Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Το τρένο ΕΙΝΑΙ το πλέον ασφαλές μέσο μεταφοράς για επιβάτες (ιδιαίτερα τις μέρες της πανδημίας)


Με ιδιαίτερη έκπληξη είδαμε χτες να αναπαράγεται ευρέως απο πολλά Μέσα Ενημέρωσης το περιστατικό με την  νεαρή επιβάτη που πληροφορήθηκε ότι είναι θετική στον Covid εντός της αμαξοστοιχίας απο Θεσσαλονίκη και είχε τελικό προορισμό την Σαντορίνη. Αυτό που μας εξέπληξε είναι ότι

δεν έγινε αναφορά πουθενά για το ότι ο σιδηρόδρομος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς αυτήν την περίοδο καθώς 

  • Τηρούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αντισηπτικά υπάρχουν σε όλα τα βαγόνια,η πληρότητα  εντός αυτών είναι αυστηρά στο 65% (όταν στα πλοία είναι στο 80 και στα αεροπλάνα στο 100%) και άρα υπάρχουν κενές θέσεις και άνεση στους χώρους. Μάλιστα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει την χωριτικότητα στα βαγόνια αυξάνοντας τους "ελεύθερους χώρους" εντός του συρμού ενώ το 65% τηρείται αυστηρά
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και το προσωπικό φροντίζει αυτό να τηρείται.
  • Τα βαγόνια αερίζονται με φυσικό αέρα σε ποσοστό άνω του 50% και όχι μέσω των κλιματιστικών όπως συμβαίνει κατά κόρον σε αεροπλάνα, λεωφορεία και πλοία.
  • Τα τρένα καθημερινά απολυμαίνονται
  • Σε περίπτωση κρούσματος υπάρχει άμεσα ειδική διαδικασία, τα ονόματα όλων των επιβατών καταγράφονται και υπάρχει μέριμνα για αυτούς. 
  • Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έπειτα απο συνεννόηση με τα Σωματεία εργαζομένων, προχωρά σε συνεχείς προληπτικούς ελέγχους στο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των επιβατών.
  • Και φυσικά  το τρένο σήμερα προσφέρει την πλέον σύντομη αλλά και οικονομική διαδρομή για να ταξιδέψει κάποιος στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, χωρίς να χρειάζεται πολύωρη αναμονή σε κλειστούς χώρους (αεροδρόμια κτλπ) ή να χρειαστεί να επιβιβάζεται σε άλλα μέσα για να φτάσει στο κέντρο της κάθε πόλης! Σε 4 (ή και λιγότερο) ώρες το ταξίδι έχει ολοκληρωθεί!
Θεωρούμε ότι αυτά έπρεπε επίσης να προβληθούν απο τα Μέσα Ενημέρωσης καθώς ο σιδηρόδρομος αυτή την χρονική περίοδο είναι το πλέον ασφαλές μέσο μεταφοράς και όχι μόνο τα σχόλια για επιβάτη που πήρε το τρένο για Αθήνα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου