Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Χ. Καραδήμας: Μακριά απο την πραγματικότητα και την βούληση των εργαζομένων ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ

Επιστολή του συνάδελφου μηχανοδηγού ΜΑΙ Καραδήμα Χάρη.
     Αν και γραμματέας της ΓΣΣΕ , ένας εκ των κορυφαίων εκπρόσωπων στον ιδιωτικό τομέα , δείχνει ότι είναι μακριά από την πραγματικότητα και την βούληση των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τα δύο σωματεία με 700+ μέλη , συμφώνησαν μέσα

από την διαφορετικότητα της εργασίας , σε μια ΣΣΕ , η οποία εφαρμόζεται εδώ και 2 χρόνια και αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης.
 Θυμίζω ότι η ΣΣΕ αυτή, αποτέλεσε παράδειγμα επιτυχούς διαπραγμάτευσης την εποχή εκείνη  σε όλο τον ιδιωτικό τομέα , τόσο από συνδικαλιστικές οργανώσεις , όσο και από ΜΜΕ .

     Προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει υπέρ μιας διαφορετικής πρότασης , η οποία υπολείπεται σε θεσμικά και οικονομικά κεκτημένα , οδηγείται σε πρωτοφανή συμπεράσματα και χρησιμοποιεί ορολογία εργοδότη και όχι συνδικαλιστή , μιλώντας για υψηλόμισθο κλάδο . 
 Εδώ είναι Ελλάδα αναφέρει , αγνοώντας τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Στο μυαλό του όμως έχει τον παλιό δημόσιο τομέα
Δηλώνει σιδηροδρομικός ( όταν υπάρχουν εκλογικές διαδικασίες ) ,αλλά αναρωτιέμαι που ήταν , όταν οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκαναν 12 μέρες απεργία την περίοδο ιδιωτικοποίησης  ; Τότε που έκαναν απεργία για να έχουν συλλογική σύμβαση  ; Που ήταν η συμπόνια μιας και δηλώνει σιδηροδρομικός και ένας εκ των κορυφαίων συνδικαλιστών της χώρας ; Σήμερα όμως θέλει διακαώς  να τους εκπροσωπήσει και να τους αλλάξει αυτό που συμφώνησαν .
     Η αλήθεια όμως είναι ότι αρνείται να δει την πραγματικότητα και όσο θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι ένας άνθρωπος , τόσο θα χάνει .  Έξυπνα η επιχειρηματολογία γνωστή ... οι αρμοί  στα πλακάκια ,  το σύστημα , λίγο από συνωμοσία κ.α.  
   Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι εργαζόμενοι είμαστε μια οικογένεια  και έχουμε λύσει προβλήματα που προσπαθεί να δημιουργήσει .
 Οι συνδικαλιστές δουλεύουν , είναι δίπλα στους εργαζόμενους , τους ακούνε και χρησιμοποιούν ελάχιστες διευκολύνσεις  , δεν βρίσκονται σε μεγάλα όμορφα γραφεία , δεν διευκολύνονται με Lexus , δεν απέχουν στους αγώνες τους .
Υ.Γ. Κατανοώ μια διαφορετική πρόταση έστω και αν την κατακρίνω . Θεωρώ όμως χυδαίο στην πρόταση αυτή , να παραλείπεις θεσμικά δικαιώματα , από προχειρότητα ( ούτε καν ασχολήθηκε )  , να προτείνεις μειώσεις  και να στοχοποιείς ένα ολόκληρο κλάδο , που αύριο θα τον θες δίπλα σου .

1 σχόλιο: