Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ

Συνάδελφοι συναδέλφισες
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επιστολή που έλαβε σήμερα το Σωματείο μας, ζήτησε παράταση για την καταβολή του bonus που προβλέπεται στην ΣΣΕ (άρθρο 6 παρ 5) για τους μηχανοδηγούς λόγω των συνεπειών που έχει επιφέρει στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας η υγειονομική κρίση του COVID-2019.
Το Σωματείο μας, έχοντας υπόψη ότι
η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας και σε συνεννόηση με τα συνδικάτα, ΔΕΝ προχώρησε στην εφαρμογή μέτρων που θα είχαν σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους ενώ κατέβαλε κανονικά το Δώρο Πάσχα αλλά και κάθε άλλη υποχρέωση της απέναντι μας, αποφάσισε  ΟΜΟΦΩΝΑ ότι θα κάνει αποδεκτό το αίτημα ζητώντας το δικαιούμενο bonus να καταβληθεί εντός των επομένων 2 μηνών.
Παράλληλα οι ανεκτέλεστες ημέρες κανονικής αδείας 2019 θα εξοφληθούν σε 2 δόσεις με την νόμιμη προσαύξηση με την μισθοδοσία Ιουλίου (5 Αυγούστου) και Αυγούστου (5 Σεπτεμβρίου).
Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για όλους μας καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ.
Το Σωματείο μας έχει προσέλθει σε αυτές, σύμφωνα με τις αποφάσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίστηκε στο ΣτΑ του Δεκεμβρίου 2019 και θα ενημερώνει διαρκώς για την  πορεία των συζητήσεων.
Η ΠΕΠΕ διαχρονικά ΣΤΗΡΙΖΕΙ όλους τους σιδηροδρομικούς και αυτό θα συνεχίσει να κάνει ΚΑΙ σε αυτήν την διαπραγμάτευση.


                                       Για το ΔΣ
     Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

     Κ.Γενιδούνιας                                        Π. Μωραΐτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου