Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Γιάννης Γρίβας : H λανθάνουσα επιθυμία του υπερεγώ και τα ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ

Εαν είναι έτσι η αριστεία τους την χαρίζω αναφέρει ο συνάδελφος με αφορμή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον ΟΣΕ. Διαβάζουμε: 
Συνάδελφοι 

Παρακολουθούμε πως από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση τα ευτράπελα που συμβαίνουν και στους περισσότερους  η εντύπωση είναι, αν όχι  σε όλους, πως μας έχουν αφήσει άναυδους.  Αλήθεια βλέπουμε ένα
βοναπαρτισμό, ένα δεσποτισμό άνευ προηγουμένου. Ήθελα να ξέρω τα όσα συμβαίνουν τα γνωρίζει ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ;  Γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του και διαγράφουν ένα ύφος μια προκλητικότητα, που είναι  αντίθετο με αυτό που εξαγγέλλει  η κυβέρνηση περί αριστείας. 
Εάν είναι έτσι η αριστεία να την χαίρονται, τους την χαρίζω!.. Το αποτύπωμα αυτών των     ενεργειών θυμίζουν τα πέτρινα χρόνια χουντικής προέλευσης. Είναι βέβαιον για μένα, πως σε ορισμένους  υπάρχει η λανθάνων υφέρπουσα επιθυμία του υπερεγώ της διάκρισης έναντι των άλλων ,της αναβάθμισης  εξαιτίας των ενδόμυχων μειονεκτικής κατάστασης, ατομικής προβολής. 
Έτσι λοιπόν νομίζουν πως στο εργασιακό περιβάλλον ότι είναι κάποιοι, μάλιστα βολεύοντας όλους , αποτελεί δε για μένα την απόλυτη ξευτίλα δημιουργώντας στους σιδηροδρομικούς και δη στους Σταθμάρχες  πως όταν υποκύπτεις ή όταν είσαι συνδικαλιστής μπορείς να τα κάνεις όλα. 
Αποδεικνύεται έτσι πως το Σ.Κ. βρίσκεται σε διαλεκτική σχέση με τον υπηρεσιακό μηχανισμό, αφού κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο αλλά και η πλειοψηφία της ΠΟΣ κρατούν σιγή ιχθύος, υποκρύπτοντας την άνευ όρων παράδοση τους και την επικρότηση  τους ουσιαστικά, για την αναβάθμιση ορισμένων συνδικαλιστών,  η απογοήτευση είναι δεδομένη, ευτυχώς όμως όλοι δεν είναι ίδιοι και αυτό δίνει ελπίδα. 
Προσεχώς είναι κερδισμένοι , όμως έχει ο καιρός γυρίσματα, και δημιουργεί  τους όρους για το βατερλό τους . 
Τα ατοπήματα  λοιπόν  της  μέχρι τώρα  πολιτικής  είναι πως διορίζουν και τοποθετούν Σταθμάρχες χωρίς να προκηρύσσονται  οι θέσεις, ενώ χρησιμοποιούν το διευθυντικό δικαίωμα κατά κόρον μάλιστα, δρώντας δογματικά . 

 Ας αναφερθούμε όμως στα τεκταινόμενα


ΑΤΟΠΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:  Δημιουργούνται θέσεις διοικητικές για να βολευτούν τα        
κομματικά παιδιά  τους
ΑΤΟΠΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Διορισμός προϊσταμένου στην επιθ/ση ΛΑΡΙΣΣΑΣ           
 Πρώην  συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ
ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΡΙΤΟ :   Τοποθέτηση ως προϊσταμένου, του κεντρικού Σταθμάρχη της  Αθήνας, στην επιθ/ρηση στο Βόλο για πεπερασμένο χρονικό διάστημα
ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Τοποθέτηση ως προϊσταμένου,  νέου Σταθμάρχη της
Αθήνας, στην επιθεώρηση ΑΘΗΝΑΣ για πεπερασμένο χονικό διάστημα
ΑΤΟΠΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ :  Διορισμός νέας Σταθμάρχου ως προϊσταμένη στην επιθ/ση στο ΛΕΙΑΝ/ΔΙ

Αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος της νέας διοίκησης!.........

Αν αυτό αντικατοπτρίζει τους νέους κανόνες που θέλει να επιβάλλει η νέα διοίκηση , του αμοραλισμού, του γιουσουφακισμού ,διαγράφοντας τοπίο ΟΡΓΟΥΕΛ, γιατί εγώ είμαι υπέρ αυτού που είπε ο ΤΖΩΝ ΛΟΚ ( Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ).
Γιατί δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι ενάντια σαυτούς που αρνούνται τις αξίες τις αρχές της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ-ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , δεδομένου ότι από την πρακτική σου αυτοχαρακτηρίζεσαι ενώ από τα θέλω σου αυτοπροσδιορίζεσαι…Πάντως εγώ τόσα χρόνια έχω πράξει σύμφωνα με τις αρχές –τις αξίες και την συνείδηση μου γιαυτό κοιμάμαι ήσυχος ,ΕΣΕΙΣ!..  
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ!.. 
<<ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!...>>
ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ!...
                  
Υ.Γ. 1) ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣ
        2)ΕΥΧΟΜΑΙ << ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,  ΦΙΛΟΥΣ>> ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
     3) ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΣΕ   

    ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ 
     .              ΓΡΙΒΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ 
                                             11/08/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου