λυκοποριά, Λυγιά, Δερβένι, Αιγείρα και Ακρά.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου