Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Διαλογή με πρόσφυγες - μετανάστες

Σοβαρό προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες που έρχονται απο την Διαλογή Θεσσαλονίκης με δεκάδες πρόσφυγες-μετανάστες να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε εμπορικές αμαξοστοιχίες με προορισμό την Ειδομένη και τα σύνορα της χώρας.
Σε σχόλιο στα social media η +ΣυνΕξέλιξη αναφέρει :

Σήμερα (αλλά και τις τελευταίες 2-3 μέρες)  ήταν μια ακόμη πολύ δύσκολη ημέρα για τους μηχανοδηγούς -όλων των εταιρειών- στην Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση στην Διαλογή δεν τιμά κανένα, με εκατοντάδες πρόσφυγες να έχουν σωρευτεί στις εγκαταστάσεις, που θυμίζουν κυριολεκτικά ξέφραγο  αμπέλι, προσπαθώντας να επιβιβαστούν σε εμπορικές αμαξοστοιχίες με προορισμό την Ειδομένη. Δίνουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους (μηχανοδηγούς-προσωπικό ελιγμών-σταθμάρχες) για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό τους.
Ωστόσο οι υπεύθυνοι πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας κυκλοφορίας και των ανθρώπινων ζωών. Η περίφραξη του χώρου πρέπει να γίνει χτες. Αποδείχτηκε ΚΑΙ σήμερα όμως ότι, το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που η λύση του θέλει χάραξη ουσιαστικής πολιτικής και δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες και αντεγκλήσεις, σαν αυτές που κυριαρχούσαν τα τελευταία χρόνια. Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που πρέπει να προβληματιστούν με τις εικόνες στην Διαλογή,ιδιαίτερα όσοι βλέπανε εύκολες λύσεις παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου