Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Προκαλούν την νοημοσύνη των συναδέλφων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ οι συνδικαλιστές της ΠΟΣ και του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί -η κατόπιν  εορτής- ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΠΟΣ (νέο Σωματείο ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ότι γνώριζαν το πρόβλημα για τον
λάθος υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων στην τεχνική βάση και έχουν ενημερώσει και αυτό θα λυθεί είτε ...στην μισθοδοσία Σεπτεμβρίου είτε σε αυτήν του ήΟκτωβρίου, έπειτα απο ...δική τους προφορική παρέμβαση στα τέλη του Ιουλίου (όταν και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους τάχα με το...ταχυδρομικό περιστέρι!).

Θέλουν να μας πείσουν  οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ -που με ανακοίνωση τους στις 5 Αυγούστου 2020 κατήγγειλαν την μεταφορά του bonus σε έλξη και κίνηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως...εργοδοτική πράξη συνδικαλιστικά-, ότι γνώριζαν καιρό ότι ότι το Δώρο έχει καταβληθεί με λάθος τρόπο πέρυσι τον Δεκέμβριο, 9 μήνες πρίν(!!),  αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα καταβληθεί η οφειλόμενη διαφορά και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους στις 30 Ιουλίου για αυτά!
Μπορεί να πληρωθεί το Σεπτέμβρη, μπορεί τον Οκτώβρη, μπορεί και λίγο αργότερα.
Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν κανένα συνάδελφο.Ούτε τα αυτονόητα δεν μπορούν να διασφαλίσουν!
ΑΝ είναι δυνατό να έχει πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων με λάθος τρόπο ΔΗΛΑΔΗ να το έχουν πληρωθεί και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές με λάθος τρόπο  και να μην το έχει καταλάβει κανείς!
Και αυτοί θα υπογράψουν ΣΣΕ με αυξήσεις ενώ για όλα τους φταίνε τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σκεφτείτε να είχε πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων λάθος στους μηχανοδηγούς ή στο προσωπικό κίνησης και τους συναδέλφους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον περασμένο Δεκέμβρη τι θα γινόταν!
Τώρα όμως είναι Παρασκευή 28 Αυγούστου και οι συνδικαλιστές της ΠΟΣ που...γνώριζαν τα πάντα, αλλά ακόμα δεν ξέρουν πότε θα πληρωθεί η διαφορά που ΟΦΕΙΛΕΤΕ στους εργαζομένους στην τεχνική βάση!
Μπορεί τον Σεπτέμβρη,μπορεί τον Οκτώβρη ΓΡΑΦΟΥΝ! Όποτε δηλαδή θέλει ο εργοδότης! Αλήθεια τώρα, αυτή είναι σοβαρή αντιμετώπιση;

Κατά τα λοιπά,  οι συνδικαλιστές του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ομοσπονδίας, θα διεκδικήσουν και την πληρωμή της διαφοράς των υπερωριών. Αυτές τις μέρες μάλιστα έληξε και η διορία που είχαν δώσει για την αναδρομική πληρωμή των υπερωριών με το εξώδικο της 5ης Αυγούστου και μάλιστα έχουν περάσει και τρείς ημέρες απο αυτό. Φυσικά τίποτα δεν έχει γίνει.
Και αναρωτιόμαστε πραγματικά.
Γιατί αφού ξέρανε το θέμα με το Δώρο Χριστουγέννων στα τέλη Ιουλίου  όπως λένε, δεν το βάλανε στο εξώδικο που στείλανε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 5 Αυγούστου; 
Μάλλον δεν θα μπορούν να μας απαντήσουν!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Ούτε το ΣΕΠ έβγαλε ανακοίνωση για τον εκτροχιασμό στο Ξυλόκαστρο. Τι έγινε συνάδελφοι και εσείς δεν το είδατε το συμβάν;
Υ.Γ. 2 Πολλά λάθη έχουν γίνει και με τις αμοιβές νυχτερινής εργασίας στην τεχνική βάση και αυτοί που πρέπει και ξέρουν έχουν ασχοληθεί για να λυθούν. Αναρωτιόμαστε όμως, τόσο καιρό τι έκαναν οι συνδικαλιστές της ΠΟΣ στην τεχνική βάση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου