Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Νέο εξώδικο απο 3 Σωματεία ενάντια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ- Ένταξη στα κλιμάκια της ΣΣΕ ζητάνε τώρα οι συνδκαλιστές!

Νέο εξώδικο για το θέμα του υπολογισμού των υπερωριών (που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες ως τεράστια νίκη Σωματείων που έληξε το ζήτημα) αλλά και με το αίτημα για την ένταξη των εργαζομένων της τεχνικής βάσης στα

κλιμάκια της ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλαν 3 Σωματεία (Λαρισαικός, ΣΣΒΕ, ΣΕΠ).


Στο εξώδικο, διαβάζουμε ότι αν δεν λυθεί το θέμα εντός των επόμενων 20 ημερών, τα 3 Σωματεία θα προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια, δηλαδή σε ατέρμονες μάχες σε δικαστικές αίθουσες που μπορεί να διαρκέσουν χρόνια και να "κερδίσει" έτσι ο εργοδότης πολλά-πολλά χρόνια στις δικαστικές αίθουσες ενώ κανείς δεν γνωρίζει πιο θα είναι το αποτέλεσμα της διαμάχης αυτής.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι την ίδια τακτική είχαν ζητήσει να υιοθετήσει η ΠΕΠΕ για το ζήτημα των υπερωριών το 2018 οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ, τακτική που απορρίφθηκε καθώς το Σωματείο μας τότε επέλεξε να λύσει ΠΡΩΤΑ το ζήτημα μέσω της ΣΣΕ.
Τέλος μας κάνει εντύπωση η στροφή του Προέδρου του Σ.Σ. Λαρισαικός για το θέμα, καθώς λίγους μήνες πρίν δήλωνε ότι θα καταργήσει την ΣΣΕ, απαντώντας σε όσους τον καλούσαν να ζητήσει την ένταξη των εργαζομένων στην τεχνική βάση σε αυτήν.
Προφανώς αντιλήφθηκε ότι η "πλοήγηση βάση των συμφωνηθέντων είναι υποχρεωτική" και πρέπει να τα ακολουθεί πολλές φορές αφήνοντας κατά μέρους τις τακτικίστικες και επικοινωνιακές εξυπνάδες.
Γιατί αν απο την αρχή οι συνδικαλιστές ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ στο να ζητήσουν την ένταξη των εργαζομένων στην ΣΣΕ και κατέβαιναν στην διαπραγμάτευση, ΣΗΜΕΡΑ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τους 500 εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ!

Μετά απο 8 μήνες αντιλήφθηκαν την λάθος στρατηγική τους, που όμως σήμερα "θύματα" της είναι οι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ.

Διαβάζουμε το εξώδικό : 

Του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη που εδρεύει στη  Θεσσαλονίκη, οδός (Μοναστηρίου 114) και εκπροσωπείται νόμιμα.

          Του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών "ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ", που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται

νόμιμα.

          Του Σωματείου Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

  Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από την 01-04-2019, ότε το σύνολο των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού  (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.)  Α.Ε.» μεταβιβάσθηκαν στην εταιρεία σας,  οι δευτερεύουσες απολαβές του προσωπικού πρέπει να υπολογίζονται και να καταβάλονται με βάση την κοινή εργατική νομοθεσία και όχι τους νόμους περί ενιαίου μισθολογίου που ίσχυαν μέχρι εκείνο τον χρόνο.

          Το ίδιο συμβαίνει και με τις τακτικές αποδοχές αυτών, καθόσον από την 31-12-2019 και μετά την συγχώνευση δια απορροφήσεως της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. με την εταιρεία σας, οφείλατε να εντάξετε το σύνολο του προσωπικού στην ισχύουσα στην εταιρεία ΣΣΕ και δη στα μισθολογικά κλιμάκια που προβλέπονται από αυτήν. Μάλιστα προς τούτο έχουν εκδοθεί 3 σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας Νίκαιας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης μετά από αντίστοιχες αιτήσεις εργατικής διαφοράς από τα δύο πρώτα από εμάς, τα οποία εκπροσωπούσαμε μεγάλο μέρος των εργαζομένων της πρώην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., το σύνολο των οποίων πλέον εκπροσωπείται από το τρίτο από εμάς.

          Ωστόσο και παρά τις σαφείς διατάξεις της νομοθεσίας και την κρατούσα άποψη της νομολογίας, οι οποίες επικυρώθηκαν από τις ανωτέρω αποφάσεις, εσείς αρνείστε ΠΑΡΑΝΟΜΑ να καταβάλετε στα μέλη μας τις διαφορές αποδοχών που προκύπτουν από τον ως άνω εσφαλμένο υπολογισμό της δευτερεύουσας απασχόλησής τους, αλλά και να τους εντάξετε στα προβλεπόμενα από την ισχύουσα ΣΣΕ μισθολογικά κλιμάκια, προφασιζόμενοι αίολες και αβάσιμες αιτιάσεις.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας

       ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ έντονα για την ανωτέρω παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας.

          ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ , όπως εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την λήψη της παρούσης, καταβάλετε στο σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στην εταιρεία σας και προέρχεται από την πρώην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. τις διαφορές αποδοχών που προκύπτουν τόσον από τον εσφαλμένο υπολογισμό των δευτερευουσών απολαβών του όσον και από την μη ένταξή του στα προβλεπόμενα από την ισχύουσα ΣΣΕ μισθολογικά κλιμάκια.

          Άλλως και παρερχομένης απράκτου της ανωτέρω προθεσμίας, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι θα αξιώσουμε τα ανωτέρω ποσά εντόκως, θα προσφύγουμε σε βάρος σας στα αρμόδια αστικά Δικαστήρια, αλλά θα υποβάλουμε και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος σας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, καθόσον η μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών συνιστά ποινικό αδίκημα.

__________________________________________________

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ΄ αυτούς που απευθύνεται, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσής του.

_________________________________________________

ΑΘΗΝΑ, 05 Αυγούστου 2020

Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου