Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Συνταξιοδοτείται ο Αποστόλης Καλαμάρας,να οδηγεί κανείς τρένο τραίνο δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αναφέρει στην επιστολή του

Ένας Φίλος και  καλός Συνάδελφος, με ανιδιοτελή προσφορά  στο Σωματείο μηχανοδηγών και στον κλάδο (Διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΠΕ) συνταξιοδοτείται. Στην επιστολή του αναφέρει: 
Αξιότιμοι συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, μετά από 37 χρόνια, γεμάτα εμπειρίες, το ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Να οδηγεί κάνεις τραίνο,
δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. 

Είναι μια περιπέτεια, ένας τρόπος διαφυγής και μια δυνατότητα να γνωρίσει κανείς πραγματικούς επαγγελματίες, αξιόλογους συνεργάτες αλλά και σπουδαίους φίλους. 
Αν υπήρχε η δυνατότητα να γυρίσει πίσω ο χρόνος, η επιλογή μου θα ήταν και πάλι η ίδια : να οδηγώ τραίνο! 
Μέσα από το επάγγελμα αυτό γνωρίζεις τον εαυτό σου, τα όρια σου, πως να επιλύεις προβλήματα. Οι άνθρωποι, με τους τρόπους συνεργάζεσαι καθημερινά, γίνονται οικογένεια σου. Δεν ζεις σε μια απρόσωπη καθημερινότητα, αλλά η ζωή σου είναι γεμάτη εικόνες, ένταση και συγκινήσεις.
Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Και εγώ αυτό το ταξίδι το ζούσα καθημερινά για 37 ολόκληρα χρόνια και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. 
Η μαγεία του επαγγέλματος μας είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε, παραμένουμε νέοι, χάρη στα όμορφα πράγματα που βιώσαμε και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε. 
Αλλά και όντας νέοι, είχαμε την εμπειρία των μεγαλύτερων, και δεν φοβόμασταν τις μελλοντικές δυσκολίες που θα συναντούσαμε. 
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να παραδώσω τα ηνία στους νεότερους και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία και καλά ταξίδια!
Σας ευχαριστώ για την συνεργασία όλων αυτών των ετών

Αποστόλης Καλαμάρας - Μηχανοδηγός 

1 σχόλιο:

  1. Με τον Αποστόλη γνωριστήκαμε ουσιαστικά το 2013,απο το 2014 και μέχρι σήμερα η συνεργασία μας ήταν κάτι παραπάνω απο άψογη.
    Συνάδελφος με αρχές,καθαρή άποψη,πάντα αποφασισμένος και χωρίς ενδοιασμούς για τις κρίσιμες αποφάσεις που κατά καιρούς έπρεπε να πάρουμε. Και δεν ήταν λίγες αυτές.
    Θα τον περιέγραφα με μια λέξη.Μαχητής.
    Πρόκειται για μια απώλεια για τον κλάδο,αυτή όμως είναι η ζωή.Οι παλαιότεροι παραδίδουν τα ηνία στους νεότερους και δρέπουν τους κόπους μιας ζωής.
    37 χρόνια στην έλξη και πάντα στην πρώτη γραμμή,δεν είναι λίγα.
    Ο Αποστόλης συνετέλεσε μαζί με όλα τα μέλη της ΣυνΕξέλιξης στο να βιώνει σήμερα η ΠΕΠΕ μια απο τις καλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της,έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά τον κλάδο. Προσέφερε ουσιαστικά και τα όσα καταφέραμε αποτελούν για τις επόμενες γενιές μηχανοδηγών σημαντική παρακαταθήκη.
    Ήταν και είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε επιτυχίας μας.
    Θέλω και απο εδώ να τον ευχαριστήσω απο καρδιάς για την συνεργασία μας.
    Φυσικά δεν πρόκειται να χαθούμε,το αντίθετο!
    Φίλε Αποστόλη να είσαι πάντα καλά,υγιής και δυνατός!

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή