Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Μετανάστες σκαρφάλωσαν σε αμαξοστοιχία με σκοπό να φτάσουν έως τα βόρεια σύνορα


Μετανάστες καθυστέρησαν την αναχώρηση εμπορικής αμαξοστοιχίας με προορισμό την Ειδομένη, όταν σκαρφάλωσαν στον συρμό, επιχειρώντας να ταξιδέψουν έως τα βόρεια σύνορα της χώρας, απ’ όπου αναζητούν έξοδο προς κάποια χώρα της Ευρώπης.


Το περιστατικό, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, συνέβη το απόγευμα στο Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ, δυτικά της Θεσσαλονίκης, και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας, ενώ στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με την άφιξη των οποίων το τρένο συνέχισε, λίγο αργότερα, το δρομολόγιό του.

Δεν αναφέρθηκε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι μετανάστες ήταν εφοδιασμένοι με τα νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στην χώρα μας.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν στο ίδιο σημείο κλήθηκαν πάλι αστυνομικοί προκειμένου να αναχωρήσει για τον προορισμό της μία ακόμη εμπορική αμαξοστοιχία. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται συχνά.

Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, δεκάδες μετανάστες ανεβαίνουν στα βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών, ή στις συνδέσεις τους, ακόμη κι όταν οι συρμοί είναι σε κίνηση, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία και από εκεί – συνήθως με τη βοήθεια διακινητών – αναζητούν τρόπους να φτάσουν προς την Βόρεια ή Κεντρική Ευρώπη.

www.metaforespress.gr 

Δικό μας σχόλιο

Ένα πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και που το Σωματείο μας έχει πολλές φορές δημοσιοποιήσει ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων. 
Η περίφραξη και καλύτερη φύλαξη του σταθμού Διαλογής θα μπορούμε να αποτελέσει μια πρώτη λύση αν και ο χώρος είναι μεγάλος.
Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δουν το θέμα.

1 σχόλιο:

  1. Ανεβαίνοντας στην οροφή των βαγονιών παίζουν με τη ζωή τους γιατί τα 25.000 Volt δεν αστειεύονται. Αλλά μήπως πρέπει κάποιοι να περιφράξουν στιβαρά τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και να φυλάνε τις πύλες εισόδου και τα πασάγια απ' όπου μπορεί να μπει ο καθένας; Όταν όλοι οι χώροι απ' τη Μαγνησία ως τον ΕΣΘ είναι από εύκολα προσβάσιμοι έως τελείως ελεύθεροι χωρίς περίφραξη και κάμερες ασφαλείας, όταν κλέφτες μετάλλων λεηλατούν ελεύθερα βαγόνια που υποτίθεται ότι είναι σε κυκλοφορία και συσκευές ασφαλείας της γραμμής, τι ψάχνουμε να βρούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή